שלום בנות

mbar30

New member
שלום בנות

מסתבר שלאחר קריאה קלילה של כמה דקות יש הסבר מאוד
פשוט למה שיככל הנראה יש לי
אשמח לדעת אם יש מאמר כלשהוא פה בפורום באשר לפעולות הראשוניות שיש לעשות
על מנת לדעת אם אכן אני גם שייכת לקבוצה הזו.
יש סדיקות דם מסויימות? יש בדיקות אולטראסאונד ?
בקיצור מה כדאי לי לעשות בצורה מושכלת?
לגבי רופא - אני אחליף את הרופא שלי כי הוא כבר כמה שנים פוטר אותי בצורה מאוד אגבית ונותן לי כל מיני כדורים שמה שהם עושים זה להגדיל לו את ההכנסות.
אשמח לעזרתכן

לואי84

New member
ברוכה הבאה

אם את חושדת שיש לך אנדומטריוזיס, אני ממליצה לך דבר ראשון לפנות לאחת המרפאות המתמחות. המומחים העיקריים נמצאים בתל השומר, בבי"ח מאיר ובי"ח כרמל. מידע נוסף את יכולה להמצוא באתר אנד"י - אתר העמודה של אנדומטריוזיס בישראל.
את יכולה להגיע בתשלום או לנסות להשיג הפנייה מהקופה.
אופציה נוספת זה ללכת באופן פרטי למומחה במידה ויש לך ביטוח פרטי ואז את יכולה להקבל החזר על הייעוץ.

לגבי בדיקות דם, בדר"כ יבקשו ממך בדיקה של CA 125. אולטרסאונד יעשו לך.

בהצלחה

mbar30

New member
תודה לואי

אני מהדרום ואני מבינה משיטוט בפורום ובאתר שאין משהו אצלנו
אז תל השומר הוא יחסית קרוב
כשתסתיים הלחימה ואוכל לתת לילדים לנשום לבד
אני כבר אצלצל ואבדוק
&nbsp

היי

היי לך, אומר לך כך מנסיוני: (אגב, אני בגילך) לאחר לידת הילד הרביעי שלי לפני שנה ו - 9 חוד', הסימפטומים מהם סבלתי שנים רבות (בשקט, ועם משככי כאבים) החמירו. מאד החמירו. פניתי לרופא הנשים. ואז עוד פעם. ואז עוד פעמים רבות. כל פעם נאמר לי דבר אחר: פעם דלקת בחצוצרות (ואז תועפות אנטיביוטיקה...), פעם שום דבר, פעם חשד לציסטה, ואז שום דבר פעם ועוד פעם. כשהוא נואש ממני ומביקוריי הבלתי פוסקים אצלו, הוא החליט שיש בעיה במעיים, ושלח אותי לרופאת המשפחה. ואז התחלתי סאגה איומה שנמשכה שנה, בה נלקחו ממני אינספור בדיקות דם, שתן וצואה - כולם בלי יוצא מהכלל ללא תוצאות חשודות מלבד אנמיה. התסכול היה רב מאד. וכך גם הכאבים. בצר לה, שלחה אותי רופאת המשפחה לאורולוג - בחשד לבעיה בכליות. ובכן - הוא שלח אותי לאולט' כליות ודרכי שתן - שיצא תקין. בנוסף, נשלחתי לct בטן ואגן, אותו בצעתי לפני שבוע וחצי. במשך הזמן, הייתי פעמיים אצל רופא מומחה לאנדומטריוזיס (ד"ר שינמן רון מכפ"ס), בפעם הראשונה בדק אותי ולא מצא סימנים מחשידים למחלה - אך אמר שעלי לעשות עוד בדיקות, ובפעם השניה לפני יומיים אמר שנמתין לתשובת ה - ct.
לסיכום אומר כך: חפשי רופא שהתמחותו היא אנדומטריוזיס. זהו הצעד הראשון. הוא יוכל לעזור לך, בעיקר אם יש אצלך סימנים ברורים למחלה - כמו ציסטות אופייניות בשחלות או נגעים נראים באולט'. גם אם לא (כמו אצלי), הוא ישלח אותך לבדיקות שיעזרו לו לאבחן, ולא תיאלצי להסתובב בין רופאים במשך זמן רב. האבחנה הסופית של אנדו' נעשית רק בהסתכלות ישירה על האגן ומציאת נגעים - עושים את זה בלפרוסקופיה. אבל לפני כן, יש לשלול בעיות אחרות שיכולות לעשות את אותם התסמינים, כמו בעיות במעיים או במערכת השתן. בשביל זה מבצעים בדיקות נוספות - כדי לשלול דברים אחרים (אלא אם כן "התמזל מזלך" ורואים אצלך את הנגעים והציסטות באולטראסאונד - מה שאצלי לא קרה...).
סליחה על האורך, מקווה שזה עוזר לך.

mbar30

New member
תודה, זה עוזר לי להבין שאני נורמלית ולא מטורפת...

שמיץ1

New member
סימפטומים ואבחון

http://www.endi.org.il/אנדי/על-אנדומטריוזיס/אבחון/

פני לאחת ממרפאות האנדו' (בי"ח שיבא, כרמל או מאיר) לייעוץ ואבחון ראשוני. הרופא המומחה יבצע תשאול מקיף, בדיקה גניקולוגית, אולטרסאונד, ויפנה לבדיקות נוספות בהתאם לצורך (סוג התסמינים או מה שיימצא בבדיקה שלו).

למעלה