שלום ד"ר הרטוב

שלום ד"ר הרטוב

ביום ד' האחרון, 14 ימים לאחר קבלת מחזור אחרון, ביצעתי בדיקת אולטרסאונד רחם, לפי בקשת הרופא המטפל, על ידי רופא מומחה בקופ"ח. הבדיקה הוזמנה, מאחר ולפני חודש ראה הרופא המטפל עדות לשרירן ברחם וביקש בדיקה מקיפה במיכשור טוב מזה שיש אצלו. במהלך הבדיקה, שאלתי את הרופא אם נראה לו שכבר היה ביוץ, והוא ענה שבשתי השחלות יש סימנים לזקיקים ושייתכן ואחד מהם "נשאר מהחודש שעבר" ושלא היה ביוץ. התשובה הפתיעה אותי, משום שלפי "הרגשה" כבר הייתי בטוחה שהיה ביוץ יומיים קודם לכן. הרופא לא ענה על שאלות, משום שאינו הרופא המטפל, והמליץ לבצע מעקב זקיקים כדי לדעת אם מתקיים ביוץ או לא. בנוסף - עובי רירית הרחם שמדד הוא 6 מ"מ. השרירן אגב, התברר כקטן (9 מ"מ) ולא מזיק לטענתו... שאלתי היא - האם ייתכן ש"נשאר" זקיק מן החודש שעבר? האם זו אינדיקציה לכך שאין אצלי השלמה של תהליך הביוץ? יום לאחר הבדיקה התחילו כאבים בצד ימין, באזור השחלה, שעדיין נמשכים (כבר כ-יומיים)... ייתכן וזה ביוץ אגרסיבי? בחודשים האחרונים, ללא שום שינוי מצידי (איני לוקחת גלולות כבר כשנה, ולפני כחודשיים התחלנו בנסיונות להריון), התחילו תופעות של פצעונים שלא היו לי אף פעם, בימי המחזור וסביב הביוץ. האם יש סיכוי של שינוי בפרופיל ההורמונאלי שלי שמשפיע על הביוץ? תודה וגמר חתימה טובה!

ביוץ

קשה לי להגיד לך אם היה ביוץ או לא. בכדי לדעת אם היה ביוץ יש לבצע מעקב זקיקים, ולראות זקיק גדול שנעלם או לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון כשבוע לאחר תאריך הביוץ המשוער. גלולות הם אמצעי טיפול טוב בפצעונים, ויתכן שעתה לאחר סיום הטיפול בגלולות הופיעו הצפעונים שהיו מופיעים גם קודם אם לא היינ נוטלת גלולולת. אני חושב שאם לא ראו זקיקים בגודל מתאים זה לא ביוץ אגרסיבי ואם הכאבים ממשיכים עלייך לפנות לבדיקת רופא.

למעלה