שלום וביטחון ובטיחות וחברה ורווחה

הראלקו

New member
שלום וביטחון ובטיחות וחברה ורווחה

שלום לכולכם קראתי כל שכתבו כאן ובפורום השכן; הרבה ציניות והרבה צביעות והרבה התנצחויות וריקודי נצחון, בצד כמה קולות שפויים. אבל דבר אחד ברור, הדיון כאן הוא לא על כביש, ולא על חניות אופקיות או מאונכות, ולא על כך שעד כה סרבו לאפשר תיקון בורות בכביש גישה חשוך וחסר שוליים (כי בעתיד יהיה שם גן), אבל עכשיו מוציאים כספים על חניות מאונכות וכביש גישה חד מסלולי. יש כאן בעיקר כעס והיסטוריה ו"נראה להם" ו"הם הראו לנו" ו"אני הייתי קודם" ויש גם עובדה אחת עכשיוית מאד: לעולם שני הישובים יהיו שכנים. והשאלה היא אם ביננו יהיה גשר או תהיה גדר. לכולנו זכרון קצר ובסוף כשנשכח שאנחנו צדקנו פשוט נשאר עם חרא חיים. אני תושב כפר אורנים שהגיע קצת אחרי ההתחלה. ועכשיו הכל נראה לי קצת מגוחך, שהרי מאז הרמזור המבורך, אני מאחל לכולנו שעומסי התנועה בדרך לשילת ביום שישי, ובדרך לעבודה בכל יום, יהיו כמו אלו שסובלים מהם ביציאה מלפיד. כל הטיעונים הציניים והמתחכמים אינם אלא מילים, שהרי הסכנה האמיתית אינה בעוד 2-4 מכוניות לדקה בשעות העומס אלא בנהגים שדעתם אינה נתונה לכביש. בעיות מהירות אם היו, יכלו להפטר כפי שעושים בכל מקום בעולם: שוטרים דוחות ושלילות, ולא באמצעות חבלה בכבישים. מה דעתכם לקחת אחריות על מחווה של רצון טוב במקום ריקוד של ניצחון על מיצוי היכולת לפגוע. מה זה חשוב היום אם בנו לכפר אורנים ישוב סביב כביש הגישה (לפיד עוד לא הייתה בתוכנית) או שבנו לכם ישוב בסוף הרחוב המרכזי (כפר אורנים עוד לא נבנתה כשכבר חייתם כאן), מה זה חשוב היום מי התחיל. חלק מהבעיות ביננו אפשר לפתור בהתנצלות כנה, חלק בפשרה וחלק ביצירתיות אבל אם נלמד מהארץ שבה אנו חיים, נראה שאף אחת מהן לא תיפטר באלימות. הפעולה שלכם תגרור מחאה, אם בנסיעה איטית וחזרה לימי הפקקים, ואם במשפטים או תביעות. שוב תהיו צודקים וסובלים ואולי אפילו תהיו אתם הסובלים פחות. וכשתיהיה לנו איכות חיים ביטחון ובטיחות ואז גם שלום, אולי נכתוב פעם על חברה (נוכל ממש לבקר משני צדי הגדר) ורווחה (נוכל להתקשר לבייביסיטר גם מאצל השכנים). "אולי אני רק חולם, אבל אני לא היחיד"

הכי כואב לי זו שלוות הנפש שלך נגד

הסבל שלי מאוטוסטראדה ליד הבית ואילו הרחוב שלך שקט שקט. כל מה שכתבת והנסיון שלך לשכנע שזה נורמאלי שאתם עוברים כאן זה צביעות אחת גדולה.

שוב הערות מתלהמות ולא לעניין

אם תקראי טוב מה שהראל כתב תראי שהוא בחר לא לריב! הראל, כמוני וכמו רבים אחרים, לא מחפשים "מי יותר צודק", זה לא חשוב! אנחנו מחפשים פתרון אמיתי, וזה לא צביעות. תפסיקו לנגח - בואו ונמצא פתרון, ביחד, שייקל על תושבי שני היישובים.

הראלקו

New member
אפשר גם בלי...

צר לי שאת מרגישה זלזול מצדי, וגם כל שכתבתי הגיע כדי לשנות את טון הדיבורים ולא כדי לשמר את המצב הקיים, שברור לכולם שרחוק מלהיות מספק. עם זאת, יש לי הרגשה שמלחמות, הן בשטח והן מעל דפי הפורום לא יקדמו דבר, ואם יקדמו, בודאי לא יזרזו. קיימים מס' פתרונות שכולנו שמענו עליהם: כביש המערכת, כפר רות, מצפון ללפיד, מדרום ללפיד (בצמוד לכפר רות). מעולם לא הייתי פעיל בעניין, ולכן אני גם באמת באמת ולא בציניות לא יודע מי מעכב מה ולמה. ועכשיו פניה כמעט אישית, בואו נשאיר בצד את כביש המערכת כי אני רוצה לומר לך שגם לו הייתי צריך לארח את לפיד כולה בפתח ביתי וגם לו היו לכולכם משאיות לא הייתי שולח ילדים של אף אחד, יום יום אל מתחת לכפר עוין. העבודה שלי לוקחת אותי לחו"ל לעיתים קרובות ואני רואה מה שבוע בלי אבא עושה לבנות שלי, אני לא רוצה לדמיין מה יעשו להן חיים בלעדי. ולכל הלוחמניים, בלי הערות מתחכמות לעניין הזה בבקשה. באשר לפתרונות האחרים, אולי צריך לפעמים להגיע לפשרה, פחות טובה מהאידיאה, ולא להלחם על נצחון מוחץ בנוק-אאוט. כנראה הפתרונות לא פשוטים וכוללים יותר מגורם או מוועדה אחת, אני באמת לא יודע. אולי יצירתיות ופשרה, במקום צדקנות, ובטח במקום אלימות

kiyossi

New member
אינך היחיד אך את העובדות

אתה חייב לדעת כמו שאני לא ידעתי והיום כן. המושכות בידיים של קברניטי ישובכם -אמר ולא הוסיף. היו תכניות-נגנזו. לא גדר מערכת כי אם כפר רות. ועוד כהנה... אל תלך שולל ומילותייך נכונות הם.

ronpel

New member
יוסי - קבל עדכון על כפר רות:

הבעיות שהפתרון בחלקו הגדול נמצא בידיים של חבל מודיעין: 1. חיבור לצומת מכבים רעות -בדיון האחרון בוועדה המחוזית - דרשו שאת התוכנית לכביש יגישו לא היזמים של שלב ב' כפר האורנים אלה חבל מודיעין בעצמם. כך שאם רוצים לקדם תואי זה -חבל מודיעין צריכים להגיש את הבקשה עם כל ההתנאיות שהם רוצים ויש להם הרבה. 2. כפר רות דורשים פיצוי של מעל מיליון דולר - כדי לאפשר מעבר באדמותיהם. לנו אין סכום כזה. הדרך היחידה לממן זאת זה באמצעות הפשרת האדמות לבניה של שלב ב' של כפר האורנים שיכניס כסף לבעלי הקרקע. לצערי תושבי כפר האורנים הם לא בעלי הקרקע ולכן אנו יכולים רק לנסות לגשר בעסקה הנ"ל. אני כבר עושה זאת מספר חודשים וזה ממש לא קל. לדעתי התערבות של חבל מודיעין יכולה לעזור אבל הם לא מוכנים לעזור בנושא -מעבר לכל זה בניית שלב של כפר האורנים במצב הפוליטי כיום כנראה תהיה משימה לא פשוטה וללא אישור הבניה - לא יהיה כסף לפיצוי הנ"ל. 3. קיימים שני פתרונות נוספים - עקיפת לפיד מצפון במקביל לדרך הבטחון או מדרום בשטח הפתוח בין לפיד וכפר רות. לשניהם מתנגדים בלפיד -לא ברור לי למה. זה נכון שמספר בתים קטן יקבל בעיית רעש - אבל אין פתרונות מושלמים. כפי שאתה רואה המפתח לכל הנתיבים נמצא בשטח חבל מודיעין- כך שהמושכות ממש לא בידינו. לילה טוב

TakeOne

New member
רק תהייה לנו בריא, רונן.

כאן המפתח בידי מועצה אזורית חבל מודיעין, ושם המפתח בידי ועד לפיד, וכאן נוכל להיעעזר בזה....ושם נוכל להיעזר בהוא.... אם את כל הגורמים האלה אתה צריך על מנת להצליח לפתור את הבעיה, איך זה שבהינף קולמוס (מקלדת) בפורומים, אתה מצליח להתכסח איתם? מי שאחראי על פתרון הבעיה בישוב שלו, לא יכול להרשות לעצמו להתבטא כך על ועד לפיד או על העומד בראשו, ובטח שלא על ראש המועצה. (וזה בלי להכנס לפרטים שציינת, ובמיוחד אלה ששכחת לציין).

הראלקו

New member
אפשר שכולם יהיו בריאים ושלמים?

חברים יקרים, ואל אף שאיננו מכירים. יש כאן מספיק מקום להגיב בהתנצחויות. TAKEONE בו נניח לשם הדיון שאתה צודק, שאם רק אנחנו היינו משתנים קצת הכל היה יותר טוב, וכל העיכובים אכן היו מגמתיים, לא מתחשבים, ומתעלמים מהירידה האמיתית באיכות החיים של תושבי לפיד. עכשיו השאלה היא האם אתה בוחר לנקום בנו על העבר המשותף, או שאתה בוחר לעזור לשנות את העתיד. בו נאמר שעכשיו אוזן מפלס הסבל, חוץ מתחושת נצחון, אתה באמת חושב שהרווחתם משהו? אולי יש דרך אחרת להעלות את המעבר לסדר היום. ראוי לציין שבהעלה לסדר היום כן הצליח המהלך, אם כי אפשר היה לחשוב על דרכים אחרות וחוקיות למחות ולהפגין (וכן, אני יודע שיש איזה טופס שאומר שהמהלך חוקי לחלוטין...) ורק עוד דבר אחד, אני דווקא מברך על המדיום הזה שמביא אותנו לדבר, להבדיל ממדיום של קביעת סכנות בשטח כאמצעי מחאה (בלי שמות)

TakeOne

New member
הראלקו, אני חושש שאתה לא מכיר

את ההסטוריה של הנושא הזה ושל נושאים אחרים הקשורים להתנהלות כפר האורנים מול לפיד, בסוגיות שעיקרן תשתיות. לא הכל התחיל בשבוע האחרון עם העבודות לשיפור הבטיחות במעבר בין הישובים. אני מסכים שעד כה בכל הנושאים הללו שני הצדדים בעיקר מפסידים. אבל אם תצליח לצאת מהאווירה המתלהמת שיוצר רונן ומהדיסאינפורמציה הכרוכה בכך, אני מזמין אותך לבוא אלינו וללמוד מעט על הצד השני. יש לי הרגשה שתופתע מהעובדות שאתה לא מכיר. כמו שכבר ציינתי כאן, לצערי בפורומים לא ניתן ללבן ברצינות סוגיות כאלה.

הראלקו

New member
יותר מאשמח

אני מזמין אותך ומי עוד שיוכל להוסיף לדעתך לעניין אלי הביתה, כך גם נוכל להפגש, וגם תביע דעתך על המעבר החדש מנסיון אישי, הלואי שנוכל לקדם משהו 0543977417 התקשר אלי ונתאם אם כי, היות ומעולם לא הייתי פעיל בעניין, ואפילו את הנפשות הפועלות בכפר האורנים אני לא מכיר באופן אישי, תן לי זמן לשעורי בית תודה

kiyossi

New member
רונן-העניין אינו המפתח

הבעיה היא הרצון לשחרר את המנעול. אני מאמין שפתרון של קבע נמצא בהישג יד ועל כל דלת שנסגרת יש שניים אחרות שנפתחות אז תירוצים ישארו בצד ופתרונות שיתקבלו על כל הצדדים ימצאו. אומרים עלי שאני אופ-טימי אבל אני מאמין שאתה לא פחות ממני ויחד שני הועדים יפעלו לטובת הכלל. מעט גמישות ותראה שימים אפלים אלה ישכחו במהרה. יוסי

למעלה