שלום דר!

bluebut

New member
שלום דר!

אני שירן חדשה פה בפורום,אני בת 19 וחברה של חולה טרשת הוא בן 21 הוא גילה את המחלה לפני כבערך 8 חודשים עד שנה.הוא מזריק לעצמו 3פעמים בשבוע אני לא יודעת את שם החומר. אני שואלת את השאלות האלו במקומו מפני שהוא מפחד לדבר עם אנשים חולים ומפחד לקבל מידע נוסף חוץ מהמידע הרפואי שבבית חולים.הוא מאוד חשוב לי והייתי רוצה לעשות הכל כדי לעזור לו לחיות רגיל ונורמלי ולא לחשוב שזה "הסוף". הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות ואני רותה שתעזור לי בנושא. איך הוא יכול לשמור על עצמו ולמנוע את ההיתקף הבא? בהיתקף האחרון שהיה לו נירדמה לו הירך וכאשר עבר ההתקף התחושה חזרה אבל לא כמו שהייתה,הוא ישוב להרגיש את הרגל כמו בעבר? הוא אומר שהקיץ זו עונה שממש גרוע בשבילו והוא מפחד לקבל עוד היתקף השנה הוא מתכנן לא לצאת מהבית עד שעות הערב,האם הוא צודק והאם הוא יכל לצאת מהבית בשעות היום ללכת לים ולבריכה ולהנות כמו כל אדם רגיל? איך אפשר לעודד אותו, כאשר הוא גילה את המחלה הוא נכנס לדיכאונות ועבר תקופה מאוד קשה,עכשיו הוא למד לחיות עם המחלה הוא צוחק על ומדבר על זה בחופשיות אבל עדיין אני חושבת שמשהו בו לא עיכל את זה וממש קשה לו,בסך הכל הוא ממש צעיר והמחלה ממש מגבילה אותו כמו עם עיניין הקיץ,איך אפשר לדבר איתו ולעודד אותו? הוא עובד מאוד קשה לאחר שהמישפחה שלו פשטה את הרגל בעסק שלהם,הוא עובד בפיצוציה מ9 בלילה עד6 לפנות בוקר,האם העבודה הזאת מזיקה לו? האם היא תחמיר את המצב? ובכללי יש לך איזה "תרופת סבתא" להמליץ לי עליה? או משהוא בסיגנון(ויטמינים אולי)?

תגובה

עושה רושם שחברך לומד להתמודד עם איבחון המחלה ומצליח בהדרגה לפתח גישת התמודדות בריאה. מדובר בתהליך של התמודדות וצריך סבלנות, גם למי שקרוב אליו ורוצה לעזור. בעיקרון הוא לא צריך להיסתגר ולברוח מהחום והשמש. נכון שחום עלול להתישו אך אין זה הכרח וכדאי שינסה לבדוק עד כמה הוא מושפע מהחום. גם אם אכן החום משפיע לרעה, לא הייתי ממליץ שיסתגר כל הקיץ - היות שבמדינתנו רוב ימות השנה קייציים ...יש מקום לבדוק רמות ויטמין B12 ואם הן נמוכות אזי רצוי להוסיף ויטמין זה. בעיקרון - שינסה לחיות כרגיל עד כמה שניתן.

למעלה