שלום...גברת נורא נחמדה שלחה אותי אל

kingshlomo

New member
שלום...גברת נורא נחמדה שלחה אותי אל

גברת אחת ושמה שולה שלחה אותי אלכם...ו... ברשותכם אם אוכל לשאול שאלה קטנטנה חברה שלי חושבת שאני שוביניטס... כי בשאלון אחד שהיא קראה לי ממגזין של נשים אמרתי לה שהסכנה בימינו מתוך שלוש אופציות שאחד מהם זה איך שתלמידות מתלבשות השני זה הטרור העולמי והשלישי זה נשים על הכביש...שכן זה מה שעניתי לה ובצחוק היא טוענת שאני שוביניסט אני לא חושב ככה למרות שאני לא רואה בזה כל רע איך אני יכול להוכיח לה ולהראות לה שזה לא נכון? תודה רבה אני

אלמרה

New member
ברוך הבא המלך שלמה...

אני, שהיתה לי פעם רק מגרעת אחת - הייתי שחצן וכעת ממש מושלם אומר לך: אתה עדיין שוביניסט, אבל לא עוד לאורך זמן רב... העולם שלנו הגברים מתחלק לשתי קבוצות: אלה שכבר הבינו והפנימו... ואלה שזה רק ענין של זמן עד ש... עד שתסתגל לעידן המודרני אני מציע לך להשתתף כאן איתנו בשיח ובדיון הפתוח להצעות מכל אחד ואין כאן דעה שלטת או נכונה אבל שמע עצת ידיד: חבוש קסדה, אפוד מגן ותיזהר מהבנות פה...

אסקורט

New member
שים לב לכינוי שלך...

בחרת להיות מלך שהיו לו אלף נשים... מה אתה מנסה לומר שאחד כמוך שקול לאלף נשים??? שנשים זה זה רכוש כמו מכוניות? למה לא בחרת בכינוי כגון רומיאו או גבר אחר שמזוהה עם אישה אחת... אני מסכימה עם החותמת שלך שזה לא משנה מה תאמר אלא מי אתה ואני עדיין לא יודעת מי אתה, אבל התרשמות שיטחית תומכת בסברה של חברתך שאתה שוביניסט... ולשאלה שגברים אוהבים לשאול: "מי נתן לנשים רישיון נהיגה?" אני נוהגת לענות: "אותו אידיוט שנתן לגברים לתכנן ולבנות כבישים" הכבישים לפחות בארץ מסוכנים בהרבה מהנהגות... ואם אי פעם תיסע מאחורי: דיר באלק, ש מ ו ר מ ר ח ק... אף פעם לא הבנתי למה גברים על הכביש נצמדים לתחת של המכונית שלי כאילו יצא להם מזה סקס. מה הם מנסים לעשות שאני אריח מקרוב את האפטר שייב שלהם?? לראות אם יש לי חזה מפותח?? מה הקטע שלכם???

XUXA141

New member
הכי מצחיק..

זה שהמיתוס "נשים נהגות גרועות" בדיוק הפוך למציאות - שם רוב התאונות הקטלניות הן באשמת גברים.. זה מיתוס מוצק וכל כך דמיוני יחסית לנהיגה הבאמת מסוכנת ובעייתית... או שאולי זה בגלל שמכונית נתפסת כמשהו גברי ולכן אישה שנוהגת עליה היא כאילו מחללת קודש? אף פעם לא הבנתי את זה...

זושי1

New member
המלך שלמה, הבעל שלי אומר....

מה זה האימרה חסרת עמוד השדרה: "שלחו אותי לשאול"...מה אתה לא רוצה לדעת? מה זה ההתחבאות מאחורי הגברת הנחמדה.....חסר לך עמוד שדרה? אין לך דעה, ? לא מעניין אותך?...אז שהיא תשאל מה שמעניין אותה ואתה תלך לנסיעה בכביש נטולת נהגות....אגב, אתה כן נשמע שובינסט....פחות או יותר...כך בעלי אמר לי להגיד...כי אין לי מספיק סכל לשפוט בעצמי....חחחחח.. ולעניינינו....איך אתה מרגיש עם הדעות שלך...רגשי אשמה, בלבול, חוסר ודאות, או שאתה חי בשלום עם הדעות האלה? אם אחת מהתשובות נכונה...יש על מה לדבר אבל אם אתה שלם עם עצמך...סע לשלום חביבי..בחוג החברים שלי בטח לא תשרוד. תמיד ימצא מישהו סיבה לעקוץ אותך על השוביניסטיות שלך...

kingshlomo

New member
הגברת זה סתם פתיחה והכינוי

אני מכנה את עצמי המלך שלמה כי השם השני שלי על שם סבי המנוח הוא שלמה.. ואסוציעציות...המלך שלמה.. אני לא חושב שאני שווה 100 נשים אני שווה אשה אחת ואני לא רוצה יותר.. לא, אני לא מכנה את עצמי שוביניסט.. ומה?! אתם באים לתקוף אותי? אני בסך הכל שואל את דעתכם.. לא ביקשתי שתעבירו עלי ביקורת שאנ כן שוביניסט...חברה שלי אמרה לי את זה מספיק פעמים.. אבל בכל מקרה תודה רבה.... ודרך אגב..אני בסך הכל בן 18 ועדיין לא עשיתי טסט מה שאמרתי זה בצחוק!!! ובטח ובטח שאני לא חושב שנשים הם אסון על הכביש.. יש ויש מכל המינים ובכל הסוגים... למה כולכם ישר חושבים שאני נגש נשים? בכל מקרה...שבת שלום לכם..ותודה רבה על התגובות

אלמרה

New member
שלמה היקר

ראינו את גילך ודוקא בשל צעירותך טוב היה לו למדת היום את מה שתזדקק לו מחר. שבת שלום.

אסקורט

New member
סליחה לא התכוונתי להתנפל...

מה שנאמר למעט הכינוי לא היה אישי אלא נועד לאזני כל הגברים שמתלוננים על נשים שנוהגות ולאו דווקא אליך... לגבי הכינוי טוב לדעת שאישה אחת מספיקה לך, כשתגדל אולי תחשוב שגם זה יותר מדי :) בכל אופן מגיעה לך התנצלות ממני, הסגנון שלי היה בוטה מדי ולא הדגשתי שנושא הנהיגה הוא לא רק לאוזנך/עיניך ועל כך אני מתנצלת. ומה בעצם השאלה שבאת לשאול? תוכל לחזור עליה בלי שום סיפורים מסביב שלוחצים לי על כל מיני נקודות רגישות (כגון נהיגה)???

kingshlomo

New member
מתקבל בברכה, מה שרציתי לדעת

זה: איך אני יכול להוכיח לחברה שלי שאני לא שוביניסט כי למען האמת? אני חושב שאתן סכנה על הכביש רק בגלל שהגברים שבינינו נוהגים מהר מידי כלומר אין לי שום דבר אישי נגד נשים..(זה לא אומר שאני מבין אותן ותסלחי לי על זה...) אה...ואין בעיה חשבתי על כך שלא ניסית לפגוע בי, כלומר דברייך אינם היו אישיים כלפיי-וסליחתך מתקבלת... יום נעים ושבוע טוב!

XUXA141

New member
איך להוכיח.. כמה הצעות.

1. להפסיק עם הבדיחות השוביניסטיות, כי יכול להיות שזה נורא מצחיק אבל אולי היא נפגעת מהן? ( אפילו אם היא תעמיד פנים שלא..) 2. להשתדל לא להתנהג בסטראוטיפים - כלומר אולי אבירות זה נחמד אבל לתת לה לקחת למטבח את הצלחות המלוכלכות למשל או להדיח אותם זה סטראוטיפי. 3. בעיקרון פשוט לחלוק, לא לחלק תפקידים ורצוי מאד בלי הכללות. בהצלחה.

כמה השגות אם יורשה לי

ראשית, כל שיאמר כעת עליו להקרא באינטונציה הנכונה וכל הבנה שגויה שתנבע מרעיונות/מילים/רמיזות שלא אני אמרתי/רמזתי על אחריותו של הקורא ולא על אחריותי. נחמד מאוד להיות בעידן הפוסט-שוביניסטי והפליה, השפלה, ניצול והפחדה על רקע מין (בין היתר) היא מן המקוממות אותי ביותר. אבל עם זאת, כדאי מאוד היה לו ניזהר כל הגורס ביחס להתנהגות כלשהי שהיא "סטראוטיפית". ומדוע עליו להזהר. עליו להזהר שכן סטראוטיפים הם חלק בלתי נפרד מאופן סידור וארגון המידע של האדם במוחו ואין הוא יכול שלא לערוך סטראוטיפיזציה. הסטראוטיפיזציה מקלה על החיים, חוסכת אנרגיה, מאפשרת לייעל את מערכת הזיכרון ועוד כמה וכמה יתרונות לה. במידה ואל הופכים לצנון גמור ומשמרים מעט הגיון בריא והומור לא פחות בריא ומחליטים שלא להפוך כל אמירה כקרדום לחצוב בה ושלא להעלב ולעלות על בריקדות מכל משפט "פסאודו-סטראוטיפי" מגלים לבד שההבדלים שבין גברים לנשים הם אך במיפרט הטכני אך לא האיכותי. ולך בחורצ'יק אומר, אם מידי פעם היא מפנה כלים ומידי פעם אתה אז הכל על הכיפאק. אם תנסה להפר את ההגינות הטבעית שבזוגיות, כבן אדם נורמאלי ולא כ"גבר", תגלה די מהר ש ... היא פשוט תעזוב אותך. למה ? כי אין יותר פראיירים/ות בעולמנו. תהיה אתה. גבר. נורמאלי ומכבד. והיא תהיה אישה. נורמאלית ומכבדת.

אסקורט

New member
ח"ח לפיטר והצעה לשלמה

פיטר פן, ממש אהבתי את התשובה שלך. מה שאתה אומר על סטראוטיפים כאן זה בדיוק מה שאני חושבת ועוד לפני שקראתי את תשובתך רציתי להציע לשלמה לשקול האם הוא שוביניסט או שאולי החברה שלו חסרת חוש הומור. לשלמה, אני סבורה שהייתי יודעת להבדיל בין שוביניסט למישהו שמתלוצץ והתחושה שלי (עלבון או צחוק) נגזרת מהכוונה של מעיר ההערה. אם אתה באמת לא שוביניסט ואם החברה שלך ברצינות ענתה לך, הרי שדעתי היא, שעליך לשקול ברצינות אם היא לא מוציאה דברים מפרופורציה. קשה מאוד לנהל זוגיות עם פרטנר שלא לוקח דברים בפרופורציה ולא מסוגל לראות את כוונותיך האמיתיות. אבל אולי שניכם פשוט צעירים מדי אני לא יודעת, עבר הרבה זמן מאז שראיתי את העולם בעינים של בת 18...אני במקומך אם אכן לא הייתי שובינסט לא הייתי מתאמצת להוכיח כלום. המאמץ לראות אותך כפי שאתה צריך להיות של הצד השני (ונדמה לי שזה בדיוק מה שכתבת בחתימה שלך, אז נשאר לך רק ליישם מה שבעצמך אתה אומר)

XUXA141

New member
לגבי סטראוטיפים - צריך הרבה זהירות.

כי לפעמים זה נוח לסדר את העולם אבל.. הסידור הזה לא הוגן.. למשל - אם אני מעסיק ויש לי שני מועמדים על הנייר - אחד אשכנזי ואחד מזרחי, והסטראוטיפ אומר שמזרחיים נוטים לפשע, אז אני אחסוך מעצמי את הטירחה בלראיין את שניהם ואקח ישר את האשכנזי. אז הסטראוטיפ עזר לי לחסוך זמן אבל לא עזר לי לבחור את העובד הטוב מבין השנים, ולא רק זאת אלא שהעובד המזרחי אכל אותה בגללי. אז יש סטראוטיפים שיותר מבוססי מציאות - למשל שבריו דה ז'נירו יש יותר סכנה להשדד מאשר בתל אביב נגיד ולכן אם אראה מישהו שנראה כמו עבריין יש לו סיכוי גדול יותר להיות כזה ( למרות שהוא יכול להיות תמים לחלוטין), ויש סטראוטיפים שאינם מבוססי מציאות ופוגעים בהחלטה שלנו. למשל - הסטראוטיפ אומר שנשים נהגות גרועות. במציאות מי שעושה את התאונות הקטלניות הם דווקא גברים. אז אם תבחר נהג שצריך להסיע אותך, ותבחר גבר כי אתה סומך על הסטראוטיפ שנשים הן נהגות גרועות, הסיכוי שלך לההרג גדול יותר כי בחרת באדם שבפועל מסוכן יותר למרות שהסטראוטיפ הוא לטובתו.

למעלה