שלום, דיון תביעות קטנות נגד גשר לרכב בע"מ

NiraIm

New member
שלום, דיון תביעות קטנות נגד גשר לרכב בע"מ

לפני שנתיים קרה לי מקרה מזעזע שבו חברת הגרירה סירבה לגרור רכב מקרית שמונה לחיפה, ביום שישי, ערב חג. הם שלחו טכנאי שלא פתר לי את הבעיה. זאת למרות שהבטיחו שיחליף לי את האלטרנטור, עברתי תלאות דרך נוראית בגללם.
נתקעתי באמצע הכביש, נתונה לחסדים של עוברי אורח. נהג משאית (ששימש עדות בבית משפט מאוחר יותר) הוא זה שהטעין לי זמנית את הרכב כמה פעמים בכל פעם שנכבה המנוע, עד שהגענו לקיבוץ איילת השחר והשארנו את הרכב מחוץ למוסך.
נאלצתי לתפוס 3 טרמפים שונים עם גברים זרים, עד לכרמיאל ומשם מונית שירות לחיפה. כל זה בגלל שלא הייתה לי תחבורה ציבורית.
עד כאן זה בקצרה, :)
אתמול היה דיון, הנתבעת, שיוצגה ע"י המנכ"ל משקרת בבית המשפט, שדברים לא היו ולא נבראו, השופט קבע שיערך דיון נוסף בפברואר על מנת שהנתבעת תזמן את נציגת השירות שדיברה איתי, שתתן את עדותה.
מאחר ואני יודעת שאני דוברת אמת, ומאוד רוצה שהדיון יסתיים כמה שיותר מהר, ויודעת כי גם הנציגה שלהם תכחיש כל קשר.
אני מעוניינת לערוך בדיקת פוליגרף.
את תוצאות הבדיקה עליי לצרף לבית המשפט טרם הדיון? או שניתן להופיע עם זה בדיון עצמו? ו"להפתיע" את הנתבעת?

חשוב לציין, כי אני מעוניינת בדיון הבא להדגיש לשופט שנציג הנתבעת איים עליי מחוץ לכתלי בית המשפט על "תביעה בבית משפט מחוזי, את לא תצאי מזה אם את לא מבטלת את התביעה".... וגם לעד שלי הוא אמר: "אתה לא מכיר אותי, אני חבר טוב של הבוס שלך"
בטון תקיף ומאיים.

זה אפשרי, אבל עם משקל פחות מאשר

פוליגרף בהסכמת הצדדים. וכשאני אומר פחות, ייתכן אפילו משקל אפס. אומנם בתביעות קטנות לא חלים סדרי הדין והראיות, אבל קח לדוגמא מקרה זה שבו פסק בית המשפט כך:

"לענין בדיקת הפוליגרף אותה צירף התובע לתיק בית המשפט הרי שההלכה בעניין קבילות תוצאות בדיקת פוליגרף נקבעה בע"א 61/84 ביאזי נ' הלוי, פ"ד מב(1) 466, שם קבע בית המשפט כי תוצאות הפוליגרף לא יהיו קבילות כראיה גם לא במשפט אזרחי אלא בהסכמת הצדדים. היות ובמקרה הנדון פנה התובע לבדיקת פוליגרף על דעת עצמו לבודק מטעמו, וללא הסכמת הנתבעת, הרי שאין מקום לקבל את בדיקת הפוליגרף מטעמו כראיה קבילה לעניין נסיבות קרות התאונה והאשם בהתרחשותה".

ממליץ לפנות לביהמ"ש ולבקש שימנה מומחה מטעמו - בודק פוליגרף - לבדיקת אמינות הגרסאות, תוך הצעה שהצד המפסיד ישלם את הוצאות הבדיקה. יש לזה תקדימים, וכדאי להעזר בכתיבת הבקשה בעו"ד.

NiraIm

New member
ביקשתי לאחר הדיון, בקשה בכתב,

שבית המשפט יחייב את הנתבעת להציג הקלטות עבור קריאות השירות למנוי רכב שלי.
השופט ענה: הבקשה תדון ביום הדיון.
מאחר וזה יהיה דיון שני, ואני מעוניינת שההקלטות יסופקו טרם הדיון, ובאם היא תטען שאין לה הקלטות, אז שיספקו צילומי מסך ממערכות המיחשוב שיעידו על התנהלות הנציגים שלהם.
האם כדאי להוסיף עוד בקשה בנושא?

NiraIm

New member
יש לי הקלטות חלקיות,

הקלטתי רק אחרי שקלטתי שהם מחפשים כל דרך אפשרית להתנער ממני ולא לספק לי את השירות הנדרש.

לא הבנתי מה קשורות ההקלטות לפוליגרף. אלו

בקשות שונות לחלוטין. רק קחי בחשבון את הסיכון - כשמעמיסים בקשות על בית משפט, ואם תפסידי, בימ״ש עלול לפסוק נגדך פיצויים.

למעלה