שלום הבן שלי מתגייס לחובלים

p o k1

New member
שלום הבן שלי מתגייס לחובלים

וממה שהבנתי בחצי שנה הראשונה קורעים אותם והם יוצאים ממש גרוע, משהו כמו אחד לחודש. האם זה נכון, האם יש פה הורה למשהו בקורס חובלים???

oshiko

New member
../images/Emo24.gifברוך הבא לפורום

אני יודע שזה ככה בתחילת מסלול שייטת. יש סיכוי טוב שגם בחובלים, מאחר שזה גם מסלול התנדבותי של חיל הים, כנראה עם אותה תפיסה משמעתית. יש גם משמעת סלולרי.

oshiko

New member
אכן כך אומרים

אני מקווה ש BlachJack1 ייכנס - הוא מבין כאן הכי טוב בחיל הים, הבעיה היא שגם הוא מתגייס בקרוב לסטי"לים. בכל אופן, הבנתי שישנים באהלים. אפשר להתנחם בעובדה שהם לא היחידים. גם טירוני נח"ל, גבעתי, תותחנים ועוד ישנים באהלים. אני מניח שלא זה יהיה הקושי העיקרי שלו בקורס הזה.

מילת עידוד

גם לי 2 בנים היוצאים אחת להמון זמן. בנך בחר בקורס יוקרתי ושכזה זה הרי אמור להכשיר אותו לתפקיד משמעותי. אין מה לעשות. גם לי מאוד קשה (כבר שנה) אבל כל הזמן אני אומרת לעצמי "איזה בנים, ממש גאווה והרי אנחנו חינכנו אותם לטוב ביותר". מה שחשוב ועל כך אני מקפידה: גם להם לא קל לכן עם כל הקושי שלי ,אני כל הזמן מעודדת, מחמיאה, שולחת חבילות וכו'. טוב שיש כאלה חיילים -תגידי לעצמך. שיהיה לו שירות קל ונעים ולך , תקטרי בפורום אם קשה לך.יש אוזניים ועיניים שיעודדו.

oshiko

New member
האם במשך כל השירות?

נירית, האם ביחידות של התאומים שלך יש משמעת סלולרית ויציאות לא-תכופות במשך כל השירות? או רק במהלך המסלול? או רק בחלק מהמסלול?

האם במשך כל השירות ? תגובה

*ביחידה אחת הכל מאוד מעורפל (מדיניות היחידה עם סיבה הגיונית). נכון לעכשיו שיחה אחת לשבוע 15 דקות! ועד כה יצאו אחת ל 3 . אני מניחה שזה ישתנה בקרוב כי בכל קורס במסלול התנאים שונים. * ביחידה השניה היו אמורות להיות יציאות יחסית טובות אבל כנראה שההנתקות שנתה את פני הדברים. סלולר -נורא ואיום. אחת לשבוע בנוהל שבת. הקטע שמפריע לי ביותר זאת משמעת הסלולר. אני חשה שאותי מענישים. מה היה קורא אם היו נותנים ת"ש של 10 דקות להרגיע ההורים. הרי הראש עובד כל הזמן וזה מפחיד. בקטע היציאות ,אני אמנם מתגעגעת אך יודעת שבצבא דברים משתנים בהתאם לנסיבות.נושא היציאה מפריעה לי רק בכך שהתאומים לא נפגשים. מחר זה יהיה חודשיים! (לא נפרדו לרגע מיום לידתם) ואני די חוששת שזה ישפיע על תפקודם. כאשר יסיימו את המסלולים (ויש עוד לא מעט זמן הסלולר יהיה חופשי). צריך להוסיף שאנו גרים בקצה המדינה כך שאינם יכולים "לקפוץ" אבל אני אופטימית -יהיה טוב.

BlackJack1

New member
נכון לצערי

בכל שלב הימ"פ או שהיום נקרא הבסיסי היציאות הן 28\21 ולפעמים מקוצרות.. יש טלפון ציבורי בימי שבת או שישי,רבע שעה בדיוק.. בקורס טייס לא מנהיגים משמעת כזאת מטורפת כבר,אני לא מבין למה בחובלים עדיין כן... נוסיף על התנאים האלו תמיד יש את איום ההדחה והתחרותיות עם האנשים שסביבך,שלפי דעתי יוצרים הרבה תסכול. הקורס במתכונתו לדעת רבים מהמיועדים להיות אנשי צוות רגילים,לא יעיל,ויוצר את סוג הפיקוד שלא ידע מה זה להיות חייל רגיל וההתנהגות אח"כ בהתאם..

sindyisser

New member
איזה אוהלים?

מה אוהלים? מה זה טירונות, איזה שטויות אתם מדברים. הם ישנים כמו גדולים בחדרים בבה"ד חיל הים. היציאות בהתחלה לא משהו בכדי "להרגיל" אותם לשרת בספינה(שזה בולשיט, חובל בספינה כל עוד הספינה לא בכוננות יכול לצאת הביתה). אז חצי שנה ראשונה קצת קריעה, אח"כ הם מתפצלים למסלולים שונים והכל יותר נוח.

לביה

New member
גם הבן שלי - לחובלים.

זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום זה. הבן שלי מתגייס ב19.9 וגם לי יש הרבה חששות... אני בכלל אם מאוד דאגנית וכולי מחזחקה אצבעות הימים אלו לחיילים הצריכים לפנות בגוש קטיף. הלוואי והפינוי יעבור בשלום ובלי תקלות!!!

oshiko

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo39.gif

בהצלחה בקורס היוקרתי. מצטרף לתקוה שהכל יעבור בשלום וללא שריטה.

למעלה