שלום והמון בהצלחה!!!!!

נצר1

New member
שלום והמון בהצלחה!!!!!

אני חולה בצליאק ומקפידה לשמור על דיאטה נטולת גלוטן. גילו לי את הצאליאק רק בגיל 20 בצבא כשמצבי הרפואי הדרדר משמעותית, התחילו התעלפויות רבות וההמוגלבין שלי הגיע ל-7.9 . הרבה פעמים אנשים מתייחסים לצאליאק כאל אלרגיה, ורציתי לשאול לאיזה הגדרה זה באמת מתאים? הוסבר לי שמה שקורה זה שהגוף שלי לא מזהה את הגלוטן ולכן המערכת החיסונית תוקפת אותו בעודו במעיים. מצד שני קיבלתי כבר בעבר הסברים על אינזים שחסר... אשמח להשתתף בפורום זה ואולי אפילו להעזר בכם (ולעזור
) במתכונים נטולי גלוטן (כי אני אוהבת לבשל ולא מוכנה לוותר על עוגות וכאלה, ולכן עושה הרבה ניסויים שונים במטבח....)

צליאק בצבא

כשקראתי את הודעתך נזכרתי בידידה שלנו שגם לה "גילו" צליאק בזמן השרות הצבאי. הסתבר ככל הנראה שהצליאק "נגרם" בגלל הלחצים והמתח בשרות ולאחר מאבק משפטי לא קצר היא הוכרה כנכת צה"ל. השאלה שלי למומחים ולרופאים, מהם הגורמים לצליאק?

וואלה?

מדהים אותי הסיפור הזה. דווקא אצלי הצבא מאוד התרשל בבדיקות הצליאק, אבל לא חשבתי שיש אפשרות לתבוע. הגדירו אותו כבעלת "אי סבילות לחיטה", וככזאת לא קיבלתי שום הטבות ואפילו לא מצאו לנכון להוריד לי פרופיל. אבל מה עוד חדש כשמדובר בחיל הרפואה המהולל...

meitush123

New member
יש המון מתכונים ועצות

בפורום צליאק (גם אני צליאקית- אבל למזלי הצליאק אצלי התגלה בגיל שנה וחצי...)

למעלה