שלום וברוכים הנמצאים!

שלום וברוכים הנמצאים!

שמי אילן, ואני סטודנט לביולוגיה בטכניון (לתואר I). אני שמח מאוד שמצאתי את הפורום הזה ושמחתי יותר לראות כי כבר במשך כשבוע אחד הספיק להצטבר פה חומר רב ומעניין. נושאי העניין העיקריים שלי הם בתחום הגנטיקה של האדם (יותר בכיוון מחלות גנטיות שונות) וכן לאחרונה התחלתי להתעניין בנוירוביולוגיה - בתחום פגיעות המוח. כעת אני עובד עבודה זמנית במעבדה הביולוגית של חברת החשמל, בעיקר בניטור בנטוס (יצורים זעירים אשר חיים בחול שבקרקעית הים).

אהלן אילן וברוכה הבאה!

קודם כל, שמי אלון, אני תלמיד בכתה י"א', בן 17 ולומד במגמה הביולוגית. נחמד לדעת שגם סטודנטים משתמשים בפורום הזה. ספר לנו קצת על עבודתך בחברה החשמל. מה הם היצורים האלה ואיך הם קשורים לחשמל?

תודה...

אבל למה "ברוכה הבאה"? למה לא "ברוך הבא"? בנתוס זהו שם כולל ליצורים זעירים החיים בתוך החול, הם קטנים מגודל של 1000 מיקרון לרוב - צדפות, תולעים, סרטנים שונים וכדומה (פלנקטון הוא גם שם כולל ליצורים דומים - אשר צפים במים. הבנתוס חיים בתוך החול של קרקעית הים). איך הם קשורים? המים שיוצאים מתחנות הכח הם חמים יותר מהמים בים (המים הם מים שנכנסים כדי לקרר את הטורבינות וכך הם מסיעים את החום החוצה. הם נעים בצינורות סביב הטורבינות ויוצאים החוצה) - ולכן יש לנטר את ההשפעה שיש לכך על האוכלוסיות השונות שחיות בקרבת מוצא המים החמים. לוקחים דגימות ממספר נקודות (כ-14), מסננים את החול וסופרים את היצורים (אחרי צביעה בחומר הצובע חומרים אורגניים) שהיו בדגימה. זה רק חלק מהניטור - אך בחלקים האחרים שלו לא אני עוסק.

חחחח מתנצל מראש...עברית קשה שפה

ברוך הבא בכל אופן..הבנת את כונתי. העבודה המעבדתית נשמעת לי מאוד מעניינית. סתם שאלה...אתם סופרים אותם כמו חיידקים? ע"י הקרנה של המבחנה עם הדגימה באור וספירת נקודות אי-החזרת האור או שממש במיקרוסקופ? ומה הוא חומר הצבע? מתילן כחול, גנציאן ויולט...מה הוא?

הספירה היא תחת

סטיראוסקופ, מה שמוכר יותר כ"בינוקולר". לא מגדיל כמו מיקרוסקופ, גם אין צורך להכין פרפרטים. הפרטים בם בגודל שבין 250 מיקרון עד בערך 1000 מיקרון (מילימטר), כך שעם מיקרוסקופ זה כבר יהיה מוגזם להסתכל עליהם. אנו צובעים אותם בחומר שנקרא רוזבנגל, אל תשאל אותי ממה הוא עשוי אין לי מושג. גם לא לאלה שאומרים לי מה לעשות
כל מה שאני יודע שהוא נקשר לחומר אורגני וצובע אותו באדום (גם לא כדאי שיגע בעור, צריך לשטוף ממש חזק כדי שירד). סופרים אותם, מסווגים אותם ל-family ו-Genus (אבל לא ל-spiecies). היום מצאנו משהו שבד"כ אנחנו לא רואים, Larva של שושנת ים (שאת השם המדעי שלה לא רשמתי לי... יש לי את זה בעבודה). זה ממש יפה לראות את זה ככה.

האא...הבנתי. זה כמו לספור ביציות

זה טוב שלא צריך להכין פרפרטים כי לפעמים זה לא מצליח! החומר הזה, הרוזבנגל, הוא מאוד דומה נדמה לי לגנציאן ויולט שנקשר לפפטידוגליקאן שעל החיידקים. בהחלט, אתה עושה עבודה מעניינת.

שלום אילן../images/Emo80.gif

ברוך בואך לפורום שלנו... אני מישל, בת 18 וחצי מבאר שבע

למעלה