שלום וברכה לכולם

xoxo dreams

New member
שלום וברכה לכולם

אני תסריטאית בהתהוות, אני מאוד אוהבת לכתוב וליצור עולם דרך הכתיבה, ובנוסף אני חיה קומדיה. אני מוצאת קומדיות בכל מקום, בכל זמן, אצל כל אחד.
אני עובדת על רעיון כבר המון זמן, יצירה שבעקבותיה הגעתי לפורום על מנת להתייעץ, ולהתדיין ואף לקבל מעט עזרה.
אקדים ואומר שאין ברצוני לפגוע באף אחד בשום צורה, אם אלו חברי הפורום או כל אדם אחר שחושב שאולי זאת כוונתי.

כמו שהזכרתי מקודם, אני עובדת על פרויקט חדש לסדרת טלוויזיה. אספר בקצרה על הסדרה: אישה טרנסג'נדרית חוזרת לעבוד במשרד בו עבדה בעבר, בתקופה בה הייתה "גבר". הסדרה מתמקדת בסובבים
אותה, בתגובותיהם, בדרך שבה הם פונים אליה ומנסים להתרגל להגדרה החדשה. הסדרה היא קומית, אך הקומיות לא באה על חשבונה של הטרסנג'דרית, אלא על חשבון הסביבה.

קודם כל, מה אתם חושבים על הרעיון? באמת שאני לא מנסה לפגוע באף אחד, אבל אני גם לא מנסה לייצג אף אחד.
דבר שני- אני בטוחה שיש פה אנשים עם חוש הומור, כאלה שרואים צחוק בכל דבר. הייתי מעוניינת שתשתפו אותי קצת בדברים שממש הצחיקו אותכם, דברים שקשורים בהגדרה המינית שלכם.
אתם יודעים, תגובות, שאלות, כל מיני אירועים ומקריים הזויים. זה מאוד מעניין אותי ואשמח לשמוע.

אני מאוד מקווה שתסכימו לשתף פעולה, כי זה מאוד חשוב לי.
אני אשמח לקבל תגובות כנות ואמיתיות.

תודה לכם חברים

orald

New member
רק עכשיו התחברתי אחרי הנפילה של תפוז...

אבל כבר אתמול ראיתי והייתי חייבת לתקן את הבורות של מי שרוצה להפיק סדרה שלמה על אישה טרנסית: זו הגדרה מגדרית, לא מינית.

מינית= למי אני נמשכת, אם אני נמשכת(כי יש גם א-מיניים).
מגדרית= איך אני מגדירה את עצמי לאורך הציר גבר-אישה או מחוצה לו(כן, ברוכה הבאה להגדרות שמעבר לגבר/אישה).

עכשיו, אני די בספק שהסדרה תהיה מכבדת באמת ולא תהיה שזורה במגוון סטריאוטיפים(כמו למשל שטרנסית היא תמיד עניין לבדיחה, או סדרה קומית), אולי הנעימים יותר לעין(כי לא יתאים לסדרה קומית דברים כמו הצעות כספיות למתן שירותי מין מחצי מהגברים שסביבה, תקיפות פיזיות כולל ע"י גורמי הביטחון, אפליה, פיטורין, הטרדות, נידוי חברתי וכדומה), אבל ניחא, יש הטוענים שנראות תמיד טובה, ואני מקווה שתנצלי את זה לעשות יותר טוב מרע.

בתור מישהי שמכירה את עולם התסריטאות והכתיבה-

(ולצערי זנחתי לחלוטין)

יש פה הרבה בעיות...(אך המסקנה שלי היא אופטימית). כמה נקודות :

* תמיד ימצאו הרגישים שיגידו שהסידרה שלך פוגעת , לא מכבדת. (ולפעמים בצדק). תמיד.

לפעמים זו אובר רגישות . והיא מתבטאת גם לא רק בסדרות אלה בכל דיון קהילתי, ולא רק בנושאי מגדר.

אם ייכתבו סידרה שבה הגיבור הראשי הוא רוצח הומו , או אדם לא מוסרי ושפל ... תקום צעקה על ייצוג הגייז .

למרות שסדרות דרמה רבות מציגות את הגיבור ההטרוסקסואלי כאדם לא מוסרי (דקסטר, שובר שורות ועוד אלפים) ואין קול זעקה שסדרות אלו מציגות את הגבר ה"סטרייטי" כאדם שפל.

יש הרבה סדרות קומיות שמציגות את הסטרייטים בעליבותם.. את המגוחכות שלהן וכו'. ואנו נהנים לראות שם את החולשות האנושיות שלנו.

אני פחות אוהבת את האובר רגישות (גם כאן בפורומים) של כל מיני כאלה שבתכלס - אם לדבר בשפה לא אקדמית פלצנית- צריכים קצת .... להשתחרר.

ועם כל זאת...

אני גם בדמיוני חשבתי לכתוב סידרה , דווקא על הצד הדרמטי ,האפל יותר של שינוי מין...(משהו גם יותר FICTION) ככה הפנטזיה הייתה במוחי תקופות של שנים.. לא משהו מגובש...

הנושא באמת עדין , כיוון שאין לו כמעט ניראות (פרט לכמה סרטים בשנים האחרונות שמציגים את התהליך הבנאלי. בן. בורח מהבית .שר במועדונים כדראג. הופך לאישה. יהודה פוליקר שר. קאט)
, כך שהתדמית הציבורית שתיווצר לנושא הטרנסי עלולה להתבסס הרבה על איך שהדמות תוצג.

מצד שני יש פוטנציאל , בכתיבה חכמה, לעשות הומור טוב בלי לפגוע, ואפילו להוציא את הטרנסית בצורה טובה, ואת הדעות של הסביבה כמגוחכות.
יש גם פוטנציאל הפוך.

אני אומרת הרבה פעמים שכתיבה טובה היא כתיבה טובה. אפשר לקחת תנושאים הכי משעממים -ו לכתוב אותם טוב. או את הנושאים הכי שנויים במחלוקות , ולהפוך אותם לברי שיח.

הרעיון - הוא טוב, נחמד, וכמובן מבחינת הקהילה בטוח יעורר עניין ... צבעוניות , (צריך לראות עד כמה אפשר להרחיק עם זה. כי הנקודת מוצא טובה, אבל צריך עדיין בשר ועלילות.. כי אי אפשר סידרה שלמה רק על אי הבנות התחלתיות בעניין). הרבה בקהילה ישמחו לראות סידרה כזו.
מאידך , בלי לדעת אפילו איך הסידרה תיכתב - תמיד יהיו כאלה שיפגעו (ראו , להבדיל , סדרות (שאני ממש לא רואה) אבל כמו זו של נאור ציון וכו'.. )

דבר נוסף ואחרון,
די ידוע שלכתוב , בד"כ, כדי שזה ייראה שהכתיבה אמיתית צריך לכתוב על נושא קרוב, שמכירים.
זה לא אומר שהרבה גייז לא כותבים על אהבות סטרייטיות ולהיפך.. אבל עדיין - קיימת אסכולה שתומכת - כתוב על מה שאתה מכיר :)

זהו. לא תרמתי לך המון. רק כמה הגיגים.
מאחלת לך בהצלחה... אהבתי את המיוחדות שלך שאת רואה קומדיה בכל דבר.

ויהיה לך באמת קצת קשה להיכנס לנושא הזה בלי לדרוך על ביצים (קראתי מהכתיבה שלך ,שכמוני פה הרבה פעמים ,את משתדלת להיזהר ולהתנצל כל משפט שני... מזכיר לי אותי קצת. אולי ניגמל מזה מתישהוא :)

יש כאן בעיה מרכזית אחת

אני מבין שזה נושא מעניין מבחינתך, השאלה היא האם את טרנסית בעצמך כדי שתוכלי להכניס ניסיון אישי אל תוך התסריט. אם לא, תהיה לך בעיה מאד גדולה לכתוב על נושא כזה שלא חווית על בשרך. ועוד לקחת אותו לכיוון קומי. למה שלא תכתבי על משהו שאת יכולה להתחבר אליו באופן אישי במקום נושא שרחוק ממך? קל יהיה לך לפגוע באנשים בטעות אם את רואה תגובות של אנשים ל"הגדרה החדשה" כמשהו מצחיק. את צריכה גם לקחת בחשבון שנושא כזה, גם אם אדם אחד לא יכול לייצג קהילה שלמה, בעיני הציבור הרחב זה דווקא כן ייצג מפני שמדובר במיעוט.

למעלה