שלום דפנה! אני בהריון

tyty13

New member
שלום דפנה! אני בהריון

ורציתי לשאול אם אכלתי אפרסק שהיה לו טעם מר האם זה יכול לגרום למום לעובר?
 
דפנה אינה מומחית

הפורום אינו פורום מומחה, אלא פורום להתייעצות הדדית בנושא תזונה צמחית. ממליצה לך לפנות לדיאטנית (ועדיף לא באינטרנט) כדי לקבל חוות דעת מקצועית בכל מה שקשור לתזונה.
 

TheFinalCut

New member
ניסיון לתשובה

שלום לך, כיוון שאינני מומחה להתפתחות עוברית ומומים מולדים (ומדובר בשני תחומים מדעיים בזכות עצמם שנקראים אמבריולוגיה וטרטולוגיה, בהתאמה) אני יכול רק להציע כמה אפשרויות מהידוע לי. אם את חוששת ומעוניינת במידע נוסף, רצוי להתייעץ עם רופאים העוסקים בתחום. טעם מר של אפרסק יכול לנבוע מכמה דברים שונים. הנה כמה אפשרויות: 1. היות הפרי לא-בשל. 2. הדבקה במחולל מחלה כלשהו (לרוב פטרייה). 3. נוכחות של חומרים זרים כלשהם (למשל, חומרי הדברה). במקרה ראשון, למיטב הבנתי, מרב הסיכויים שלא ייגרם נזק מעבר לכאב-בטן (וגם זה במקרה הרע). בשני המקרים האחרונים, באופן עקרוני יש אפשרות לנוכחות רעלן (שמופרש ע"י פטרייה) או חומר הדברה בעלי פעילות טֶרַטוֹגֵנֶית (הגורמת למומים). במקרה של רעלן שמקורו בפטרייה, ברוב המקרים אלו מצטברים לריכוזים משמעותיים רק כשהפטרייה כבר התפשטה לחלק גדול מהפרי וגרמה לרקבון, מה שהיה משנה בצורה ברורה את המראה, הטעם והריח של הפרי, ורוב הסיכויים שפשוט היית זורקת אותו. וכללית: ממה שאני יודע על היווצרות מומים, ברוב המקרים נדרשת חשיפה כרונית לחומר המזיק במינונים משמעותיים, אלא אם מדובר בחומר חזק מאוד (שגם מסוגל לעבור את מחסום השליה) ואלו נדירים יחסית. כלומר הסיכויים טובים שאין ממה לדאוג, אבל כדי להיות בטוחה ורגועה יותר, אולי עדיף להתייעץ עם רופא.
 
למעלה