שלום דיאנה ואנשי הפורום, רציתי

טלגל

New member
שלום דיאנה ואנשי הפורום, רציתי

לעדכן אותכם בקשר לילד שבגן שלי, אשר סיפרתי עליו שהוא לא מדבר אלא חוזר על מילים, לא מתקשר עם ילדים בגן, ומשמעותי מאד לא מבין הוראות. עכשיו כשאנו חודש לאחר פתיחת השנה הפעריםם בינו ובין הילדים גם הצעירים יותר ממנו מאד משמעותיים. הוא בוכה הרבה או מרביץ ונושך כחלק מהתקשורת שלו עם ילדים, לא מבין למה אסור לו לקחת מחבר או לקבל את הצעצוע שעכשיו אצל ילד אחר. אני משתדלת לתווך לו הרבה,ולעזור לו להבין מה קורה אבל הוא הולך לאיבוד. לפני שבוע קראתי לאימו לשיחה, ניסיתי בעדינות לומר מה אני רואה בגן,היא נלחצה ואמרה שבבית הוא מבין: למשל ללכת למקרר להביא לה קולה כשהיא מבקשת. או שזו בעיה שלה שהיא לא דיברה עם הילד, אלא הבינה אותו בלי מילים, או שהוא היה רגיל להיות מפונק בבית ולא מכיר כללים שבגן. ביקשתי ממנה לגשת ליעוץ כמה שיותר מהר כדי שההורים ואנחנו נקבל הדרכה ונדע איך לעבוד איתו. את האמת:אני לא חושבת שגן רגיל מתאים לו אבל אחכה שאנשי מקצוע יתנו חוות דעת. מי לדעתכם אנשי המקצוע שההורים צריכים לפגוש?

נונינה

New member
המכון להתפתחות הילד

לכל קופת חולים יש את שלה, שם יראו את הילד מספר אנשי מקצוע - נוירולוג התפתחותי, מרפאה בעיסוק, פסיכולוג, ועובדת סוציאלית. וזהו תהליך שלוקח כחודשיים עד שיש אבחון. אפשר גם ללכת באופן פרטי לנוירולוג התפתחותי (פרופסור הראל למשל) או לקלינאית תקשורת מנוסה בתור התחלה. בנוסף, אם הם גרים באזור המרכז יש הרבה אופציות כמו היחידה לטיפול בגיל הרך של קופת חולים כללית שיש לה גם גן טיפולי, או הגן האבחוני של תל השומר. אם אם לא מודעים לבעיה כדאי להתחיל בעדינות - במכון להתפתחות הילד. אח"כ אפשר להפנות לגופים המתמחים בילדים עם בעיות תקשורת.

Diana M

New member
שלום טל גל יקרה, אני מבינה כי

הקושי ממשיך להתקיים וכל הכבוד לך על הערנות וההתמדה. אני מצטרפת להמלצה להפנות את ההורים לבדיקה ביחידה להתפתחות הילד. לשם כך יש לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה או לפנות באופן ישיר לכתובת המתאימה. היות ומדובר במשפחה אשר מתקשה לקבל את הקושי, ההפניה לרופא הילדים היא הרבה פחות מאיימת. עליך לצייד אותם בדו"ח חינוכי אשר מתאר את מצבו של הילד בגן ולבקש מהרופא להפנותו לבדיקה התפתחותית. במכון להתפתחות הילד הוא יתקבל על ידי רופא התפתחותי לבדיקה ראשונית וזה כבר ידע למי להמשיך ולהפנות במידה ויהיה צורך בכך. בענין הדו"ח אשר תכתבי לרופא הילדים, במידה ויש לך פסיכולוגית בגן רצוי שתכתבו את הדו"ח יחד, אם לא, (בתת חובה בדרך כלל אין) ראי האם את יכולה להעזר בדמות מקצועית נוספת אשר מכירה את הילד ונמצאת בגן. רצוי גם לעקוב אחר הדברים, לצערי חלק מהרופאי הילדים אינם מייחסים חשיבות רבה מדי לנושא ומבטלים את פניות ההורים בביטול יד שכן מבחינתם אם אין פתולוגיה אין בעיה. במקרה כזה עלול להיווצר נזק שכן ההורים עלולים להתלות בדברי הרופא אשר ביטל את קיום הבעיה. דרך נוספת על מנת לסייע בקידום הנושא היא פניה לשפ"ח שלכם, גם אם אין לך פסיכולוג בגן את יכולה לבקש ממנהל/ת התחנה התערבות חריגה על מנת לסייע לך להפנות הלאה, בדרך כלל הם מוכנים לסייע וכך כאשר המפגש כבר נערך בנוחכות פסיכולוג/ית אשר בדקו או צפו לכל הפחות בילד הדברים מקבלים משקל משמעותי יותר מבחינת ההורים והם נכונים יותר לבצע את הפניה לברור יסודי יותר. המשיכי לעדכן אותנו ובהצלחה.

למעלה