שלום, דרושה עצתכם

שלום, דרושה עצתכם ../images/Emo9.gif

יש בי משהו שמפריע לי מאוד, וזו שפת הגוף שלי. הגוף נמוך, רזה ודי חלש פיזית. הכתפיים שלי שמוטות ומעוגלות פנימה כל הזמן, היציבה שלי גרועה מאוד, נדמה לי שאפילו יש משהו עקום בהליכה שלי, ובכלל מגושמות מסויימת שמלווה אותי כל הזמן... אני לא בטוחה אפילו שמדובר בחוסר ביטחון גרידא, הרבה מזה זו פשוט חולשה פיזית לדעתי, כך שאפילו במצבים בהם אני "מרגישה בבית" ויש לי ביטחון בעצמי, שפת הגוף שלי עדיין עוצרת אותי באיזשהו מקום ומסגירה את הפחדים והנחיתות שלי, זה מורגש ברמות חמורות, אני מודעת לזה וזה די נורא... ניסיתי "להתיישר" אבל אני חוזרת לסורי מהר מאוד. הרבה אנשים אומרים לי "תעשי ספורט" אבל זה כללי מדי, הספורט היחיד שאני עוסקת בו הוא הליכות ארוכות מדי פעם וזה אמנם תורם להרגשה טובה אבל אני לא רואה תוצאות תכלס בעניין שפת הגוף. הייתי רוצה להיות באיזושהי מסגרת שמטפלת נקודתית בבעיות כאלו, או תחת טיפולו של מישהו שמבין, שממש יעבדו איתי ברצינות על איך אני מנהלת את הגוף, מה אני מפגינה, חיזוק של שרירים מסוימים (בעיקר בכתפיים) וחיזוק כללי של הגוף, טיפים, משוב וכדומה. מי יודע לאן אני יכולה לפנות בעניין?

גוף ונפש

שבת שלום לך, את מציינת בדבריך את העובדה שאת חשה חולשה פיזית ושיציבותך טעונהה שיפור.את מעלה אפשרות שאולי החולשה הזו היא ביטוי של משהו פנימי. אני מציעה לך להסתכל על עצמך כמכלול ,כלומר בהיבט הפסי,רצוי אם טרם עשית זאת,לבידק אצל רופא ולראות האם לחולשה יש בסיס רפואי כלל,בנוסף אכן התעמלות ליציבה נכונה (כגון שיטת אלכסנדר)אף היא יכולה לסייע. היבט נוסף שעולה מדברייך הוא הנפש.את מעלה את המחשבה שהגוף הוא ראי של הנפש,והיציבה שלך מסגירה פחדים ורגשות שלילים. ועל כן אני מציעה לך לא להסתפק רק בהתייחסות לגוף אלא לבחור את הערוץ המתאים לכך לחיזוק שרירי הנפש. בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

Yin

New member
אלי למשל

אי מאמן וגם מורה לטאי צ'י וצ'י גונג. בעבודתי אני משלב עבודת גוף יחד עם האימון ויחד עם הנחיה לבריאות (תנועה, נשימה, הרפיה, חיזוק ועוד). והכל בתל אביב. עדי

שיטת MAGEN מבטיחה פתרון לבעייתך

שלום לך מדברייך עולה שישנו חוסר תיאום, כמעין קצר, בין הרגשתך לבין מה שגופך משדר (שפת הגוף כדברייך) "אפילו במצבים בהם אני "מרגישה בבית" ויש לי בטחון בעצמי, שפת הגוף שלי עדיין עוצרת אותי..." ואכן רק התעמלות לא מספיקה כאן. לכן את מרגישה טוב עם ההליכה אך אין היא פותרת את חוסר התיאום בין השניים. הפתרון צריך להעשות במישור העבודה עם שריריי המוח, הנפש והגוף גם יחד. שיטת MAGEN בהחלט יכולה לעזור כאן כי היא עובדת על החייאת המנגנון הטבעי איתו נולדנו (restart) ולימים התנוון,ועל לימוד כלים לשימורו. תפקידו של מנגנון טבעי זה הינו לתאם בין שלושת התחומים הללו כדי ליצור רווחה פיסית(גופנית), רגשית ונפשית. לאחר החייאת המנגנון ולימוד הכלים לשימורו, תוכלי לשמרו בעצמך ואז לא תחזרי לסורך כדברייך. אני מזמינה אותך להכנס לאתר, ולקרוא על השיטה WWW.MAGEN4U.CO.IL אשמח לענות לך על שאלות הבהרה נוספות וכמובן לעזור לך. בהחלט השיטה יכולה לתת מענה ופתרון לבעייה שהצגת. המשך ערב נפלא ומחייך סיון בייבה

Yin

New member
הי סיון

מה את יכולה לספר על שיטת magen? מעבר למה שכתוב באתר למשל, אני מבין שזו שיטה אקלקטית, מה המקורות? ועוד למשל, מה הכלים הפיזיים איתם את עובדת? תודה, עדי

שיטת MAGEN

עדי שלום שיטת MAGEN פותחה בעקבות שנים של חקר בספרות מקצועית, עבודה עצמית ומול מטופלים, ומציגה מכלול כלים ודרכים לטיפול במגון נושאים. המשותף לכל הטיפולים הינו תהליך של restart של מגנון הגמישות הנפשית המצוי אצל כל אדם. השיטה מבוססת על תיאוריות התנהגותיות ורוחנויות ומשלבת ידע רב מתחום מוח 1, מיומנויות תקשורת מעשית וחשיבתית,דמיון מודרך, והיפנוזה עצמית. בתהליך העבודה אני מתאימה את הכלים בהם אני משתמשת לצרכי המודרך / מטופל במטרה להחיות את המנגנון וללמד כלים לשימור המנגנון היוצר שינוי דפוסי התנהגות אוטומטים , ותאימות בין רצונותיו לבין התנהלותו במטרה להגיע לתפקוד אופטימלי בחברה משתנה כשלנו. במהלך העבודה אני נותנת תרגילים ומשימות לביצוע בבית המבוססים על שיטת מוח 1 ומגוון תרפיות וכן תרגילים שפיתחתי בעצמי .לשם המחשה מטופל שהגיע במצב בו הכל נראה לו סתמי וחסר ענין, התבקש לצאת במשך שבוע עם מצלמה ולצלם בסביבתו הטבעית את הדברים היפים בעיניו . לכאורה תרגיל פשוט אולם למטופל זה הווה התרגיל קושי עצום שבסופו החל תהליך השינוי. מקווה שהצלחתי להבהיר ולו במעט את שיטת העבודה. סיון בייבה

למעלה