שלום, בקישר לתיאום מס..

ש ר ה

New member
שלום, בקישר לתיאום מס..

אני עובדת בעבודה קבועה שבה אמי מרוויחה כ 3200 ש"ח בממוצע. השמכורת נתונה לשינויים רבים למשל עבודה בשבתות, בלילות, בחגים וכ'..(אני אחות) כך יוצא שחודש שעבר קיבלתי 3200, והחודש 4600 ש"ח (שזה חד פעמי בגלל פסח שזה הרבה תוספת). בקיצור, מתחילת חודש מאי אני גם עושה עבודה חד פעמית של 3 חודשים (מחקר), שבה אני אמורה לקבל 2000 ש"ח ברוטו. כשהבחור רצה להוציא הכסף הוא אמר שהוא לא יכול בלי תיאום מס. הלכתי לתיאום מס, ואמרתי מה אני עושה, הבאתי את התלוש משכורת (3200 כי זה האחרון שהיה לי), והיא הביאה לי 2 טפסים. * אחד לכבוד המעביד הקבוע שלי שאומר: -הננו לאשר כי מהכנסתו של הנ"ל המשולמת על ידכם בשנת 2004 יש לנכות מס כאילו זו הכנסתו היחידה. -הנ"ל זכאי עפ"י פקודת מס הכנסה לניכויים/זיכויים כמפורט להלן: 2.25 נקודות זיכוי (תושב) 0.50 נקודות זיכוי (זיכוי לאישה) -לתשומת ליבך: הינך רשאי להקטין.להגדיל הזיכויים הנ"ל בהתאם לשינויים שיחולו בפרטי המקבל -יש להקפיד על חישוב מחדש של המס בגין כל ההכנסות ששולמו על ידכם מתחילת שנת המס זה טופס הראשון (השמטתי דברים שלא נראים לי חשובים) הטופס השני רשום לכבוד המעביד החד פעמי שלי (3 חודשים) ורשום בו: -קביעת שיעור הניכוי מתשלום עבור שרותים ונכסים -הננו לאשר כי מהכנסתו של הנ"ל המשולמת על ידכם בשנת 2004 יש לנכות מס כלהלן: עד לסך של 6600 ש"ח- לנכות 13% מעל 6600 ש"ח יש לנכות מס בשיעור 43 % לתשומת ליבך: אם המקבל אינו מוציא חשבונית מס והמשלם הינו מלכ"ר או מוסד כספי, יש לשלם ולדווח על המע"מ. עד כאן הטופס השני. עכשיו אני פונה אליכם, כי כמה שניסיתי לשאול את הפקידה שעשתה לי את זה היה נראה שהיא לא מבינה מה היא עושה והיא היתה מגעילה במיוחד. ולי אין מושג בענינם האלה ואני מאוד רוצה להבין מה עשיתי. כמה הולכים להוריד לי? האם רק אם ההכנסה החד פעמית של ה 2000 היא לא מעל 6600 (מה שלא) אז יורידו לי 13% או שסה"כ 2 המשוכרות שלי יחד ומזה מורידים לי.. (כי אם כן אז החודש קיבלתי 4670 בערך ואז סה"כ זה מעל 6600 ומורידים לי 43 %? כאילו לא נשאר לי כסף אח"כ.. מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? כי לא הבנתי כלום. אני מודה לכל מי שיעזור.

עצה ידידותית

בסוף השנה תפני לרואה חשבון או יועץ מס לבדיקה אם משתלם לך להגיש בקשה להחזר ממס הכנסה.

mstern

New member
תשובה

ה-6600 זה מהמעביד השני, בעבודה הראשונה הכל כרגיל ומהשניה יורידו לך 13%. מה שכן, כל הכבוד על ההקלדה הארוכה והסבלנית.

ש ר ה

New member
תודה לשניכם.

אמנם קצת באיחור..אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא..

למעלה