שאני רוצה להכין ללא פחמימה.
להכניס לתנור פרוסות חצילים עבות בשמן זית (אחרי טיגון/אפיה קלים מוקדמים)
וביניהן תערובת בשר טחון מטוגן עם בצל ותבלינים.
העניין הוא שמחפשת רוטב שאינו רוטב עגבניות שאפשר להתאים לזה.
אפשר שברוטב עצמו יהיו כף או שתיים קמח. אתאים אותו.
תודה רבה.
מוסאקה בגרסה אישית - מזרח תיכונית
הכמויות הן די בערך ואפשר לשנות בהתאם לגודל התבנית ולכמות הבשר הרצויה.
וכרגיל – המתכון נראה מורכב ומפורט אבל ההכנה מאד קלה
לחצילים:
- 3-4 חצילים צרים וארוכים. קלים ככל האפשר.
- שמן זית לאפייה או שמן קנולה לטיגון
למלית:
- 600-750 גרם בשר בקר טחון (השתמשתי
בצוואר טרי אבל כל בשר טחון יתאים)
- 2 בצלים גדולים
- שמן קנולה לטיגון הבצלים
- 1/2 כף חוואג' למרק (או כמויות שוות של
פלפל שחור, כמון וכורכום + קורט קינמון)
- מלח או אבקת מרק עוף לפי הטעם.
- 1-2 ביצים (תלוי בכמות הבשר ובגודל הביצים)
לציפוי:
- טחינה, מים, מלח, לימון סחוט – לפי הטעם
- זרעוני חמנייה קלופים
פורסים את החצילים, מבלי לקלף, לפרוסות עגולות בעובי כחצי ס"מ ומטגנים בשמן קנולה. מניחים על מגבות נייר לספיגת השמן העודף.
אני לא טיגנתי אלא אפיתי – פורסים את החצילים, מבלי לקלף, לפרוסות בעובי כמעט 1 ס"מ. פרוסות דקות יותר עלולות להיחרך. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית לתבנית, קצת מלח גס ומערבבים הכול. השמן לא אמור להספיק לכל הפרוסות אלא די שכל פרוסה תקבל ליטוף קטן של שמן. אני מערבבת בידיים עטויות כפפות חד-פעמיות. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת. ייתכן שתצטרכו שתי תבניות. בדקו את החצילים מדי פעם, כיוון שלפעמים הם נוטים להזהיב קודם כל בצדם התחתון שצמוד לתבנית וסמוי מהעין.
מכינים את המלית – קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן קנולה עד להזהבה על סף השחמה. מוסיפים את הבשר ואת החוואג' ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים מלח או אבקת מרק עוף וממשיכים לטגן עד שהנוזלים שמצטברים בסיר/במחבת, נעלמים. מצננים ומוסיפים ביצה או שתיים. אפשר להוסיף כבר כשהבשר עדיין פושר.
מכינים את הטחינה (השתמשתי בטחינה משומשום מלא) – היא צריכה להתקבל סמיכה אבל לא יותר מדי. בערך כמו שמנת חמוצה.
בתבנית פיירקס בגודל המתאים, מסדרים מחצית מפרוסות החצילים בשכבה די צפופה. מניחים מלית על כל פרוסה ומכסים בפרוסה בעלת גודל דומה עד כמה שאפשר. עד לשלב זה אפשר להכין מראש.
מחממים תנור ל- 190-200 מעלות, יוצקים בעזרת כף את הטחינה על המוסאקה שבתבנית, מפזרים זרעוני חמנייה קלופים ולא קלויים ואופים כ- 15-20 דקות עד שמתחיל להזהיב. יש להיזהר ולא לאפות יותר מדי, כדי שהטחינה לא תתייבש ותתפורר.