שלום בנות

שלום בנות

שלום בנות אני אמא לתאומים בני 3.5 חודשים ויש לי מספר שאלות
אשמח אם תשתפו אותי
האם אתן מניקות הנקה מלאה? יחד או לחוד? מה יש לעשות ע"מ להגביר את כמות החלב? אני לוקחת חילבה ושואבת כשמתאפשר אבל כמות החלב הולכת וקטנה. הם גם לא תמיד מוכנים לינוק. האם הקרב אבוד? סליחה על כמות השאלות. אני פשוט מנסה לעשות סדר בבלגן.

הגברת כמות חלב

הי תאום ותאומה

ברוכה הבאה אלינו,
עד ששאר הבנות יענו, אתן את השני גרוש שלי.
ההנקה ביחד ולחוד -משתנה גם מאמא לאמא וגם בין הקטנים עצמם, ולפעמים זה גם עניין שמשתנה עם הגיל.
כתבת מעט מידי פרטים כדי שאוכל להתייחס. אשמח אם תפרטי קצת יותר- באיזה משקל הם נולדו, באיזה שבוע, איך מתנהלת ההנקה מאז, כמה חילבה את לוקחת, כמה את שואבת?
כתבת שיש ירידה בחלב- איך את רואה את זה?

אשמח שתכתבי תשובות ואז אוכל להגיב בצורה מתאימה יותר.

ללא נושא

הם נולדו בשבוע 36+3 בניתוח קיסרי במשקלים 2190 ו-2290 אני לוקחת 3 כמוסות 3 פעמים ביום. כמות החלב לא מספיקה להם והם גם לאחרונה בקושי מוכנים לינוק למרות שאני כמעט כל ארוחה מציעה. הכמות שאני שואבת משתנה ולכן קשה לרשום מספר כלשהו. אודה להתייחסותך :)

shelleyw

New member
בדיוק המצב אצלי!!

קצתלפני גיל 4 חודשים הם החליטושהם לא רוצים יותר לינוק. בינתיים הצלחתי"לשכנע" אחד מהם אז לפעמים הוא יונק.

אני לא מצליחה להגביר כמויות בשאיבות וככל ששאבתי יותר כך הכמויות הלכו ופחתו,
ולפני שבוע החלטתי להפסיקבלבכבד והחבר'ה על בקבוקי תמ"ל בלבד כרגע.
הלוואי וניתן לשנותאת המצב, אם תלמדי איך- תעדכני אותי בבקשה.
התייעצתי עם המון ועשיתי מה שאמרו לי כולל חילבה .

החלטתי להפסיק להתעסק עם זה כי נכנסתי לטירוף...

בכל אופן תזכרי שהרבה יותר קשה להניק תאומים, ועוד יותר קשה לשאוב להם!!!!
ושכל מה שאת עושה ועשית בשבילם זה טוב. יש כאלה שהיו מתיאשות ויש גם כאלה שאפילו לא מנסות!

הגברת כמות חלב - לשלי

הי שלי

מוזר לי לשמוע שככל ששאבת יותר - פחתה כמות החלב...זה ממש אמור להיות ההיפך.

אבל - לפני שאני מתחילה למלא פה מגילות שלמות על מה לעשות...
איפה את עומדת היום.. מה היית רוצה לעשות ?
את רוצה לחזור להניק ?

shelleyw

New member
הי הדר

תודה על ההתיחסות

גם לי זה מוזר שמיום ליום הכמויות פחתו. יועצת הנקה אמרה לי שזה בגלל שאני לא שואבת כל 3 שעות.
ואולי זה בגלל שהנקה מן הסתם מפיקה יותר חלב? כלומר- אולי בגלל שזה רק שאיבות אז הגוף לאט לאט מייצר פחות,
כי הרי הנקה של תינוק היא יעילה יותר משאיבה.

לא??

אני הייתי מאד רוצה לחזור להניק. הבעיה היא שאני עובדת, ואז ההנקה לא תהיה מלא ואולי הבלבול פטמות ימשיך.
אני מציעה להם ציצי כל הזמן. יונתן כן יונק כשמתחשק לו אבל אריאל לא מוכן בכלל..
"הפנטזיה" שלי היא להניק בבוקר, ללכת לעבוד, להניק בצהרים כשאני חוזרת וגם בערב ובלילה. אבל חלומות ומציאות לחוד...

בכל מקרה הפסקתי לשאוב לפני שבוע כי נמאס לי לשאוב ולשאוב ולא יוצא מספיק.

יש עוד דרך חזרה??
לחזור לשאוב??
דרך אגב אני שואבת עם pump in style medela

תודה רבה!!

המשך לשלי

הי שלי

הנקה היא יותר אפקטיבית מהשאיבות כי תינוק תמיד יהיה יעיל יותר מהמשאבה. אבל - יש הרבה נשים ששואבות לאורך חודשים ארוכים וכמויות החלב לא פוחתות.

אני מאוד מבינה את הפנטזיה.. אבל יכול להיות שהיא עוד אפשרית.
נסי לשים אותם ללא בגדים עלייך, כשאת בבית. תזכירי להם את המקום הנעים הזה על הציצי.
את יכולה גם להיכנס איתם (עדיף בנפרד כדי שיהיה לך זמן עם כל אחד בנפרד) לאמבטיה נעימה עם מים חמימים ולשים אותם על החזה.

אם את רוצה לחזור לשאוב - אפשר לנסות לעשות "מרתון" שיעזור להגברת כמות החלב, זה דורש עבודה, אבל יכול לעזור.
כמה ימים של שאיבות מרובות על פני היממה. כמה דקות שאפשר כל פעם.
אפשר גם לקחת עוד תוסף בנוסף לחילבה שייתן איזה דחיפה לעניין - כמו מורינגה או גלגה.

המשאבה שאת משתמשת בה היא ממש טובה.

תהיי מוכנה לקחת על עצמך משימה של שאיבות מחודשות ?

הי

אני יודעת. יש גם המון עם תינוק אחד שלא מנסות בכלל. אני רוצה לעשות את המקסימום שתלוי בי למרות שזה יכול להיות ממש מייאש.

הגברת כמות חלב

הי תאום ותאומה

מבחינת החילבה - זה המינון הגבוהה שאני מכירה. אז פה אין עוד מה להעלות. אבל - יש עוד מה לעשות.

האם הם יונקים הנקה מלאה ? כמה פעמים ביום בערך את שואבת ?
כתבת שהכמות שאת שואבת משתנה. השינויים הם גדולים ?
באיזה משאבה את משתמשת ?

אם הם לא מוכנים לינוק ואת רוצה להמשיך להניק ולהחזיר אותם לשד - קחי כמה ימים שבהם את לוקחת את זה כפרוייקט. תחליטי עם עצמך שאין בקבוקים בימים האלה, רק הנקה.
שימי אותם הרבה עלייך כשהם ללא בגדים ואת ללא חולצה - הרבה מגע של עור לעור (skin to skin) שחשוב מאוד כדי להחזיר להם את התחושה הנעימה שעל השד שלך.

יכול להיות שיש ירידה בכמות החלב שאת מייצרת בגלל ירידה בכמות ההנקות ומעבר לשאיבה בלבד.

בגלל שייצור החלב עובד על ביקוש והיצע - כדי להגביר את כמות החלב - את צריכה להגביר את הביקוש - כלומר - להוסיף הנקות ו/או שאיבות.

כמה הם שוקלים היום ?

הם לא יונקים הנקה מלאה

הם לא יונקים הנקה מלאה כי לרוב לא מוכנים לינוק וגם כמויות שאני שואבת לא מספיקות. אני משתדלת לשאוב כמה שיותר אבל אם אני לבד איתם במהלך היום זה כמעט אף פעם לא קורה. בגלל שאני כל הזמן איתם ולפעמים אין רגע לנשום. השינויים גדולים בעיקר כשלא יוצא לי לשאוב הרבה. משתמשת במדלה כפולה.יש לי בעיה עם האין בקבוקים. הם מתחילים לצעוק ואני לא עומדת בזה. גם בעלי וחמתי לוחצים. היא בגיל 3 חודשים שקלה 4800 והוא בגיל חודשיים שקל כך.

הנקה חלקית

הי תאום ותאומה

תסבירי קצת בבקה שמה הכוונה ב"לרוב לא מוכנים לינוק" ?
האם את מנסה לחבר לשד והם (או אחד מהם) ממש מסרבים להתחבר? מתחברים לזמן קצר ?

המדלה הכפולה היא משאבה טובה וחזקה וטוב שאת שואבת איתה.

הלחץ של הסביבה מוכר ואני בטוחה שזה מאוד מקשה.

מה את חושבת שהיית רוצה לעשות ? נסי לנטרל רגע את כל התגובות והעניינים מסביב ?

ללא נושא

בדיוק או שלא מוכנים להתחבר כלל או שמתחברים ומתנתקים. בגלל ההתעקשות שלי לפעמים הם כן יונקים ואפילו יונקים טוב אבל בדר"כ לא. ברור שהיתי רוצה להניק לפחות עוד כמה חודשים אחרת לא היתי כותבת את ההודעה הזו. זה היה הרבה יותר קל להתעקש אילו היה מדובר בתינוק אחד. אבל אם שניהם יצרחו כי הם רעבים ולא אוכל להרגיע את שניהם בו זמנית כי אני לבד איתם אז לא יעבור הרבה זמן עד שיקבלו בקבוק כי אחרת זה כל היום צרחות ולא אעמוד בזה. נראה לי בינתיים אזרום עם מה שאני עושה כי אני מבינה שאין יותר מדי מה לעשות מעבר....

המשך

או קי,

רציתי לוודא שאני מבינה.

אולי תנסי להיפגש עם יועצת הנקה ?
אני חושבת שעם עזרה ומפגש אישי - יועצת יכולה לעזור לך לברר מה קורה שם.
האם יש בעייה בחיבור ? בעיה באספקת חלב ? האם באמת צריך להגביר את הכמות ?
ומה לעשות כדי לנסות להחזירם לשד.

את מצליחה לשים את שניהם על השדיים כשאת לבד ? או שאם את לבד אז הנקה כפולה לא באה בחשבון ?
יש לך עזרה במהלך היום ?
אולי בשעות שיש עזרה - תניס בכל ארוחה לעבוד עם אחד מהם על הנקה ולשני - מי שנמצא בבית ייתן בקבוק.
בעצם, עכשיו כשאני חושבת על זה - גם אם את לבד - את יכולה לנסות לשבת בסלון למשל, ולשים אחד בטרמפולינה או סל קל או שעון על כרית ליידך, ואז הוא מקבל בקבוק,
והשני - מתחבר לשד ויונק.

מה דעתך ?

הי

חשבתי על מפגש נוסף עם יועצת הנקה. השאלה כמה זה יכול לעזור בשלב זה. כשהם היו קטנים הנקתי עם כרית לתאומים. אבל בשלב מסויים זה כבר לא היה נוח להניק שניהם יחד אז אני מניקה אחד אחד. מה שתיארת זה פחות או יותר מה שקורה. בשעות שיש עזרה הבקבוקים על העוזר בדר"כ. הבעיה שלבת יש ריפלוקס והיא מאוד לא רגועה סביב האוכל אז בדר"כ רק אני או בעלי יכולים להאכיל אותה. הבן פחות בעיה. הבעיה ש"מתחבר לשד ויונק" זה ממש לא טריוויאלי אצלהם. רוב הפעמים זה ממש להלחם איתם וזה עניין של מצב הרוח.

הי

חשבתי על מפגש נוסף עם יועצת הנקה. השאלה כמה זה יכול לעזור בשלב זה. כשהם היו קטנים הנקתי עם כרית לתאומים. אבל בשלב מסויים זה כבר לא היה נוח להניק שניהם יחד אז אני מניקה אחד אחד. מה שתיארת זה פחות או יותר מה שקורה. בשעות שיש עזרה הבקבוקים על העוזר בדר"כ. הבעיה שלבת יש ריפלוקס והיא מאוד לא רגועה סביב האוכל אז בדר"כ רק אני או בעלי יכולים להאכיל אותה. הבן פחות בעיה. הבעיה ש"מתחבר לשד ויונק" זה ממש לא טריוויאלי אצלהם. רוב הפעמים זה ממש להלחם איתם וזה עניין של מצב הרוח.

הי

DOUBLE2

New member
אופן ההאכלה מהבקבוק

הי
בכל ההתייחסויות שאני רואה פה, אני לא רואה אף פעם התייחסות לאופן ההאכלה מהבקבוק למי שמשלבת שאוב ו/או תמ"ל.
אני זוכרת מהבכור שלנו שזה הדבר הראשון שלימדה אותי יועצת ההנקה (אסתר גרוניס, איכילוב).
כדי לא ליצור העדפה לבקבוק, צריך לתת את הבקבוק עם פטמה רחבה, פתח צר (אז היה מומלץ ובאמת עבד MAM מספר 1) ולתת את הבקבוק כשהוא ב- 90 מעלות לרצפה. כלומר- במצב בו הילד צריך לינוק מהבקבוק כדי לקבל אוכל, ולא שהוא יישפך לו לתוך הפה (כמו בשכיבה על טרמפולינה או בתנוחה של הנקה...)
היא לימדה אותי איך לאחוז בעורף של התינוק וכביכול כמעט להושיב אותו על הברך שלי וכך לתת לו את הבקבוק.
זה באמת עבד, וזה מומלץ....

למעלה