שלום, הבעיה שלי היא כזו

Kite Cat

New member
שלום, הבעיה שלי היא כזו

אני אוטוטו בת 18, אבל התזונה שלי לקויה לחלוטין. אני ניזונה מפחמימות, מחלבונים, מסוכרים וכו', אך מעט מאוד מפירות וירקות. אני לא אוכלת ירקות, פרט לגזר, או רסק עגבניות פעם בשבוע- במינונים נורא מזעריים. פירות אני אוכלת יותר, אך גם לא בהקפדה, כלומר, לא כל יום, פירות מסויימים. עשיתי בדיקת דם ולא מצאו אצלי משהו שקשור בהשפעת התזונה הלקויה שלי, פרט להמוגלובין שהיה חסר לי 2% מעטים. מה אני יכולה לעשות בנידון לקראת הצבא והחיים בכלל, מכיוון שאני חוששת שהתוצאות מתחילות להשפיע כבר בגיל הזה? מה מציעים לאדם שלא אוכל ירקות או פירות? האם באמת ישנה השפעה כה חזרה על הבריאות בגיל מבוגר יותר? תודה מראש.

avilike

New member
והתשובה היא

כן לאכול פירות וירקות. כן יש השפעה בכל גיל. פירות וירקות מספקים וויטמינים ומינרלים חיונים(בכל גיל), סיבים תזונתיים(בכל גיל), פיטוכמיקלים שונים(חלקם פחות חיוניים בגיל צעיר אך עדין השפעתם מבורכת).

Kite Cat

New member
כן,אני רוצה מאוד לאכול פירות וירקות

אבל זה פשוט לא טעים לי, אני לא אוהבת. יש משהו שאני יכולה לעשות במקום? גם תוספי מזון הם אופציה קשה בשבילי, מכיוון שקשה לי מאוד לבלוע כדורים. יש עוד הצעות במקרה?

avilike

New member
לא תמיד

עושים את מה שאוהבים תוספי מזון(בדמות הוויטמינים ומינרלים החייונים) כן, אבל זה אמור לבוא במקום הדבר האמיתי. מיצי פירות\ירקות, לחפש מתכונים ש*כן* יהייו טעימים, תה ירוק, וכו אין עוד אופציות(הידועות לי) או הצעות. אשמח למשמע פיתרון אחר זהו

פירותירקות

פירות וירקות מכילים חומרים חשובים ביותר לתפקודו התקין של הגוף ולכן כן חשוב שתתחילי לצרוך אותם בתפריטך היומי ולהיפרד מהגישה הילדותית. אפשר לרסק אותם או לעשות מיצי פירות או שייקים או סלטים "מעניינים" או לא לקחת מולטיויטימינים למציצה.

חסויH

New member
אולי זה קצת מוזר

אבל לדעתי לא כדאי לך בכלל לעבוד על זה לפני הצבא.... אולי התזונה שלך לקוייה אבל דוגרי- את נהנת מזה! נכון? בצבא אוכלים בצורה כל כך לא בריאה ולא נכונה שחבל שתשפרי את זה עכשיו ואז בצבא הכל ירד לטימיון.... תהני כל עוד את יכולה ואחרי הצבא תגיעי למוטב.... מניחה שהרוב פה לא יסכימו איתי אז בכל מקרה- שיהיה לך בהצלחה!!!!

למעלה