שלום דר´ אלקיים.

ritosh

New member
שלום דר´ אלקיים. ../images/Emo140.gif

האם יש קשר שאפשר להוכיח, בין התפרצות s.l.e (לופוס רב מערכתי) למתחים נפשיים? אולי יש מחקרים שמדברים על קשר כזה? אני רוצה בהזדמנות זו להודות לך על ההתיחסות שלך לכל הפונים לפורום, על הסבלנות והתשובות שאת נותנת.

לופוס ומצבי לחץ

לי באופן אישי, מניסיוני , אין ספק בדבר הקשר בין מצבי לחץ והתפרצות מחלות מפרקים בכלל ולופוס בפרט - יש מעט עבודות שניסו להוכיח זאת ואכן חלקן הצליחו.

לופוס ומצבי לחץ

לי באופן אישי, מניסיוני , אין ספק בדבר הקשר בין מצבי לחץ והתפרצות מחלות מפרקים בכלל ולופוס בפרט - יש מעט עבודות שניסו להוכיח זאת ואכן חלקן הצליחו.

ritosh

New member
תודה! איפה אפשר למצוא את העבודות

שהצליחו להוכיח את הקשר הנ"ל? אשמח מאוד אם תוכלי להפנות אותי!

עבודות על סטרס ולופוס

הנה כמה דוגמאות של עבודות המתיחסות לנושא Rheumatology (Oxford) 2002 Feb;41(2):184-8 Related Articles, Links Psychological distress and changes in the activity of systemic lupus erythematosus. Ward MM, Marx AS, Barry NN. VA Palo Alto Health Care System Psychother Psychosom 2002 Mar-Apr;71(2):123-6 Related Articles, Links Comment on: • Psychother Psychosom. 2001 May-Jun;70(3):118-36. Stressful life events and skin diseases: an additional perspective from research on psychosomatic dynamics in systemic lupus erythematosus. Schubert C, Geser W, Noisternig B, Konig P, Rumpold G, Lampe A.

למעלה