שלום וברכות לכולם

קוכולין

New member
שלום וברכות לכולם

קוראים לי דני ואני מתעניין מאד בבודהיזם לכל סוגיו, ובמיוחד בזן ובבודהיזם הטיבטי (הזרמים השונים של המאהיינה). מי שזוכר, כתבתי פעם בפורום איזו הודעה, ואני מתכוון להמשיך ולכתוב כאן מדי פעם. ברכות לכולם על הפורום המעניין ומעורר המחשבה. האהבה שלי לבודהיזם החלה כאשר שמעתי את הרצאתו המצויינת של פרופ´ יעקב רז על הזן, ואת ההרצאה של נחי אלון על הבודהיזם הטיבטי, במסגרת יום עיון באוניברסיטת תל-אביב. לאחר מכן התחלתי לקרוא ולהתעניין. קראתי את הספר "חוכמת זן" והתרשמתי עד מאד מהסיפורים העמוקים, המשכתי לקרוא עוד סיפורים שמצאתי באינטרנט, וכן קראתי את "ספר המתים והחיים הטיבטי" של סוגיאל רינפוצ´ה, את "הדרך אל החירות" של הדלאי-למה וכן את "the jew in the lotus" של רוג´ר קמנץ, ספר מרתק העוסק בנקודת המפגש בין יהדות לבודהיזם. אני מאמין בעקרונות פילוסופיים בודהיסטיים רבים ומנסה לחיות לפיהם, על אף שאני מגדיר את עצמי כיהודי טיפה מסורתי ומאמין באלוהים (בניגוד לבודהיסטים). לדעתי אין כל סתירה בין השניים. אינני מתרגל מדיטציה בודהיסטית דווקא, אלא מדיטציה טרנסדנטלית, אבל בכל מקרה- ההתעניינות שלי בבודהיזם היא גדולה מאד. מכיוון שהידע שלי על בודהיזם מועט באופן כללי, וודאי שבהשוואה אליכם, רציתי לבקש את עזרתכם בעניין מסויים. אני חייל, ובבסיס שלנו נהוג שחיילים מעבירים הרצאות בנושאים המעניינים אותם. אני רציתי להעביר הרצאה על בודהיזם, ולהתמקד בדמותו של בודהה, ובעקרונות הזן והבודהיזם הטיבטי. את המידע אני שואב כמובן מהספרים שקראתי. האם תוכלו לעזור לי במעט? לומר לי מה כדאי להדגיש? האם כדאי לספר סיפור זן? האם יש לכם המלצה לסרט כלשהו שאפשר לקחת ממנו קטע וידאו מוצלח? האם באופן כללי תוכלו לתת לי חומר על זן להרצאה? שלכם בהערכה רבה, דני

darmha

New member
קוכולין היקר../images/Emo13.gif

המלצה לסדר הרצאה: שלב א´ לפתוח בסיפור זן בלי הסברים.. (כדי לתת לכל אחד להתחבר מהמקום שלו לסיפור ולעבור את אותה חוויה שאתה עברת) או לחילופין- משהו פיקנטי מחיי היום יום - למשל: שמאמן לוס אנג´לס לייקרס מאמן מתוך ועל פי עקרונות הזן וכך הצליח להביא 3 תארי NBA ללוס אנג´לס ו-6 לשיקגו בולס ונחשב גדול המאמנים בכל הזמנים בזכות עקרונות הזן אותם הוא מביא לקבוצות.. או כל סיפור פיקנטי אחר.. שלב ב´ סיפור אישי שלך - למה בחרת להביא את הנושא הזה? כיצד התחברת אליו? מה בבודהיזם מתחבר לך ליום יום? אלו נושאים מעניינים שייצרו קשר אישי בינך לכל קהל. שלב ג´ סיפור זן, לספר אותו ולהסביר מה הבנת ממנו, מה קושר את הסיפור לחיי הקהל? שלב ד´ סיום חיבור בין זן ליהדות על פי השקפתך, איפה מתרגלים זן בארץ, סיום מקווה שעזרתי איתך בדרך יובל

קוכולין

New member
תודה רבה

יובל היקר, תודה לך על ההצעות, ואני בהחלט איישם חלק גדול מהן. נראה לי שסיפורים, הן סיפורי זן והן סיפורים אישיים, מאד יתרמו לעניין של הקהל בהרצאה. בכל מקרה, חשוב לזכור שאני אמור לדבר גם על הבודהיזם הטיבטי ולא רק על הזן, וחשוב לי מאד גם לספר על עקרונות הבודהיזם העיקריים, כי רבים בקהל לא יודעים בכלל מה זה. דרך אגב, באיזה סיפור זן היית ממליץ להשתמש? שלך, דני

darmha

New member
קוכולין היקר../images/Emo39.gif

אם ברצונך לדבר על בודהיזם במובן הרחב יותר שלו מומלץ סיפור חייו של גואטצה סידהרתה ודרכו להיות בודהה (תרגום בעברית של בודהה = אדם שהתעורר) בודהה התחיל ללמד עם 4 האמיתות הגדולות ודרך שמונת הנתיבים. ככה בודהה עצמו התחיל ללמד אולי זה יעבוד גם בשבילך... סיפורי זן: לפי מה שהדהד אצלך לחיים שלך... איתך בדרך יובל

קוכולין

New member
תודה לך יובל, אתה אדם טוב

ואני מאד מעריך אותך. עזרתי לי מאד בתכנון ההרצאה, ואכן הסתמכתי על העצות שלך. אני אעביר את ההרצאה ביום רביעי, וכמובן מיד כשאחזור הביתה (ביום חמישי כנראה) אומר לך איך היה ואיך אנשים הגיבו. חוץ מאשר על דבריך, הסתמכתי בהכנת ההרצאה על הספרים הבאים: "שיחות מטורפות- מעשי זן" מאת יעקב רז, "חוכמת זן","הודו- אמונות ודיעות" מאת חיים שפילברג, ו"הדרך אל החירות" מאת הדלאי-למה. מקורות אמינים לדעתך? בתודה ובהערכה רבה, קוכולין

למעלה