שלום ולא להתראות ,לסינית האדומה בדיזנגוף

יויו13

New member
שלום ולא להתראות ,לסינית האדומה בדיזנגוף

40 שנה ישראל בוייקו ניהל את המסעדה הזו ,
ביום שישי הקרוב יסגרו שעריה בשעה 2400 בדיוק.
במדינה שטרנדים חולפים הם מהות המסעדנות (ממוצע שנתים )
אפשר בהחלט לקרוא למקום כזה מוסד, מבלי להכנס או להתייחס לרמת האוכל השרות והעיצוב.
היה לי הכבוד לשבת עם בוייקו אתמול לארוחת פרידה ולצערי אין לי כישרון מספיק כדי להעביר לכם תחושות ורגשות של אדם שסוגר מפעל חיים לאחר כל כך הרבה שנים שלא מרצונו .
המסעדה הייתה מפוצצת במשפחות שבאו לאכול בפעם האחרונה כשסבתא וסבא בדרך כלל יוזמים את המפגש ומספרים לילדים ולנכדים על הדייטים הראשונים שלהם שם.
ובוויקו מהאבות המייסדים של ענף המסעדות חיור מרוגש עם רעד קל בקולו עדין מארח עדין דואג לגשת לכולם ולהפרד מהם ועצב תהומי נשקף מעיניו .
אכלנו את המנות הקלסיות שלא השתנו במאומה במשך עשרות שנים (יש שיגידו שזה חיסרון ,בעיני יתרון)אפילו על האגרול עם הרוטב הזרחני לא ויתרנו היה חביב אבל זאת הייתה ארוחה עצובה מאד.
נפרדנו בחיבוק אמיץ מגבר שעשה כמעט את הבילתי אפשרי בעסקים בכלל ובמסעדות בפרט.
לך לנוח בוייקו 7 ימים בשבוע במשך 40 שנה זה בהחלט מספיק.
 

החתולית

New member
עצוב נורא

הסינית האדומה היתה מסעדת בית שלנו במשך שנים ארוכות כשהייתי נערה.
&nbsp
חגיגות משפחתיות נערכו בה, מסיבות של עליית הצגה, וארוחות של ירידת הצגה - הכל היה אצל בויקו בסינית האדומה.
&nbsp
תראו לי עוד מסעדן תל-אביבי שהצליח להחזיק מסעדה חיה ונושמת 40 שנה.
 

amirline

New member
המוסד החזיק לא הבעלים , הבעלים הנוכחי (רמי ) היה עובד במקום

לפני בערך 25 שנה הוא נכנס כשותף ואחרי כמה שנים נשאר לבד.
אני מכיר אותו מאז שאני ילד ודיברנו לפני כמה שבועות, הוא לא יודע איך ישרוד עוד 5 שנים עד שתסתיים העבודה על הרכבת הקלה ושוקל לפתוח עוד מקום קטן שיאזן את העניינים...
&nbsp
 

amirline

New member
מי ומי, למרות אותה תכנית כלבוטק מחזיקים עד היום

 

מיתר44

New member
כמו למשל: מסעדה בעיר לוקה

שם אכלנו מנת בקלה מצויינת, אותה מנה שבן דודי (75+) אכל בילדותו עם
אביו. בדיוק אותה מנה. אותו טעם. אותו סט, ללא תמ״א.
אני יכול לחשוב על אבו קריסטו (עכו). אותו טעם? פלאפל ויצמן. קיים?
אבל, סמי וסוסו - אותו טעם! כן.
 

מיתר44

New member
ז׳קו מלך הפלאפל והפול

מוסד ותיק בשוק באר שבע שנוסד ב 1968. הייתי אוכל שם בעבר צלחת פול עם טחינה וביצה קשה
וליד בצל חי, זיתים ומלפפון חמוץ. אתמול בעת קניות (השוק מפוצץ בירקות אביב נהדרים: פול, שום, אפונה,
שעועית ירוקה, עשבים ועלים ועוד ועוד) השבעתי רעב במנת פלאפל בדוכן הותיק הזה. קציצות גדולות מלאות טעםוכך
גם פרוסות תפוח האדמה בציפוי. כל השאר לא ראוי לציון.
כיום בדוכן מתפקדים הבת והנכד והקהל בעיקרו בדואי הפזורה הגודשים את השוק.
עוד מקום אוכל ותיק ותיק.

 
למעלה