שלום ד"ר קרני!

וונרה

New member
שלום ד"ר קרני!

הנני חולה טרשת נפוצה כ4 שנים,מטופל בבטאפרון.בני בן 4 חודשים היה אמור לקבל חיסון שכולל חיסון נגד פוליו. אחות טיפת חלב החליטה שלא לתת את חלקו הפעיל של החיסון(טיפות בנוסף לחלק הסביל שנמצא בתוך החיסון) בגלל הטיפול שאני מקבל. שאלתי היא האם זה סיכון סביר שאפשר לקחת לא לחסן את הילד בחלקו הפעיל של פוליו? אם כן צריך לחסן האם באמת טיפול שאני מקבל מדכא את מע' החיסון שלי עד כדי כך שיש סכנה? מה אפשרויות להתגונן? האם אפשרות של הפסקת הטיפול בבטאפרון סבירה ואם כן כמה זמן לפני החיסון ואחרין? תודה מראש על עזרתך!

a n a t y

New member
חיסון לפוליו

וונרה שלום עד שד"ר קרני יענה לך אוכל להגיד לך שלילד אין שום סיכון באי קבלת החיסון דרך הפה כיוון שזהו חיסון עדר - מטרתו לחסן את האוכלוסיה. החיסון שניתן בזריקה מספק מבחינת בנך רק בריאות ענת

תגובה

אין זה נושא פשוט היות שאין ידע ברור בעיניין. לכאורה טיפול באינטרפרון ביטא אינו מדכא חיסון. יחד עם זאת אנו יודעים שיש לו השפעה שמשנה את אופי התגובה החיסונית ושהוא בכל זאת את ספירת הדם הלבנה במקרים לא מעטים. כך שדי סביר שאם בנך יקבל גם את החיסון האורלי עם וירוס מוחלש - לא תחלי בפוליו. אולם היות שלתכשיר השפעה בלתי ספציפית על מערכת החיסון ומיוחסים לו השפעות שעלולות להחליש את יכולת התגובה החיסונית נגד הוירוס הייתי נוטה להמליץ שכדי להסתפק בחיסון בנך עם וירוס מומת בלבד. שוב, קיים חוסר הודאות לגבי האמת וההמלצה הינה מתוך משנה זהירות.

x פ ר ת

New member
גםאני לא חיסנתי את נועם ב"חי-מוחלש"

של פוליו ואחות טיפת חלב אמרה לי שנועם בכ"ז מחוסנת לגמרי ע"י הזריקות שהיא קיבלה. (ואני מזריקה קופקסון).

תגובה

מנגנון הפעולה של קופקסון שונה משל אינטרפרון בטא. כך שאם יש בכלל ספק לגבי ההמלצה שלא לחסן אם הזן המוחלש במקרה של טיפול ההורה עם אינטרפרון, הרי שלגבי הקופקסון החשש לחסן מחיסון כזה אף נמוך יותר היות שזהו טיפול ספציפי מבחינה חיסונית ושאינו גורם בד"כ לירידה בספירות הדם הלבנה. יחד עם זאת אי אפשר לאמר שזהו מצב שנקי לגמרי מחשש ...

שאר חיסונים

שלום ד"ר קרני אני מזריקה אבונקס ובעלי יוצא להודו וזקוק לכמה חיסונים האם גם שם ישנה בעיה דומה? או כל מה שאמרת לא משוייך לאבונקס? תודה

למעלה