שלום ד"ר קרני! שאלה בנושא סוג הדם

m י כ ל

New member
שלום ד"ר קרני! שאלה בנושא סוג הדם

מסקר קצר שנערך בפורום השכן, פורום התמיכה, בקרב 20 משתתפים בסה"כ, עלו תוצאות מעניינות לגבי שכיחות המחלה בקרב בעלי סוגי דם מסוימים. להלן התוצאות: +A=ארבעה. -A=שלושה. +AB=שניים. -AB=אחד. +B=שניים. -O=אחד. +O=שבע. האם נעשה מחקר כלשהו בנושא, ואם כן, מה היו מסקנותיו? האם בכלל ניתן להסיק משהו לגבי שכיחותן של מחלות אוטואימוניות כטרשת נפוצה בהתבסס על התפלגות האוכלוסיה לסוגי הדם השונים? ושאלה אחרונה וחשובה: פעמים רבות נאמר לרבים מאתנו כי איננו כשירים לתרומת דם (או מח עצם). האם אכן אסור לנו לתרום דם? ואם כך הוא הדבר, האם זה מתוך חשש לפגיעה בבריאותנו או בגלל שהדם שלנו איננו תקין, בגלל המחלה או בגלל הטיפולים התרופתיים?!

m י כ ל

New member
אני מבינה שהשאלה בנושא סוג הדם

לא כל כך חשובה. אבל לפחות בנושא שהרבה מאתנו מתחבטים בו רבות, נושא תרומת דם ומח עצם, חשבתי שתהיה התיחסות כלשהי בעניין. אני בעלת סוג דם -AB, שאני יודעת שהוא הנדיר ביותר באוכלוסיה. מסיבה כלשהי, עבור פגים ותינוקות פגועים, מתקשרים אלי מבנק הדם בתל-השומר לבקש את תרומתי (גם דם - הסבירו לי שהם זקוקים לפלסמה, ובמקרה בודד אחד ביקשו שאעשה בדיקות התאמה לתרומת מח עצם). אני לא מקבלת תשובה משכנעת: האם אני מסכנת את עצמי או את המקבל?! אם יש ביכולתי להציל חיים, אני אעשה את זה, גם אם כרורה בזה סכנה מסוימת. אני פשוט רוצה לדעת מה בדיוק הסכנה. מודה לך מראש על תשובתך.

למעלה