שלום ד"ר - שאלת Eosinophils וטרשת נפוצה

Yaron5000

New member
שלום ד"ר - שאלת Eosinophils וטרשת נפוצה

בבדיקות דם שגרתיות שאני עורך מידי חצי שנה שמתי לב לעובדה שבכל בדיקת דם רמת ה Eosinophils גבוהה מין הנורמה המצויינת בסקלה המצורפת לבדיקה, נברתי מעט ברשת וראיתי שערך זה יכול להעיד על פעילות דלקתית מסויימת או אלרגיה שיש בגוף, רופאת המשפחה תמיד אומרת לי שזה לא קריטי אבל אני אישית לא יכול להתעלם מין העקביות החריגה והאדוקה בערך זה לאורך השנים. שאלתי, האם יתכן קשר בין ערך זה לבין הפעילות הדלקתית הכרונית שיש אצלי כתוצאה מהטרשת ? מצ"ב הערך מהבדיקה של היום : Eosinophils 0.84 K/uL 0-0.7 (.........)* (תחום נורמלי) תודה ד"ר, ירון

תגובה

רמת אאוזינופילים מוגברת אינה קשורה לטרשת נפוצה. יש לבחון את מידתה ולשקול צורך בבירור בהתאם - כפי שקרוב לוודאי עשתה רופאתך

ריטה18

New member
רמה גבוהה של איזונופילים

שלום ירון, גם אצלי יש רמה גבוהה של איזונופילים - הגעתי כבר ל-3.6 ...!!! . זה יורד לרמה נורמלית רק אם אני מקבלת סטרואידים כמו פרדניזון. אני אכן סובלת מאלרגיה אם כי לא ברור למה בדיוק אני אלרגית. זה מתבטא אצלי בנזלת ובסינוסיטיס כרוניים. אם תבדוק - גם רמות האימונוגלובולינים חריגות בגלל האלרגיה. רופא א.א.ג. המליץ לי לקחת ויטמין E בכמות של 800 יחידות ליום (2 כדורים). אני לוקחת רק כדור אחד והמצב הוטב באופן יחסי ועומד כיום על 1.6 שזבה כבר שיפור משמעותי. תתיעץ עם רופאת המשפחה ואולי כדאי לך לנסות ולראות אם זה עוזר לך. בהצלחה והרבה בריאות

למעלה