שלום דוקטור

Plok2

New member
שלום דוקטור

אני בן 23, ויש לי בעיה של "וריד מורחב" באשך השמאלי(הפעם האחרונה שעשיתי בדיקה היתה לפני מספר שנים). מה בדיוק גורמת הבעיה הזאת? הייתי רוצה לקבל כל הפרטים שאפשר לדעת על בעיה זאת, בעיקר האם אפשר לבצע את הניתוח עוד 10 או 20 שנה, או שאני צריך לבצע אותו בהקדם. כמו כן הייתי רוצה לדעת מה הסיכויים שניתוח כזה ייכשל והאם כישלון בניתוח הוא סופי. אשמח לקבל כל מידע בנושא זה, תודה

תשובה לגבי וריקוצלה

הוריד המורחב באשך השמאלי קרוי וריקוצלה בגיל ההתבגרות הוא עלול לפגוע בהתפתחות האשך באותו צד וכן הוא עלול לגרום לבעיית פוריות עם פגיעה בספירת הזרע ככל הנראה במנגנון של העלאת הטמפרטורה בשק האשכים. לגבי ההחלטה אם ומתי לבצע את הניתוח עליך לפנות לבדיקת אורולוג עם תשובת ספירת זרע. שיעור ההצלחה של רוב הניתוחים עולה על 90% ואם נכשל נתן לבצע ניתוח חוזר בדרך אחרת או לפנות לטיפול על ידי סתימת הורידים באנגיוגרפיה.

hoolon

New member
עוד משהו בבקשה

לפי מה שהבנתי בדרך כלל האשך הקטן הוא השמאלי, ואצלי הוא הימני(ממש קטן), מה זה אומר? אין לי שום תוכניות לזמן הקרוב, זה משנה אם אני הולך לבדיקה וניתוח היום או עוד 20 שנה?

תשובה

אני שוב ממליץ לך לפנות לבדיקת אורולוג שיתרשם ממצבך הספציספי וימליץ לך לגבי טיפול. בהחלט יתכן שיש יתרון לטיפול ניתוחי כעת מאשר בעתיד.

למעלה