שלום ואחרי שנעשה הכרה..חידה

אורניהו

New member
ואציג את עצמי..חיל הימניק לשעבר..

וחובב דיג כל חיי.מאז ימי ילדותי בשכונת הותיקים של נשר.איזורי הדיג והמקומות לכל אורכו של הקישון שזרם אז ומימיו היו נקיים מאד.בורים וקרפיונים ענקיים שייטו להם בנחל הזה שעבר קרוב למפעל המלט.בניין המשאבות ההוא שאת שרידיו רואים עדיין היום בשטח.יתר מקומות הדיג בסביבה הזו היפה היו בבריכות הקירור שלצד הכביש המוליך לקבוץ יגור.כאן היתה ממלכת המושטים האדמדמים והשחורים[אבי דגי האמנון] לפני עידן הנסיונות של פרופ´ פישלזון.הפתיונות היו אז לרוב שלשולים גדולים שהיינו חופרים באדמת השכונה החומה והבוצית..ובימים של קיץ היינו הולכים לרפת העגלים של קבוץ יגור..החכות היו אז מענפי הדקל ואת הקרסים והחוטים היינו קונים בחנות השכונתית אז שהיה בה הכל.כל חיי הייתי מתעסק עם הדייג בחכות וגם היום כשאני כבר מבוגר מספיק ממשיך עם ההובי הזה דייג.היה גם ה´מחפר´.אותה בריכת מים גדולה ששימשה את מרכיב המלט במפעל והבריכות הגדולות האלה נמצאות ממש ליד הכביש הראשי של לב המפרץ נשר..שנים רבות היינו כאן בכל שעות היממה ..גם גרנו כאן וגם עבדתי כאן שלושים שנה כמעט..ובים..זה ממשיך ואני הולך בימים האלה לחוף החולי של חוף ´בצת´ בצפון.והפתיונות שרימפסים קטנים שאני קונה בעכו..הכי כיף זה להיות כאן בבוקר מוקדם..אל מול הגלים ומול הדבור החונה שם קבע..וככה זה ממשיך ההובי הזה עד עצם היום הזה..ובשנים האחרונות הייתי עסוק גם בדייג תת ימי.עם רובה מצ´וקמק,סנפירים ישנות,מסיכה פשוטה והרבה הרבה דגה נהדרת בריפים של מועדון הים התיכון ,אכזיב,והסביבה..והסיפורים יהיו ביום אחר..שלום.

אוריא

New member
ברוך הבא. ../images/Emo39.gif

ובכן ברוך הבא בצל קורתנו. אני בטוח שתתרום רבות מניסיונך הרב והידעותיך. בקשר לחידה לי זה נראה כמו דגם של אוניה קטנה בתוך בקבוק. ועוד שאלה קטנה כבר בהתחלה - מה זה, לאלה שלא מבינים יידיש - "ארל´ה גיבייזן אגרוייסע פארטיזן.." ? (מהכרטיס האישי שלך). אני יכול להמר שזה משהו כמו ארלה גדל להיות פרטיזן גדול, אבל ביידיש אני ממש לא מבין כלום.

אורניהו

New member
כן...אהרון היה פרטיזן גדול..באידיש

ועל אהרון הזה יש כמה סיפורים..פעם אחרת *ומה זה אותו כדור זכוכית?כשהייתי בחיל הים לפני שנים גיליתי שניים כאלה צפים בקרבת החוף של מב´ס[החוף של חיל הים בבת גלים[חוף סגור כמובן ]ובדקתי הייטב עם מומחי דייג ומסתבר שהכדורים האלה הגיעו מאיטליה..ואלה אותם מצופים לרשתות טרול גדולות של דייגי מכמורתנים[הסירות הגדולות..]וכיום מוכרים הכדורי העמדת רשת מפלסטיק כתום כזה..

שלום לאורניהו .....מטיולים

אז שלום לצפוני. ( מדריך הטיולים ) יפה יפה שאתה איתנו כאן בפורום דייג.. זה טוב לניקוי ראש לשעות פנויות או סתם לשעת סתלבט.. כעדכון לחידתך.. נכון הוא שזה מצופי הזכוכית שמחוברים לחלק העליון . של רשתות הגרירה של המכמורתנים... ישנם גדלים שונים.. והם תמיד ביחס מול המשקולות שבחלק התחתון של הרשת.. רשת זו עשוירה כשק ארוך הנגרר על ידי הסירה.. גם כיום משתמשים איתם או עם מצופי שעם או קל קל מוקצץ.. כדורי הפלסטיק שישנם היום משמשרים לרשתות עומדות או רשתות טונרה.. רשת מעקף.. כיום ניתן לראות כדורים שכאלו.. ביפו.. עכו.. עזה וכד" בזמנו היו מביאים אותם.. מחברון או בית לחם.. בחברון עד היום ישנם כמה וכמה מפעלים קטנים ליצור זכוכית זו.. כמו הבקבוקים הכחולים קערות וכדורים, כיום ניתן לראות אותם כקישוטים שונים בכול מיני מקומות .. חלקם גדולים וחלקם קטנים.. על כול פנים זה שראינו בתמונה המצורפת הינו גדול בערך 18 עד 20 ס"מ קוטר .. כדור עם טבעת עליונה. להכנסת או קשירת החבל.. נ.ב שוב ברוך הבא בצל חכותינו.

למעלה