שלום וברוכים הנמצאים

בטי בם

New member
שלום וברוכים הנמצאים

יש לי המון שאלות, אני אשמח גם לתשובות רק על חלק: 1) כשאני מערבבת שמן בסיס (נניח זרעי ענבים) עם שמנים אתרים, האם השמן המעורבב טוב לשימוש גם ים יומיים לאחר העירבוב, או שצריך בכל פעם צריך להשתמש בו מיד? 2) יש לי פטריית שמש בגב, שקיבלתי בהדבקה. אני מטפלת בה בשמנים אתרים. אני אשמח לשמוע מתכונים מוצלחים, וגם כמה פעמים ביום צריך למרוח וכו', זה כמובן חוץ מזה שאני מרתיחה כל בגד לאחר לבישה חד פעמית. 3) לגבי אותה הבעיה, הייתי רוצה לדעת אם יש גם דרךפנימית של צמחים שמומלצת לטפל בפטריה, מלבד הטיפול החיצוני. 4) אם יש למישהו ידע או רעיון איך נמנעים מהדבקה של החבר. יש לי עוד, אבל התקפתי אתכם מספיק לבינתיים.... שתהיה שבת קסומה.

bflygirl

New member
שלום לך וברוכה הבאה

לגבי שאלה ראשונה שלך, יש פה הרבה הסתייגויות, זה תלוי בטיב/באיכות שמן ואיזה סוג שמן את מערבבת... בדר"כ כשהשמן טוב זה יעיל לדי הרבה זמן אבל שוב, לתלוי לאיזה שימוש מה איכות השמן ומה סוגו... בכל אופן הדרך הכי בטוחה היא להכין תערובת בכמויות קטנות לגבי שאר השאלות שלך אני ממליצה ללכת למטפל... הטיפול בפיטרייה הוא ללא ספק מצריך טיפול מעמיק וגם אחרי זה הפיטרייה בדרך כלל חוזרת במיוחד בקיץ וכאן תמצאי קישור מעניין על פטריות עור

בטי בם

New member
תדה על הקישור, ובכלל ../images/Emo39.gif

קצת מוזר שלא הזכרת את שמן עץ התה שכולם מתפללים בשמו. רציתי לשאול גם לגבי שמן קורנית אדומה: מה הם השימושים שלו והאם הוא אמור להיות יעיל נגד פטריות באופן כללי.

../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifבטי בם,,,קרונית ,,,,

אדומה. אזהרה לגבי השמן-קרונית-אדומה. . יש לנקוט זהירות בשימוש בשמן אתרי זה, השימוש בשמן במינון נמוך מאוד,מחשש לגירויי עור. יש להימנע משימוש בזמן הריון,תינוקות,פעוטות, ולאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה. התכונות שמיוחסות לשמן ,הינו מחטא חזק ביותר,אנטיביוטי, השמן יעיל במצבים של טיפול בצלוליט,פצעים-מזוהמים,ולכינים. לא רצוי להשתמש בשמן ,לטיפול בפטריות.
תנסי שמן אתרי לבנדר,שמן אתרי טיטרי=עץ-התה-האוסטרלי, בכמות שווה,5 סיסי מכל שמן,בבקבוק,תנערי היטב את השמנים, ולתוכם תוסיפי 3 טיפות שמן אתרי קמומיל , הטיטרי והלבנדר,משמשים לקמומיל שמן מוליך,מאחר ואת שני השמנים יכולים למרוח ישירות על העור.

bflygirl

New member
בכל אופן נתתי קישור של תפוז בריאות

זה לא אני רשמתי.... ולא התייחסתי ספציפית כי לדעתי במקרה של פטריה צריך טיפול קצת יותר עמוק ושלחתי לך מסר! לגבי קורנית- אביבה ענתה לך... הרבה בריאות

../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifברוכה הבאה ,בטי בם,,,

לגבי שאלתך הראשונה. תערובת שמנים אתריים בשמן בסיס ,ובתוספת שמן נבט חיטה 1% מהתערובת ,שומר על התערובת שלא תתחמצן. . חשוב מאוד להכין את התערובת בבקבוק זכוכית כהה, ולשמור את הבקבוק,במקום חשוך. בצורה כזו את יכולה להשתמש בתערובת תקופה של שלושה חודשים לפחות. חשוב שכל השמנים יהיו כמובן, באיכות טובה. לגבי יתר שאלותיך,אני בדיעה של קרן. ערב טוב ומבורך .

בטי בם

New member
תודה רבה גם לך ../images/Emo39.gif

לא רציתי לשמור לתקופה ארוכה,רק רציתי לדעת אם השמן מהיום טוב גם מחר או מחרתיים, אני בכל מקרה נוהגת להכין כמויות מאד קטנות בכל פעם, ושומרת בדרך כלל בכלי אטום, כלי ריק של קרם כלשהו שנגמר ונוקה היטב.

../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifבטי בם,,,רצוי מאוד ,,

ששמנים אתריים ובכלל תערובות, לשים בבקבוק או בכלי זכוכית, אפשר בבקבוק או כלי מפלסטיק שמיועד לשמנים אתריים. וכמו-כן לא טוב לשים שמנים בכלי מתכת,המתכת לא מוליכה טובה לשמנים. ערב טוב לך.

בטי בם

New member
תודות רבות לשתיכן!

בקשר לקורנית: אכן לא נתקלתי בכתובים בשום מקום שהוא טוב לפטריות, אבל מי שמכר לי אותו במקום שמייצרים (או נאמר משווקים, כלומר חנות המפעל בכתובת שמופיעה על הבקבוקים) טען בפני שבמקרים ששמן עץ התה לא עושה את העבודה יש להשתמש בקורנית בכמות מזערית. היה לי חשוב לשמוע עוד דעה מכיון שבשום מקום שקראתי לא נאמר שקורנית יעילה נגד פטריות. מוזר.....

../images/Emo24.gif../images/Emo141.gifבטי בם,,,,,

אומנם,,, שמן אתרי קורנית מתוקה ,הינו אנטיביוטי,ומחטא. וטוב למצבים של עור דלקתי ומגורה. לא שידוע לי על השימוש בשמן האתרי לטיפול בפטריות . יש עוד תערובת לבעיית הפטריות ברגליים. 10 מ"ל שמן נבט-חיטה=שמן בסיס. 10 טיפות שמן אתרי עץ-התה-האוסטרלי=טיטרי. 10 טיפות שמן אתרי לבנדר. 5 טיפות שמן אתרי לימון. לערבב תחילה את השמנים האתריים יחד. ולהוסיף לבקבוק את שמן נבט-חיטה. יש למרוח 3 פעמים ביום סביב הצפורניים. ובין האצבעות למרוח 2 פעמים ביום שמן אתרי לבנדר, ישירות על העור ללא שמן בסיס.

למעלה