שלום דר´

שלום דר´

אני בחורה בת 20 עם בעיית שיעור, ויש לי שיער בין הישבנים ומסביב כל אזור אברי המין. רציתי לשאול כמה זה נורמלי. אני בפחד מקיום יחסים בגלל זה... האם גברים מצפים מהבחורה להיות חלקה באזור זה??

מהו שיעור יתר

שיעור "יתר" הוא עניין יחסי הוא קשור בגנטיקה משפחתית, וההתיחסות אל השיעור יש בה גם עיניין של אופנה ותרבות. מה שנחשב אצלנו שיעור יתר יכול במקומות אחרים בעולם לא להחשב כך, ולהפך. בעיקרון שיעור בין הישבנים הוא די נורמטיבי באזורנו, ומסביב לאבר המין בוודאי. יש כאלה שזה מאוד מפריע להם, ויש עדות שנוהגות להסיר את כל השער מאבר המין. אם זה מפריע לך את יכולה להעזר בכל המכונים המפרסמים או לקבל המלצות מחברות או בנות משפחה - כי אם לך יש אז קרוב לוודאי שגם להן, והן בטח תוכלנה לתת לך כמה עצות טובות. בהצלחה, ובלי לדאוג כל כך.

שיעור גוף וציפיות הגברים...

שלומלום לך, "מה גברים מצפים??" שאלה פשוטה אהה, ממש לא, זו שאלה בעייתית, למה? כי הציפיות של גברים שונים יכולות להיות מאוד שונות זו מזו. יש שאוהבים גבוהות, יש שנמוכות. יש רזות, יש שמנות, יש ככה ויש ככה... בקיצור ברדק. אם את צריכה לספק את ציפיות כולם את בבעיה. אז מה עושים? מה שהכי חשוב שתאהבי את עצמך, הרי את תמיד נמצאת עם עצמך. לגביי הגברים בחייך אני מקווה שמי שיאהב אותך לא יעשה זאת לפי המדד של האם יש לה שערות בתחת או לא, אלא לפי איזה אדם את. כאן אני אשתף אותך במשהו אישי, אני אמנם גבר אבל גם אני שעיר ויש היום אופנה בעולם שגברים אמורים להיות חלקים, למרות שמי שברא אותנו לא בדיוק עשה לנו שעווה טבעית... אבל בפרסומות, כולם חלקים כמו תחת של תינוק. הייתה תקופה בחיי שזה הפריע לי ועצר אותי. עד לאיזה שהוא זמן שהגעתי בו לאהבה עצמית שלי אותי, מאז הנושא ירד מסדר היום שלי וההתיחסות שלי הייתה שמי שתאהב אותי תקבל אותי איך שאני ומי שלא, ההפסד שלה!. ותשמעי מתברר שאני אדם מאוד אהוב למרות שיער גופי.... ואחרי כל זאת במידה וזה עדיין מפריע לך יש היום פתרונות שונים ומגוונים ברמה הקוסמטית אבל זה כבר ממש לא תחום שאני מבין בו משהו. שלומלום

אם יורשה לי להוסיף/להדגיש

לדעתי, הבסיס הוא אם את אוהבת את עצמך אם כן, אז יאהבו אותך אם יש לך ספקות... ירגישו בזאת גם האחרים תחשבי על זה... בברכה ענת

תודה דר´ רונית ושלומלום,

אובחנתי בשיעור יתר ע"י רופא. אכן, שיעור הוא דבר יחסי, ואני גם מטפלת בשיעור בשאר הגוף קרי:רגליים, ידיים, בית שחי ומפשעות בטיפולי לייזר. אך נאמר לי שבאזור זה הם אינם מטפלים. ולכן כל הלחץ והפחד. מן הסתם, בנות שיכולות ללבוש חוטיני לא נתקלות בבעיות כאלה.. ובכל מקרה, אני תוהה לגבי אחוזי הנשים שמורידות את שער הערווה שלהן. הדבר האחרון שהייתי רוצה להתקל בו ביחסים הוא גועל מצד הבחור, זה ממש מקפיא אותי לחשוב על זה. שלומלום, אתה גבר, ובתור אחד כזה, ההלם משיעור לא קיים כמו המיתולוגיה סביב הבנות שכאילו "נולדות חלקות"... כן, אני מקווה שאותו אחד יוכל לקבל אותי ככה, אבל למה שיקבל? השאלה היא האם זה יהיה משהו שיפתיע או יגעיל אותו....

למה שיקבל אותך???

שלומלום לך? למה שיקבל אותך את שואלת??? בואי נראה, מה דעתך אולי הוא יהיה מאוהב בך וממש לא יזיז לו אם יש לך שערות בתחת או באוזן או באף, מה את אומרת, יכול להיות דבר כזה?? לפי מה שנראה לי את לא מאמינה שאת ראויה להיות אהובה, וזה כבר אזור רגשי שרצוי שתתיחסי אליו. את מוציאה אלפי שקלים על הסרת שיער, זה בסדר. עדיין אני מציע לך להשקיע גם בנפשך ולא רק בגופך. רק כדי להרגיע אותך לגביי, אז לא רק שאני שעיר אלא שיש לי גם נכות אורטופדית קשה, אני נמוך ושמנמן או במילה אחת שמנמוך, אוקצור אם המדד היה הגוף שלי המצב היה בטטה.... כדי שלא תדאגי אני אגלה לך שבעודי מקליד לך תגובה זו אהובתי מנשקת אותי בצוואר. וכן היא מאוהבת בי למרות גופי הלא סטנדרטי.... אני אומר לך עוד משהו, הייתה לי שאלה שהרבה פעמים הייתי מפנה אותה לנשים שרציתי מערכת יחסים איתן, השאלה הייתה: "מה יותר חשוב לך מי אני כאדם או באיזה עטיפה גופנית אני ארוז". היו כאלה שאמרו לי שאני מאוד נחמד אך הם לא מסוגלות להיות עם נכה. מה שעניתי להן היה: "תודה על הכנות אך אם זה המצב מגיע לי מישהי יותר טובה ממך". תגידי לי, זה שיש לך שערות בתחת גורע משהו מהאנושיות שלך? מה את פחות נחמדה, רגישה, אוהבת, נותנת?. אל תתני לשערות שיש לך בתחת להגיע אלייך לנשמה ולשנות את האישיות שלך. אני יודע שזה לא פשוט ומציע לך בחום להתייחס גם לנפשך ולא רק לגופך. שלומלום

שעירות יתר

את מתארת שעירות - יתר שאובחנה רפואית, אם הבנתי נכון. משהו מעבר למקובל. אם זה כך - רצוי שתעברי בירור אנדוקרינולוגי כדי לוודא שאין בעייה הורמונלית (הירסוטיזם בשפה רפואית). במקביל תוכלי לפעול באמצעים קוסמטיים.

למעלה