שלום וחג שמח....

aviel08

New member
שלום וחג שמח....

רציתי לברר בבקשה אם מותר לנו לאכול את עוגיות הקוקוס
 

שרית(^_^)

New member
ממש לא מומלץ

יש בו המון אשלגן ונדמה לי שגם זרחן. כנ"ל לגבי עוגיות הבוטנים. עוגיות מקמח מצה אפשר לאכול, אבל לא להגזים (מצות וקמח מצות בכמות גדולה מעלים את האוראה ובנוסף עלולים לגרום לחסימת מעיים).
 

D o r o t h y

New member
בנוסף לתשובה של שרית

קיבלנו בדיאליזה דף לגבי ההתנהגות בפסח. הוא לא איתי עכשיו אבל אשתדל לסרוק אותו מחר בבוקר עבורכם (איך לא חשבתי לעשות את זה קודם
)...
 

שרית(^_^)

New member
ושאלה לבשלנים מבינכם...

כדי שגם בעלי יוכל להנות הערב מתפוחי אדמה (שכידוע, אסורים בד"כ לחולי דיאליזה בגלל תכולת אשלגן גבוהה מאד), קילפתי אותם, חתכתי לפרוסות והשריתי במים כבר מאתמול אחה"צ (והחלפתי את המים מדי פעם). בנוסף, אני מתכוונת להרתיח אותם ושוב לשפוך את המים. בצורה זו, לפחות חלק מהאשלגן אמור "להתנדף" החוצה. ועכשיו - קצת ברגע האחרון - אני זקוקה למתכון מומלץ מהבשלנים מבינכם לתפו"א אפויים בתנור. משהו על בסיס שמן זית. (והאם רצוי לכסות את התבנית בתנור בנייר כסף או לא).
 

D o r o t h y

New member
בטח מאוחר מדי.. חבל שלא ראיתי אתמול

אבל אחרי הטיפול המסיבי שעשית לתפ"א, לשים פרוסות בתבנית, לשים מעט שמן זית ורוזמרין, מעט מלח ולתנור. לפעמים צריך לזלוף מעט שמן זית במהלך האפיה. אני גם חוצה ראשי שום (עם הקליפה) לרוחב, וצולה את השום יחד עם תפוחי האדמה. (אחר כך כולם רבים מי יטרוף את השום - ואם במקרה נשאר, זה נהדר למרוח על לחם)
 

שרית(^_^)

New member
תודה, דורית

אכן, כבר היה מאוחר מדי. האמת היא שעשיתי משהו קצת אחר, אבל יצא ממש לא טעים...
הסבירו לי שבהשרייה של תפוחי האדמה, בנוסף לאשלגן, יוצא החוצה גם העמילן. העמילן הוא זה שנותן לתפו"א את המרקם המחיתי שלהם, וללא העמילן המרקם שלהם הופך דומה לזה של תפוח עץ טרי. פריך כזה. גם לאחר אפיה ארוכה בתנור.
 
למעלה