שלום האורח איתנו

רותי ב.

New member
ערב טוב מאי, וערב טוב

לשמעון טולדו. היה פה פעם דיון, (שהכנסתי אותו לפורמט מאמר) שנראה שעדיין לא בא אל סופו. המדובר במילה MACHEN אני יודעת שהמאמר עדיין לא ערוך סופית, אבל הייתי רוצה לשמוע תגובת מומחה בנדון.

רותי ב.

New member
אוטרה אונה פרובלמה קי טודוס לוס

קי טיינין אינטרסו אין אל לאדינו פרטן - קומו פרימי סקריביר לה לינגווה - אותיות עבריות עם ניקוד, אותיות עבריות כתיב מלא אותיות לועזיות - מה דעתך על הבעיה הזו? איך פותרים? יש את נושא הכתיבה בלועזית שמגיעה ליותר אנשים, ביניהם גם כאלו שאינם קוראים עברית, ומאידך, המקורות כתובים בעברית.

רותי ב.

New member
עוד שאלה שעלתה בנוגע למילה

שרציתי לכתוב בשאלה קודמת, ושכחתי - מתלבט - איך היית מתרגם?

רותי ב.

New member
ואם כבר בענייני מילים -

איך אומרים בדיחה יש מילה תקנית? אני הכרתי מהבית את המילה ויץ היא נכונה או לא?

רותי ב.

New member
מילים שמסומנות בשיחון

בסימן שאלה (והגיע הזמן להוריד את הסימן שאלה הזה... ) אהובה יקרה – קֶרִידַה (אַ)מַאנְטַה (?) (עם א לפני ´מאנטה´ או בלעדיה? אל תתעצב - נוֹ טֵה אַגַאס טְרִיסְטַה (?) בּדיחה – וִיץ (?) בּקרוב אצל.... – אוֹטוֹטָנְטוֹ (?) האם נכון הניקוד? חולה - HAZINO – חַזִינוּ, מַאלַטוּ, אִינְפֶרְמוֹ (?) (את המילה האחרונה לא הכרתי, האם ככה כותבים אותה?) ירקות – וֶדְרַדוּרַה, זָרְזַבַטֶס (?) מישהו אמר לי שצריך לכתוב זרזבט (בלי ´ס´ בסופה) - עדיין מתלבטת. כּואב (לי) - מִי-דוּגְאֵלִי , MENGIDO (?) - מה מהם נכון? המילה MENGIDO כתובה נכון? הביטוי הזה: ´למען השם´, בשום אופן - פּוּרְסֵדַקַה (?) מעניין אם יש עוד פירושים, ו´איך הוא נולד´. ****עלילה – אפטירה (איך מנקדים??) הפועל: אַבּוּלַאר - התרגום : לעוף? להעיף? אני חושבת שהתרגום המדויק הוא ´לעוף´, איך אומרים להעיף ? הפועל: להתאמן – אֶקְזֶרְסַאר (?) האם נכון הפירוש? הפועל: מחורר – בּוּרְקַדִיקוֹ (?) האם ככה?
אלו סימני השאלה שסימנתי לעצמי בשיחונים השונים... כל עזרה ותשובה תתקבל בברכה.
ו- הרבה

מילים שמסומנות בשיחון

אהובה יקרה – קֶרִידַה -אמאדה אמַאנְטַה -מאהבת אל תתעצב - נוֹ טֵה אַגַאס טְרִיסְטַ בּדיחה –שאקה בּקרוב אצל-אין סרקה חולה - HAZINO – חַזִינוּ, ירקות – זָרְזַבַטֶ כּואב (לי) - מִינצ´ידאו , MENGIDO גם דוחיינדו הביטוי הזה: ´למען השם´, בשום אופן - פּוּרְסֵדַקַה (?) מעניין אם יש עוד פירושים, ו´איך הוא נולד´.- אבדוק עלילה – אַפטִירָה הפועל: אַבּוּלַאר - לעוף להעיף אוצו´לייר הפועל: מחורר – בּוּרֵקַדו

למעלה