שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים,

פעלולית

New member
שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים,

וסובל מעין עצלה ופזילה. הוא בד"כ הולך רטייה על העין הבריאה כשלוש שעות, אם כי בזמן האחרון העין מציקה לו ומגרדת והוא מוריד את הרטייה, וגם עושה לנו דווקא כשהוא כועס עלינו, וכשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה. לפני שלושה-ארבעה חודשים, נאמר לנו שהפזילה גדלה, אם כי חלה הטבה ביכולת הראייה שלה העין. בבדיקה האחרונה, בני סירב לשתף פעולה ולא הסכים להיבדק וכך מצאנו את עצמנו ללא יכולת לדעת איך להתקדם ומה לעשות. הרופא לא ניסה לפתות אותו ולשחק איתו אלא אמר לנו שאין מה לעשות ונקבע לנו תור לעוד 3 חודשים. הילד דיבר במשך הימים הבאים שוב ושוב על זה שהוא לא רוצה שיבדקו לו את העין, ובכלל הוא מאוד סובל מכל העניין הזה. אני זקוקה לעצה מה ואיך ניתן לפעול במצב כזה. כמו כן, המלצה לרופא שיש לו גישה יותר חמה וחברית שיכול לשכנע את הילד לשתף פעולה גם היא תתקבל בברכה מכל מי שנמצא בסיטואציה דומה. תודה מראש.

את זה הבנתי בעצמי, מה שאני צריכה

זה המלצה שקיוויתי שאנשים שגולשים כאן יוכלו לתת לי במסרים או בשרשור עצמו, ואני עדיין מקווה ומבקשת שיפנו אלי. כמו כן, אולי תוכל להמליץ ולהנחות אותנו מתוך ניסיונך מה עושים כשהפעוט מסרב להיבדק, מאחר ואני מניחה שהילד שלי לא יוצא דופן בהתנהגותו, וכבר נתקלת במקרים כאלה במסגרת עבודותך.

תשובה

שלום רב! ניתן לבדוק גם פעוט שמסרב להבדק בצורה אוביקטיבית.תפקידך הוא לקחת את הילד לרופא עם גישה לילדים במרפאה שמשרה אוירה טובה.

למעלה