אני למדתי שם וזה נכון ולא נכון
מדובר בלימודים של שנתיים אז ברור שהם לא יהיו ממצים כמו לימודים של ארבע שנים, מה שנכון בכל תחום.
אני הגעתי לשם עם סוג של נסיון לעשות פרק ב', עשיתי כבר את תקופת האוניברסיטה ותואר וכו' וחיפשתי מקצוע חדש.
יש לי רקע באמנות מכל מיני תחומים שונים וגם איכשהו יצא שהתחלתי לעבוד כגרפיקאית איפשהו תוך כדי ורציתי לפתח את זה.
מי שמחפש כזה דבר לדעתי זאת דווקא אחלה מסגרת. לימודים של ארבע שנים לא מתאימים לכל אחד ובכל תקופה. בלי ספק למי שצעיר ומתחיל את דרכו האקדמית ויש לו את הזמן להשקיע בלימודים מסודרים אז כן ללכת לאחד מבתי הספר הנחשבים. אבל מי שכמוני, מחפש מסגרת של לימודי ערב שאפשר לעשות במקביל לעבודה זאת דווקא היתה אחלה בחירה.
למרות זאת יש כמה בעיות שהעיקרית שבהן היא שאין ממש סינון של האנשים. מתוך כיתה של 20 היו בערך 3-4 ממש ממש טובים, 3-4 ממש ממש גרועים וכל השאר איפשהו באמצע. הממש-ממש גרועים הפילו את הכיתה למטה בתקופה מסויימת וזה היה מאוד מורגש ואין לך ממש מה לעשות נגד זה.
קשה להסביר גם איך זה מתבטא ומה זה עושה להלך רוח הכיתתי אבל זאת בלי ספק היתה אחת הבעיות העיקריות של הכיתה שלי ספציפית, מה שלא היה בכיתות אחרות למשל.
מבחינת הרמה של הלימודים זה מתחלק לשניים בעיקר. לימודי המחשבים ולימודי העיצוב.
לימודי המחשבים הם ברמה לא טובה, הם מספקים את הבסיס וגם זה בקושי. מומחית פלאש לא תצאי משם, גם לא מומחית פוטושופ, את זה תצצטרכי ללמוד לבד.
לגבי לימודי העיצוב עצמם פה דווקא לי היה נהדר. אני עברתי חוויה מאוד חיובית מהבחינה הזאת שבאמת הרגשתי שהתחלתי את הלימודים וסיימתי אותם בנאדם אחר. עם כל הבעיות והתקלות שהיו בדרך בסופו של דבר למדתי המון. אבל אני חושבת שזה גם חלקית אני ולא רק המקום. זאת שאלה גם כתלמידה כמה את סופגת, כמה את חוקרת, כמה את לומדת, כמה את מקשיבה להערות ומנהלת דו שיח עם מורים, איזה תהליכים את עוברת עם העבודות שלך וכו'.
בתקופת הלימודים למשל פה ושם הייתי קוראת גם פה בפורום וגם בעוד מקומות ברחבי הרשת ואותם בעיות שאנחנו היינו נתקלים בהם זה אותם דברים שמצאתי שמקטרים עליהם בבצלאל או בחולון או במקומות אחרים.
קיצר לסכם
למי שמחפש פרק ב' ויש לו נסיון וידע קודם בתחום האמנות אני כן חושבת שזאת מסגרת שאפשר להתקדם איתה וללמוד ממנה. אבל צריך לזכור שאין כמעט לימודים עיוניים, דבר שאני מאוד נגד בכל מסגרת לימודים אמנותית כלשהי, אבל "וויתרתי" לעצמי בגלל הידע הקודם שלי (לימודי קולנוע, אמנות, צילום וכו' בעבר).
יש שתי מסגרות לימודי בוקר וערב, אני הייתי בלימודי ערב וכן יש הבדל שהוא בעיקר האוכלוסיה. בלימודי ערב מדובר באנשים מבוגרים יותר ובוגרים יותר שהרבה מהם היו כמוני - בעלי רקע כלשהו שבאו להתפתח. בעוד שכיתת הבוקר היתה מורכבת מילדים צעירים שהחליטו באמת ללמוד בחשיפה במקום בבתי ספר אחרים.
אם יש עוד שאלות אני פה