שלום ובוקר טוב לכולם

שלום ובוקר טוב לכולם ../images/Emo20.gif

פינה קטנה עבורכם... אני כאן כדי לענות על שאלותיכם בכל נושא שקשור להתפתחות מוטורית של תינוקות :זקיפת ראש, חיזוק זוקפי גב, היפוכים, זחילה, ישיבה, עמידה, טיפול בגזים, עיסויים , מגע, תנוחות במנשא וכד' . במהלך היום אתן את תשובותיי ואם לא אספיק אז גם מחר. המשך יום מקסים.

אתידודו

New member
התפתחות

יש לי ילדה בת 4 חודשים שיש לה 2 בעיות: לשכב על הבטן אני מנסה במהלך כל היום לשים אותה היא נשארת קצת ואז מתחילה לבכות ובנוסף אני לא יכולה לשים אותה הרבה כי יש לה בעית פליטות. יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה בנושא הזה? כשאני שמה אוצה על הריצפה עם האוניברסיטה היא נשארת קצת וישר מתחילה לבכות 2. הילדה משתעממת מהר מאוד מהמשחקים שלה. כל משחק שאני קונה לה מעניין אותה לכמה ימים ואז מהר מאוד היא משתעממת ממנו מה אפשר לקנות לילדה בגיל הזה שיעסיק אותה? מודה לך מראש

הי אתידודו

שכיבה על הבטן חשובה מאוד להמשך ההתפתחות המוטורית של התינוקות ובגיל שלה לזחילה תינוק שלא אוהב לשכב על הבטן מצביע על כך שקשה לו,לא נעים לו,זה עשוי לנבוע מכמה סיבות:חוסר במודעות קדמית / קושי להביא ידיים אל האמצע / בית חזה תפוס ועוד. מה שחשוב הוא הזמן המצטבר בשכיבה על הבטן. לגבי הפליטות האם יש לה ריפלוקס או רק פליטות לאחר האוכל, זה שונה. בריפלוקס הייתי מציעה רק לאחר 3/4 שעה להשכיב על הבטן (תלוי בדרגה ככל שהדרגה גבוה כל אני מגדילה את הזמן לפני ההשכבה על הבטן) אם זה פליטות לנסות להשכיב על הבטן רק לאחר חצי שעה עם סיום האוכל. כשאני עובדת עם תינוק בשכיבה על הבטן והוא בוכה אני מייד הופכת אותו לגב אבל על הגב אני ממשיכה להכיר לו את שרירי הזרועות , את קרוב המרפקים לקו האמצע, ואת תנועות הדחיפה עם הידיים. אחרי דקה או שתיים של משחק כזה על הגב אני שוב הופכת אל הבטן וממשיכה כך הלאה. בצורה כזו אין שום בעיה לשחק עם תינוק אפילו שעה שלמה עם הפסקות כמובן. אם תנסו לעשות שעת פעילות כזו תיווחכו לדעת שזמני השכיבה על הבטן ללא קושי מתארכים. מה שחשוב הוא לא להילחם עם התינוק אלא לתת לו כלים לשכיבה על הבטן . אתן לך מס' תרגילים לשכיבה על הבטן: בשכיבה על הבטן-כשהיא נשענת על האמות, יש לקרב את המרפקים זה לזה, לכיוון מרכז הגוף. להביא את התינוק למצב בו היא נשענת על האמות ובית החזה מורם. בתנוחה זו האמות משמשות לה "כמנוף" להרמת פלג הגוף העליון והראש, זה ייקל עליה את השהיה על הבטן. מגבת מגולגלת- ניקח מגבת ונגלגל אותה ועליה השעיני את בית החזה של ביתך שהידיים יהיו חופשיות, תנוחה זו תאפשר לה להשעין את משקל פלג הגוף העליון על המגבת ובכך תאפשר עבודה חופשית יותר עם הידיים. (כך ביתך תספוג את התנוחה ותכיר אותה לפני שתוכל לבצעה וזה יעזור לה את בית החזה שלה תפוס). חוסר מודעות גוף קדמית יש לגרות את קדמת הגוף (רגליים, ידיים, בטן, צוואר, פנים) ע"י מרקמים שונים/מגעים/חום וקור. מגעים - מגע עמוק מושהה, מגע מרפרף, מגע עמוק עם תזוזה, טפיחות, גשם *מגע עמוק ללא תזוזה- מגע עמוק הוא המפתח לשחרור מתח מיותר , רגיעה והתמסרות,אחזי באיבר למשל בכף הרגל והישארי שם קצת העמיקי אל השריר וחפשי את השלד ולעבור לשוק וכן הלאה מלמטה למעלה. פעולה זו בדרך כלל מרגיעה מאד וניתן להרגיש איך הילד ממש "מתרכך" בידיים שלנו. *מגע עדין ומרחף - עם קצות אצבעותיך עברי על גופו ברפרוף ובדגדוג. *מגע עמוק ללא תזוזה -לישה בתזוזה כמו שאת לשה בצק, לקחת רגל וכך הלאה. *טפיחות - לטפוח על איברי גופו. *מגע טיפות - כמו גשם "לטופף" עם קצות אצבעותיך על גופו. * חום/קור - ניתן להשתמש במגבון לח קריר, או קרם, או מגבת חמימה וכו' ולהעבירם לאורך האיברים הפחות "מוכרים" לתינוק ובהם הוא פחות משתמש (במקרה זה, הצד הקדמי של גופו). * מרקמים - כל דבר שניתן להעבירו על הגוף כדי לעורר מודעות: לגלגל כדור גומי עם בליטות, לעבור עם מברשת שיניים אפשר גם חשמלית רכה, מברשת שיער, נוצה ועוד... לגבי משחקים: חשוב לא להציף את התינוק ביותר מדי גירויים, הוא זקוק גם לזמנים שבו הוא שוכב לבד בשקט וחוקר את העולם סביבו או את איברי גופו. לפי תאורך בתך סקרנית ומנסה לגלות את עולמה ולחקור את סביבתה. אתן לך כמה טיפים לגבי משחקים: גירוי חושי - ישנם צעצועים העשויים מבדים ומרקמים שונים המעבירים תחושות שונות ומגרים את החושים שמיעה, מישוש, ראיה ועוד. הנעת הזרועות ותאום בין עין יד - הניחי צעצועים תלויים מעל ראשה במרחקים וכיוונים שונים , צעצועים אלו יעודדו אותה להניע את זרועותיה וליצור תאום בין עין יד ובכך שיאשפר לה להושיט את ידה ולנסות לתפוס את החפץ, ההצלחה תגרום לה לנסות שוב לגעת ולאחוז. גירוי ע"י קול - רשנים, יגרום לה להסב את עיניה בכדי לחפש את גורם הקול ובכך גורם לה להבין שהיד וניעורה גורמת למקור הקול. באופן כללי הייתי ממליצה לשיר, לעסות את גופה (בעיסויים כפי שצייינתי למעלה), לנסות ליצור לה משחקים לבד לדוגמא:
לקחת בקבוקון של אקטימל (כשהוא ריק) לשים בתוכו עדשים ולסגור עם פפק מודבק ועם סילוטייפ הסוגר את הפקק מהצדדים (כדי שאם הפקק ייפתח שהעדשים לא ייפלו והיא תכניס חלקקים לפה).
לקחת גרב להדביק עיניים להשחיל על היד ולדבר אליה עם היד (בקול שונה ושובב) מאחורי הגב, לפנים ובצדדים, למעלה למטה וכו' לגבי משחקים שאת קונה לה ואחרי כמה ימים היא משתעממת: אני ממליצה "להעלים" את המשחק לשבוע ואז להחזיר אותו שוב וכך היא תסתקרן ותרצה לשחק עם המשחק מחדש. בהצלחה ויום מקסים.

למעלה