שלום ד"ר קרני

MeWithoutU

New member
שלום ד"ר קרני

כתבתי בפורום טרשת נפוצה - תמיכה...והפנו אותי אליך... אז אכתוב מה שכתבתי שם... אימי נפטרה מטרשת נפוצה קראתי שזה נקרא טרשת נפוצה ממאירה... שהמחלה הופכת להיות קטלנית... אמא שלי סבלה מזה כמה שנים... בהתחלה זה היה עייפות וסחרחורות... אחר כך היא כבר הלכה עם מקל הליכה... עלינו לארץ כדי שיטפלו בה...(הרפואה בארץ הרבה יותר מתקדמת מהרפואה בארגנטינה) אבל כבר היה מאוחר מדי יום אחד היא פשוט התמוטטה ושלחו אותה לבית חולים...3 ימים אחרי זה היא נפטרה. אני מבינה שהתופעה הזאת של מוות היא מקרים ממש בודדים... שהרוב הגדול יכול לחיות חיים טובים וארוכים... האם שמעת על מקרים כאלו של מוות? האם חוסר טיפול יכול לגרום לזה? תודה רבה... ג'ולי

ג'ולי יקרה,זכרון אמך ברוך ../images/Emo16.gif

ג'ולי בת אהובה תנחומים מכל החברים בפורומים השונים של טרשת נפוצה והשתתפות בצער של כולנו לך ולכל המשפחה. ג'ולי אהובה,רצוי למסור את הפרטים לכולם במיוחד לרופא בכיר.גול אהובה -אין חיה כזו טרשת נפוצה ממארת.זה לא סרטן ולא מדבק.ידוע על הרבה חברים יקרים ,שמצבם קשה מאד,מההתחלה במיוחד לאלו שחלו בגיל יותר מבוגר חטפו את הטרשת בצורה הפרוגרסיבית-המתקדמת בצורה הקשה. רצוי שתפרטי לדר' קרני היקר :שאמך נפטרה לפני 11 שנים בארגנטינה.כמה שנים סבלה מהמחלה אם את יודעת או מעריכה כמה שנים.ג'ולי אהובה,אני איבדתי את עצמי האהובה בגיל 13 אחרי 4 שנים של מחלה קשה (לא טרשת)מבינה אותך ואת המשפחה ממש מקרוב.האבל,האובדן ,הגעוגע נמשך..כל הזמן...את ומשפחתך צריכים להתחזק בין עצמכם.אל תפחדי לבכות למשפחה או לנו בכי לא בושה בטח בנסיבות כאלה.לפי חשבוני היית בת 8, שהמוות הכה בך ובמשפחה,זה אכן קשה מאד. שוב השתתפות צער ברזילאית יקרה. נורית

MeWithoutU

New member
היי נורית...

תודה על ההודעה המלאת חום והתמיכה... אימי נפטרה חודש לפני יום הולדת 7 שלי... (עוד חודש האזכרה...ועוד חודשיים יומהולדת 18 שלי) והיא הייתה חולה מאז שאני זוכרת את עצמי... רק שבשנים הראשונות זה לא היה נראה כזה רציני... כשהייתי בת 3...כבר היה אפשר לראות את העייפות שלה בפנים ובערך בגיל 5...היא כבר הייתה עם מקל הליכה... היא כבר הייתה בת 40+ משתתפת בצערך...
זה באמת קשה וגעגוע נמשך...

תגובה

ישנו סוג ממאיר של טרשת נפוצה שהינו נדיר ויכול להוביל למוות כפי שתארת. אצל רוב רובם של החולים המהלך אחר לגמרי..

Yellow Fever

New member
איך מזהים את הסוג הזה ?

אני מכירה מישהי שאביה נפטר לפני כמה שנים מהטרשת ואמא שלי גם חולה המון שנים והיא כרגע בבי"ח סעודי. עם השנים מצבה רק מדרדר ומדרדר. איך מזהים סוג כזה של טרשת ?

למעלה