שלום וחג שמח לכולם-

שלום וחג שמח לכולם-

יש משהו שמטריד את מנוחתי בעניין האלצהיימר ואמא שלי- יש הדרדרות בזמן האחרון , היא לא הפנימה כלל שליל הסדר עבר, אולי בגלל שזו הפעם הראשונה אחרי שנים שהיא לא היתה בבית בסדר, מוציאה כלים של חמץ וחושבת שהסדר הוא מחר בערב , ובכלל- שיכחה קשה ועצובה.........ולמה שמטריד אותי- האם יתכן שבתוכה היא מרגישה שהיא לא בסדר? האם יתכן שעוברות בה הרגשות של " אולי יש לי אלצהיימר?" אני יודעת שכל הנושא הוא לא מדע מדויק אבל אם הייתי יודעת שזה לא עובר לה בראש, ושהיא מבחינתה לא מרגישה שהיא לא בסדר איך שהוא היתה האבן שיושבת לי בחזה מתקטנת מעט.....אני יודעת רק שאם מישהו מהסובבים אותה אומר לה שהיא מבולבלת היא נפגעת

פנטזי1

New member
לדעתי בשלב הראשון של המחלה

החולה מרגיש שמשהו לא בסדר,שהזכרון בוגד בו ,אני זוכרת שאבא שלי היה אומר -"צריך להחליף את הראש הוא כבר לא עובד כמו שצריך" הוא לא חשד שיש לו אלצהיימר או משהו כזה אבל הוא הרגיש שהוא לא זוכר.היום כמובן ש הוא לא מבין שהוא לא בסדר, עכשיו הוא בטוח שבת זוגו לא בסדר שהיא מבלבלת לו את המוח ולכן הוא מתעצבן עליה .

יש הדחקה

ליעלה , בשלב הראשון אני חושבת שהחולה יודע שמשהו לא בסדר איתו. בעלי למד לצחוק על עצמו. כשהוא לא זוכר, הוא אומר לי " תזכירי לי...". הוא יודע שהוא חולה , אך מדחיק וממשיך כאילו הכל בסדר, כי כל דיבור על כך גורם לו דיכאון ורצון למות. לכן , גם אם אני רוצה לדבר על משהו הקשור למחלה , אני צריכה להזהר לא לגרום דכאון וגם לפעמים הוא לא מוכן לשמוע. לכן , אם את יכולה בעקיפין לדובב את אמא, אצל נשים קל יותר לדבר , אולי מה היא מרגישה על דברים שהיא עשתה פעם, אולי זה יקל עליה. כל טוב וחג שמח , טובה

למעלה