שלום ,השאלה לבעלי ניסיון- קניתי עז בהריון

pander10

New member
שלום ,השאלה לבעלי ניסיון- קניתי עז בהריון

בהריון מתקדם- הבטן גדולה מאוד והטינים התחילו לרדת-כבר מרגישים אותם בחוץ אבל ממש קטנים- רציתי לשאול מהו פרק הזמן שנותר עד ההמלטה-)לצערי בעל העז לא היה מסוגל להגיד לי כמה זמן כבר עבר- ובנוסף-העז נראית טוב מאוד,בעלת תיאבון בריא למדי ונראית מאושרת- מה עלי לספק לה בנוסף חוץ ממראה טבעי, ירקות ותערובת כדי שההריון יעבור כמה שיותר טוב וכן- האם במהלך הלידה היא תצטרך עזרה או שהיא מסתדרת לבד? תודה רבה מראש על התשובות.

ינואר פבואר הן חודשי ההמלטות

כך שסביר להניח שבקרוב מאוד, והאוכל שאתה נותן נשמע בסדר גמור, לגבי ההמלטה פשוט שים עליה עין ואם תראה שקשה לה אפשר לעזור, אבל רוב הסיכויים שיהיה בסדר והיא תסתדר לבד, ותתחדש

pander10

New member
תודה רבה ושבוע טוב!יש לי עוד שאלה דחופה...

העז נראתה מאושרת ושמחה עד היום (שבת) בבוקר- מהבוקר נאית אפטית,עייפה ועיניים עצובות מאוד.יחד עם זאת כשהסתובבה במראה אכלה היטב וכן קיבלה באהדה תוספת של תערובת.בשעות הערב היא נראית מנסה להתפנות אך ללא הצלחה-נעמדת דקות ארוכות כאילו צריכה לשירותים אך ללא תוצאות.ראוי לציין כי אתמול (שישי) היא הצליחה לפתוח (אין לי מושג איך) את החבית שבה שמורה התערובת וכנראה אכלה די הרבה, כאשר באותה חבית ראיתי תערובת שבשל הלחות נהיתה גושית ודי מסריחה.מה עליי לעשות- האם התנוחה הזאת היא סממן של תחילת ההמלטה או שיש לה בעיות בדרכי העיקול?האם לתת לה איזה שהיא תרופה או לנסות לשתוף לה את הקיבה דרך הרקטום?תודה רבה על התשובות המהירות!

אני ממליץ לפנות לווטרינר

בפורום אי אפשר לעזור במקרים כאלו, גם רשום בגדול ש"שימו לב!, העצות בפורום הן לא תחליף לפניה לווטרינר." וזה לא סתם ססמא...

תערובת שעברה תהליך חימצון היא רעילה לכול בעלי

החיים, כולל בעלי כנף, היא יכולה לשמש דשן טוב לעצים, כמובן יש להצניעו באדמה, לחשוב יותר העיזים אין להם מנגנון של שובע וסביר להניח שקיבלה חסימת מעים, במצב כזה עושים חוקן בהחדרת צינורית דקה לתחת ולפתוח מים בזרם חלש מאוד לפי התאור שלך על פניו ניראה שזה עצירות ולא קושי במתן שתן, בקשר להודעתך הקודמת יש המלטות בינואר פברואר ויש בסוף מרץ אפריל תלוי בייחום של העיזים, עטינים קטנים מאוד עים בטן גדולה מאוד לא מסתדר לי ניראה יותר כמו התבגרות מינית אסביר לך, כמו שאתה סובר שזה אוטוטו,,,,,, המלטה או בו לא נלך רחוק נגיד חודש אחרון לפני המלטה אתה חולב מעט לתוך כוס, אים יוצא חלב צהוב כמו גלידת בננה נמיסה ודביקה היא 100 אחוז בהריון אים יוצא שקוף כמו מים, או חלבי חלש ועכור קצת בחום אזי היא לא בהריון תודה ששיתפתה אותנו ונישמח לשמועה תהמשך עים בשורות טובות.

pander10

New member
מצבה השתפר מאוד,ב``ה חזר התיאבון וגם

מערכת העיקול עובדת תקין.לגבי ההריון-זה ודאי-מרגישים תנועות של הגדי בבטן.העטינים באמת קטנים ונראים ריקים-אני אנסה לחלוב ואעדכן.את התערובת זרקתי ועד שאקנה חדשה אאכיל בחציר,ירקות ועשב.

pander10

New member
/tapuzforum/images/emo13.gifניסיתי לחלוב וקיבלתי חומר דביק

וסמיך מאוד כפי שתיאר מגדל העזים- האם מזה ניתן להסיק כמה זמן נשאר עד ההמלטה ומה עלי לעשות כדי לשמור על בריאותה במזג האויר הזה?תודה

אין אפשרות לדעת מועד מדויק, מלבד זה שבטוח ש,,

שהיא בהריון, במקרא שלך שאין לך מעקב ורישום מדויק מתי התעברה, אצלי יש רשום מדויק, ואני כבר אומר לך שזה לא נכון שהריון הוא 155 יום כמו שכאן אומרים ,אלה יותר מדברים על 170 יום, מהתאור שלך אני מבין שזה המלטה ראישונה של העיזה והעטינים צריכים לגדול קרוב ל25 ס"מ כבר בתחילת החודש האחרון, מהצימוקים שיש לה ניראה לי שזה המלטה של פסח עקוב על כול מקרא בתדירות גבוהה שמור בעיקר מרוחות וטלפים מטולפות ונקיות מבוץ ושמור על החלפת אינפורמציה תודה,,,,,,,,,,,

תיקון לעידכון מאמש ממש בקצרה

לגבי העטינים תוך 3 ימים העטינים התנפחו בצורה מדהימה, והבוקר התחלת המלטה אני עוקב אחר ההמלטה ברציפות, מתברר שזה שונה מיסוג זאנן לסוג שאמי בתופעה הנל ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

למעלה