שלום והמוני תודות מראש!!!

טלפטיה

New member
שלום והמוני תודות מראש!!!

שאלה 1: כתבי קטע תוכנית המדפיסה כל המספרים התלת ספרתיים המתחלקים ב 5 ו 7 ללא שארית בסדר יורד. אם משהו יכול לעזור לי לפתור...אין לי כבר כח!!! :(

freak2100

New member
איפה בדיוק הסתבכת?

אף אחד לא יפתור לך את השאלה, אבל איפה בדיוק הסתבכת? מה ניסית? תנסי לחשוב איך את יכולה לבדוק משהו על כל המספרים התלת ספרתיים בסדר יורד... בסך הכל השאלה הזאת היא לא יותר מfor וif... איזה שאלון זה? היחידה הראשונה בפסקל? (ואל תדברי איתי במספרים - עברו 4 שנים מאז שאני עשיתי את זה, וגם אז לא התעניינתי במיוחד במספרי השאלונים)

1ca1

New member
עדיף לעבוד יותר יעיל

שיקצר לך את הריצה בפקטור של פי 12 בזמן... מחפשים את המספר הראשון שמתחלק ב5 וב7, זה באמת בעזרת איזה לולאת while מהסוף, יש מצב שלא יהיה כזה בתחום כללי נניח. אח"כ מנצלים את העובדה הבאה: 5,7 ראשוניים ולכן בפרט הם זרים זה לזה, כלומר מספר מתחלק בשניהם <=> הוא מתחלק במכפלה שלהם, אז מכאן אפשר לעשות לולאת for עד הסוף שכל פעם מורידים את המכפלה של 5 ו 7 (אני לא זוכר אם בפסקל אפשר לשנות את משתנה הלולאה (או אם מותר לעשות את זה בבגרות), מקסימום, מריצים ב while.

טלפטיה

New member
התחלתי...

אני לא יודעת איך להדפיס בסדר יורד! זה משהו עם DOWNTO אולי? התחלתי ככה: FOR I:= 100 TO 999 DO IF I MOD 5 =0 AND I MOD 7 = 0 THEN וכאן נתקעתי! איך אני יכולה להדפיס אותם בסדר יורד?

טלפטיה

New member
עלה לי משהו...אני רק צריכה טיפה ליטוש

FOR I:= 999 DOWNTO 100 DO IF )I MOD 5 = 0 ( AND ) I MOD 7 =0( THEN WRITELN )Iׁ( : END. זה נכון?

למעלה