שלום ד"ר קרני-חשד לט"נ

ריסן

New member
שלום ד"ר קרני-חשד לט"נ

שלום, אושפזתי למשך שבוע עקב דלקת בעצב הראייה ועכשיו אני בתקופה הקשה של ההמתנה לחשד. רציתי לדעת סטטיסטית מה הסכויים שהתשובה שלילית. אני בת 30 ההורים שלי ילידיי מרוקו ומעולם לא היו לי התופעות שנלוות כמו נמלולים ובריחת שתן. וכן, את בדיקת הMRI אני אקבל היום באם אוכל להסיק משם משהוא ראשוני לבד או שאצטרך לסבול את ההמתנה עד שאגיע עוד שבוע לבקורת אחרי שיהיו לי כל הבדיקות (ניקור מותני שעשיתי לפני שבוע ומוליכות שעלי לעשות) וכן, יש לי תחושה של חולשה ביד שמאל מאתמול האם זה יכול להיות מהסטרואידים שקבלתי במשך שבוע עד יום שישי האחרון? אודה לך אם תוכל לעזור לי ניות ומאז האשפוז אני לא מתפקדת אפילו לא עם הילדים רק בוכה ורועדת. תודה רבה. נ.ב לפני כמה ימים כתבתי כאן ואני לא מוצאת את זה אז אני מצטערת באם כבר ענית על חלק מן הדברים

תגובה

הסיכוי להגיע לאבחנה סופית לאחר התקף של דלקת בעצב הראיה ללא כל סימנים קודמים הינו נמוך. ממצאי ה- MRI ונוזל השידרה יכולים להגביר או להקטין את החשד של טרשת נפוצה. יש לבדוק גם את מהות החולשה ביד בבדיקה נוירולוגית- בד"כ סטרואידים ובמיוחד בפרוטוקןל שקיבלת אינם גורמים לחולשת יד

ריסן

New member
קיבלתי תוצאות מהבדיקה...

על רוב הממצאים רשום תקין פרט ל"בסידרת T2 וב- FLAIR עעדות למספר מוקדים בעוצמה מוגברת בחומר הלבן בחלקם מאונכים לחדרים". ובסיכום: "שינויים מוקדים בחומר הלבן העשויים להתאים לדמיליניזציה" אני מבינה מזה שכנראה יש משהו, השאלה מה בדיוק יש ובאיזו רמה???? כמו-כן איזה בדיקה נוירולוגית כדאי לעשות ליד? אם הייתה בעיה האם היו רואים אותה ב- MRI? תודה רבה, ריסן

תגובה

נראה כי מדובר בממצאים שיכולים להתאים לאבחנה של טרשת נפוצה. כאשר ללא כל תלונות אחרות למעט דלקת בודדת בעצב הראיה, הרי שבדרך כלל אין אבחנה זו חד משמעית, ויש צורך במעקב קליני ושל MRI. יש מקום להתיעץ עם הנוירולוג המטפל שכן יש מקרים רבים שמאובחנים בטרשת נפוצה לא סובלים מביטייים קליניים משמעותיים.

למעלה