שלום, גם אני פה

ג ל י 3

New member
שלום, גם אני פה

עם גוש של מועקה בגרון, אחרי שאמא שלי חזרה אתמול מהרופא עם הבשורה הקשה, שהגידול בשדה הוא אכן סרטני. אז כמה פרטים, לפני שאבקש את תמיכתכם והצעותיכם המעשיות לעידוד ותמיכה: הגידול גדול מאוד (10 ס"מ) ולאחר בדיקות מקיפות שעליה לעבור (עקב בעיות בריאותיות שונות שלא קשורות אך עלולות להשפיע) היא תצטרך לעבור כימוטרפיה לצמצום הגידול ע"מ שיוכלו להסירו. אז כל מה שיש לכם לספר לי ולהוסיף לי על מה שעומד לעבור עליה ועלינו ואיך אפשר להקל ולעזור לאשה שעד היום היא זו שדאגה לכולם ושאף אחד מבני משפחתה הקרובים (בעל, ילדים, נכדים...) לא ממש מומחה ומנוסה במתן תמיכה כזו פתאום באמצע החיים, אני מאוד אודה. והכי חשוב, הרבה בריאות לכולם. תודה, גלית.

rubber duck

New member
../images/Emo24.gif

עומדת בפניכם תקופה לא קלה תקופה שתכלול כאב וסבל תקופה שתכיל בתוכה רגעים מדהימים לצד רגעים רשים למרות כל הקשיים אני מאמין שאפשר לצמוך מתוך תקופה שכזו אפשר להפיק ממנה הרבה יותר ממה שנראה כלפי חוץ המון אהבה ובריאות שרון

היי גלית

ברוכה הבאה לפורום, למרות הנסיבות הלא כל כך משמחות. ממה שאני מבינה אתם בשלב שעוד לא כל כך יודעים מה יקרה ואיך להתמודד עם זה. חשוב לציין שאפשר להתמודד ויש המון דברים שאפשר לעשות והמון דרכים לעבור את המצב הזה, גם האדם שאובחן כחולה וגם המשפחה. אני חושבת שאפשר לעשות איזושהי חלוקה (גסה מאד) של המצב לשתיים - התמודדות עם הבעיות הפיזיות שמלוות את הטיפולים והתמודדות עם הקשיים הנפשיים. אפשר להקל על תופעות לוואי של טיפולים, אך מכיוון שחסרה לנו כאן האינפורמציה הזו קצת קשה לענות לך. לכל תרופה יש את התופעות שלה, כל אדם מקבל מינון שונה ומגיב אחרת. לגבי התמודדות עם המצב בכלל, ישנם אנשים מקצועיים במחלקות שאפשר ורצוי לדבר איתם. אני יודעת למשל, שבאיכילוב יש מחלקה פסיכואונקולוגית טובה מאד. באגודה למלחמה בסרטן יש עו"סית שיכולה לתמוך ולהפנות למי שיכול לעזור. ויש אותנו כמובן, וכמה שנוכל - נעזור. המצב הזה, שכאילו נזרקתם לתוכו, שפתאום יש אדם חולה בבית, גורם להמון דינמיקה בבית, שלכם בתור משפחה, ובתור יחידים ושלכם עם המערכת הרפואית. זה מצב שהוא לא קל, אבל אפשר להתמודד איתו, אני חושבת שבעיקר אין לזה חוקים ובסופו של דבר כל אחד מוצא את הדרך שלו לעבור את ההתמודדות הזו. אולי כרגע, כיוון שאמא היא מוקד תשומת הלב, אז לתת לה את הזמן שהיא צריכה, ולתת לה להטוות את הכיוון ואת הדרך. את מוזמנת להמשיך להגיב ולשתף יום טוב
גלי

אביתר27

New member
../images/Emo24.gif

זה הזמן להתלכד ולהחליט שעושים הכל בשביל להקל עליה. כמובן פיזית אבל גם נפשית להקשיב, ולעודד, להפתיע ולהצחיק.
ולהזכיר לה כמה אתם אוהבים.
בהצלחה והרבה בריאות

למעלה