שלום,דרוש לי

החורזת**

New member
הילד צריך להיות מאובחן על ידי

פסיכולוג חינוכי או אבחון דידקטי. את חוות הדעת עם ההמלצות לגבי הצרכים שלו מגישים לועדת השילוב בביה"ס שאמורה לדון במקרה בנוכחות ההורים ולהחליט לגבי הזכאות של הילד לשילוב, כמה שעות שילוב יקבל בשבוע, במה תתמקד העזרה (למשל עזרה לימודית, ריפוי בעיסוק, תרפיה) והאם העזרה תהיה פרטנית או קבוצתית. חשוב לציין שביה"ס מקבל שעות לשילוב, שנקראות סל שילוב. יש תלמידים שמחוייבים לקבל שעות על פי חוק (למשל ילד שעבר מחינוך מיוחד לחינוך רגיל) ואת שאר השעות ביה"ס מחלק כראות עיניו.

החורזת,תודה.אין

לי מושג כלל מהו סל שילוב,מה נכלל בו,האם יש השתתפות מצידי וכו'. אשמח למידע. תודה רבה רבה.

החורזת**

New member
"סל שילוב" כך מכונה אותו מצבור

שעות שמשרד החינוך מקצה לבי"ס לסיוע לתלמידים עם צרכים מיוחדים הלומדים בחינוך רגיל. בכל בי"ס יש מורת שילוב או בשמה הנוסף מורת מתי"א שנותנת שעות של תגבור לימודי, בעיקר הוראה מתקנת של קריאה, כתיבה וחשבון. יש בתי ספר שחלק משעות השילוב מוקצות לטיפולים פרא רפואיים דוגמת ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת ויש בתי ספר שחלק מהשעות מוקצות לאיזה שהוא טיפול רגשי (תרפיה באומנות, במוזיקה וכו'). ביה"ס מקבל x שעות שבועיות בהתאם לגודל האוכלוסיה שלו, מאפייניה (למשל בי"ס שמוגדר כטעון טיפוח מקבל יותר שעות) ומספר התלמידים שהוכרו כזכאים והוא מחליט (בועדת שילוב אליה מוזמנים גם ההורים) על אופן הקצאת השעות (פרטני, קבוצתי), מספר השעות השבועיות וסוג השילוב (תרפיה, הוראה מתקנת, או פרא...או אפילו יותר מאחד). ככל שלילד יש אבחון יותר מקיף לגבי צרכיו, הסיכוי שלו לזכות בשעות שילוב גובר. ולא, את לא אמורה לההשתתף בתשלום. עם זאת, איני יודעת מה הבעיה של בנך, אך מנסיון, מספר השעות שבי"ס יכול להקצות לתלמיד הן מועטות כי הצרכים רבים, ולכן יש הורים רבים שיש באפשרותם, שמחליטים להשלים את התגבור גם בשעות אחר הצהרים באופן פרטי.

תתתתתתתתתווווווווווווודדדדדדדדדההה

ענקית לך החורזת. עזרת לי מאוד. ת ב ו ר כ י

ילדי גן

יש לך מושג מה לגבי ילד שצריך ללכת לגן טרום-חובה (יהיה בן 4.4 בספט')?

naomi76

New member
תיקון לחוק החינוך המיוחד

שלום לך, כדאי לך גם לקרוא בקישור שיש למעלה בעמ' הפורום. תיקון לחוק החינוך המיוחד המכונה "תיקון לחוק השילוב". שם תמצאי פירוט בנושא חלוקת השעות. בהצלחה, נעמי

למעלה