שלום ובהצלחה לפורום החדש

wan

New member
ברכות גם ממני לפורום החדש../images/Emo140.gif

ושלום לך רן ! מה שלומך?

bouquet garni

New member
ברוך הבא

כמובן שאפשר.

ornit_band

New member
ברוך הבא! ושאלת פונדו

ברוך המצטרף, רן. איזה יופי שיש הרבה גסטרונומים כאן ... הערב הכנו פונדו גבינה. זה כלול בפורום גסטרונומיה, או שזה שייך ל"סתם מתכונים"? אם זה שייך לכאן, מי יודע למה הגבינה כל הזמן נפרדת לי לגושים?

terroir

New member
אם תוכלי לפרט

באיזו גבינה את משתמשת ואיך את מכינה את תערובת הפונדו זה יעזור לנו לחשוב מה יכולה להיות הבעייה.

ornit_band

New member
OK, צודק שצריך עוד פרטים

אבל אם כך אפתח הודעה חדשה בנושא. (וזה יהיה יותר מאוחר כי אני צריכה למצוא שוב את המתכון)

bouquet garni

New member
כמה ניחושים

אני מנסה לנחש על סמך כשלונות שהיו לי עם פונדו גבינה. הוספה של יין קר לגבינה חמה יכול לגרום לתופעה של היפרדות כאשר הגבינה לא תימס מחדש עם חימום היין - אני לא כל כך מכיר את הכימיה מאחורי החיבור של גבינה מותכת ויין אבל יש להם הרבה סיבות לא להתחבר. המלצות לטיפול נכון בפונדו גבינה (1) לעשות משהו דומה לבשמל - להתחיל מרביחה (roux) כאשר במקום חלב משתמשים ביין לבן לבשמל. (כאן צריך לשמור על עקרונות הבשמל שאני בטוח שאת מכירה (חם לקר או קר לחם). הבשמל צריך להיות דליל. (2) להתחיל להוסיף גבינה לאט לאט - בכל פעם קצת ולחכות עד שהיא נמסה - הקמח ברביחה יגרום ליין ולגבינה להשתלב ולא להתפרק. (3) אחרי שהגעת לסמיכות הרצויה להגיש מייד. (4) אחרי שהגבינה והיין חיים טוב ביחד אפשר להוסיף עוד נוזלים - כמו ברנדי או כל דבר אחר. מקווה שהצלחתי לפגוע בסיבות.

למעלה