שלום ד"ר ארז, בקשר לשחורה

שלום ד"ר ארז, בקשר לשחורה ../images/Emo108.gif

שלי
אתה קצת מכיר את הסיפור, אבל אספר עוד פעם. נור היא חתולה בת 11. בשבת התחילה להקיא כל מה שרק אכלה. היה לה תיאבון, ועדיין יש לה, אבל דקות ספורות אחרי שאכלה - הקיאה את האוכל כמעט בשלמותו. חיכיתי יממה, אבל אחרי יממה כשהמצב לא השתפר הלכנו לווטרינר. זה היה אתמול. הווטרינר מישש אותה, אמר שהכל נראה תקין, מדד לה חום (39.2, הווטרינר אמר שזה חום גבולי). שוחררנו הביתה, אחרי שקיבלה זריקת פרמין + עוד איזו זריקה נגד כיבים בקיבה, בתקווה שעד היום המצב ישתפר. בהוראת הווטרינר היא היתה כל הלילה בבידוד רק עם מים (מים היא לא מקיאה), ורק היום ב-12 בצהריים נתתי לה לאכול. היא הקיאה שוב. חזרנו אחר הצהריים לווטרינר. נעשתה לה ספירת דם (תקינה) וכן בדיקות כימיה (הווטרינר אמר שהכל סופר-תקין ושיש לה בדיקות דם של חתולה הרבה יותר צעירה). כמו כן עשה לה צילום רנטגן - הכל נראה תקין. הוא אפילו הראה לי בצילום את מצב הצואה שלה. בקיצור נכון לעכשיו היא בבית מטופלת בפרמין וממחר היא תתחיל לקבל גם כדור נגד כיבי קיבה (כי היום היא קיבלה את זה בזריקה). היא קיבלה גם מעט עירוי היום, כי היתה קצת יבשה. את הארוחה שאכלה בערב (בשעה שמונה בערך) היא לא הקיאה. רציתי לשמוע את חוות דעתך. מה זה יכול להיות? הווטרינר אמר היום שלפי הבדיקות "החתולה במצב טוב מאוד, אבל הוא במצב רע... כי הוא ממש עוד לא יודע מה יש לה...". האם זה באמת יכול להיות כיב קיבה? וירוס? (יש לה תיאבון והיא בעיקרון מתנהגת כרגיל). היום היה לה 38.6 חום, שזה בכלל לא חום. יכול להיות שבאמת בלעה גוף זר שלא רואים אותו בצילום? הווטרינר אמר שאם היא תמשיך להקיא יש עוד בדיקות שנעשה (כמו צילום עם איזה חומר שנותנים לה שמשקף יותר טוב את המצב או בדיקה פולשנית ואפילו פתיחת הבטן, שהווטרינר ממש עוד לא מתלהב לעשות לה והוא אומר שזו רק האופציה האחרונה אם היא לא תשתפר ויתרה מזו אולי אף תחמיר). אשמח לשמוע את חוות דעתך. ויש לי עוד שאלה בקשר לחתול אחר שלי, פבלו: אחת השיניים הקדמיות שלו (אלה שבולטות קצת החוצה, איך קוראים להן?) פוצעת אותו בשפה התחתונה. ממש רואים שם פצע עם חור של השן והשן תקועה לו שם. יש מה לעשות במצב הזה? החתול לא נראה סובל, אבל אני סובלת מלראות את זה
תודה על הסבלנות וסליחה על האורך, אבל אני אמא פולנייה היסטרית
תודות, מיכל מ-YNET

תשובות

שאלה קטנה - בקדו לנור מתחת ללשון? ברוב המקרים צריך טשטוש לזה, אבל לפעמים מתחבא שם חוט שההמשך שלו בתוך מערכת העיכול - וזה לא פשוט. צריך לבדוק ממש טוב - להרים את הלשון ולראות מתחת! חוץ מזה אם את יכולה לצרף את הצילומים זה יכול לעזור דבר נוסף לפני שהולכים לניתוח - אולטראסאונד. יש דברים שרואים בו ולא בצילומים (יש מומחים שבאים לעשות את זה אצל הוטרינר. לגבי פבלו - נסי לצלם עם מצלמה דיגיאלית ולשלוח. כמובן שאפשר לעקור את השן אם צריך וזה מציק לו, אבל צריך לנסות להבין למה זה קרה קודם - בן כמה הוא? וכמה זמן את רואה את זה? ארז

תודה, ד"ר ארז

אבל את הצילומים והבדיקות השארתי במרפאה. לא יודעת אם הוא בדק אותה מתחת ללשון - אבל הוא כן בדק את הפה שלה בכל מיני זוויות. מה זה חוט מתחת ללשון? זה משהו שגם אני (לא וט') יכולה להבחין בו? נור חתולה טובה ונוחה. הרבה דברים שאצל חתולים אחרים צריך טשטוש - אצלה לא. היא נותנת לעשות בה הכל. בוודאי שהיא לא תלך לניתוח לפני אולטרה-סאונד. ניתוח זו אופציה הכי אחרונה ונקווה שלא נגיע אליה. לגבי פבלו, הוא בן שנה בדיוק החודש, והלחצת אותי קצת. אני מבחינה בזה רק בשבועיים-שלושה האחרונים. על מה זה יכול להעיד? נו, כבר אמרתי שאני היסטרית. ממה זה יכול לקרות? תודה.

רק רגע - לפני הלחץ

הכוונה היתה אם הוא מבוגר. אם הוא צעיר, זה בטח משהו מולד. נסי לצרף תמונה שנוכל להבין בדיוק ולתת לך עצה טובה יותר. לגבי נור - אפשר לפתוח את הפה ולהרים את הלשון עם מקלון של אזניים. צריך לראות טוב את כל בסיס הלשון. חתולים נוטים לשחק עם חוטים והם לפעמים בולעים ויש לולאה שנתפסת סביב הלשון וזה יכול לגרום להקאות. נסי להסתכל וגם את לא רואה אז לשאול את הוט' שלך אם הוא הסתכל. שתהיה בריאה ארז

תודה ../images/Emo140.gif

את פבלו אצלם בהזדמנות הראשונה. בטח זה יהיה מחר. אשיג דיגיטאלית. את נור - אני תיכף הולכת להציץ שלה שם, ממילא זו שעת הפרמין עכשיו. המון תודה

אני פוחדת לפתוח פה לשטן ../images/Emo57.gif

אבל נור לא הקיאה היום. מה שאומר שהיא כבר 24 שעות בלי הקאות, אבל היא על כדורי פרמין ועוד כדור.

למעלה