שלום ולילה טוב לכולם,

תמר 110

New member
שלום ולילה טוב לכולם,

סליחה שמתפרצת ככה בלי ליחצת יד והכרות, אבל אני באטרף... השבוע צלצלנו פעמיים למוקד העיריה בנושא חולדות שמסתובבות לנו ברחוב ועל מרפסות הבתים - רח' מכבי. בפעם הראשונה אמרו שיבואו להדביר - עלק... שמו פתק ונסעו, לא הדברה ולא עיניינים. הערב החולדה כבר הגיע למרפסת השכנה מקומה ראשונה ובמוקד אמרו לה שאין להם אפשרות לטפל בזה - הגברת יושבת בבית עם שלושה ילדים קטנים - חולדה במרפסת ולעיריית רעננה אין מענה!!!! השלוש שנים האחרונות יש מכה גדולה בעיר ועדיין לא נמצאו המשאבים לחסל את התופעה. כסף לכנס הייטק דבילי וראוותני יש. כסף למדרכות ענקיות (במקום חניה) יש. אבל כסף לפעולה כל-כך דחופה עם סכנה -אין. מתחיל להיות לא נעים ברעננה... לילה טוב

ארזS

New member
שלום ובוקר טוב

אכן זאת תופעה שאינני יודע אם היא יחודית לאזורנו. לי בכל אופן אין את הבעייה אבל לשכנים שבגב הבניין שלנו יש גם יש. מתברר שהחולדות/עכברים מטפסים על העצים ומזנקים/מזנקות למרפסות. במו עיני ראיתי זאת אצל שכן מגב הבניין [אני גר בחזית]. לא יודע ממתי החיות הקטנות האלה למדו לעוף... ואני לא צוחק, זה מטרד שגם כאן לא נמצא לו הפתרון.

אופס.....

היתה לנו חולדה בבניין לפני כמה שנים, זה היה בהחלט לא נעים. אני אפנה את תשומת לב העירייה גם להודעתך כאן, למרות שאני מניחה, מדברייך, שהם יודעים.

תמר 110

New member
ארז וחנה - תודה על התגובות ועל

עזרתך (חנה).

תשובת המוקד העירוני, לאחר ברור

חנה שלום. תודה על פנייתך בשם התושבים. מתחילת חודש נובמבר התקבלו במוקד 4 פניות בגין מכרסמים. כל הפניות טופלו. איך טופלו? אנחנו פותחים את הביובים הציבורים וזורקים למקום קוביות רעל. החולדות מגיעות ממערכת הביוב. לוקח כמה ימים עד שהתופעה מחוסלת ולא תמיד יש לנו הצלחה של 100%. נכון להיום אין לנו פניות פתוחות בנושא מרחוב מכבי פרט לפנייתך. אני מציע שתעבירי לי את מספר הבית הנגוע בכדי שאבקש מהתברואן לזרוק שוב עוד כמה קוביות רעל לביוב הציבורי. (אנחנו לא מתקמצנים בקוביות רעל.....) בברכה, דורון בכר מנהל המוקד העירוני - 107 רעננה. www.raanana.muni.il

תמר 110

New member
הבתים הנגועים הם

47 + 48. היום בניין 48 הזמין הדברה באופן פרטי (הדברה שעלתה הרבה מאוד). הפניה האחרונה למוקד נעשתה אתמול 3/12 בשעות הערב המאוחרות - חולדה היתה על תריס המרפסת והדיירת ושלושת ילדיה היו חסרי אונים - המוקדן אמר שאין לו פיתרון ושאין באפשרותו לסייע... מה שצריך להבין, שלא מספיק לשים רעל בתוך הביובים, החולדות כבר בחוץ ברחוב ומאתמול על המרפסת. צריך למצוא פתרון יעיל אחר. אני מבינה שבגלל הילדים ובעלי החיים האחרים מאוד מסוכן לפזר רעל סביב הבניין - אבל עובדה שמדבירים פרטיים מוצאים לנו פתרונות (אומנם זמניים אבל פתרונות). הבעיה היא שהעלות מאוד גבוהה והדבר צריך להעשות כמה פעמים בשנה ולכן העיריה היא זו שצריכה לדאוג לביצוע ומימון המפגעים הללו - הריבוי בחולדות ברעננה הוא בשל הריבוי בבניה בכל חלקי העיר - ועם הפיכת האדמה, יוצאים המכרסמים החוצה (ולכן גם כתבתי בהודעתי הראשונה שאם יש כסף למדרכות יפות אז צריך למצוא גם את הכסף למימון הנזק שהבנייה הזו גורמת לסביבה). דורון, הייתי שמחה אם היית מיידע את הגורמים הנכונים בעירייה ומבהיר להם כי הנושא דחוף ומסוכן לציבור ויש לטפל בו במהרה. תודה

טיפול בחולדות

צר לי לאכז אותך אך העירייה איננה מטפלת במפגעי עכברים/חולדות במתחמים פרטיים אלא אם מקור החולדות מגיע משטח ציבורי. על ועד הבית להזמין מדביר ולטפל במפגע. ראיתי גם את פנייתך לראש העיר וביקשתי את התברואן העירוני לתת את חוו"ד אך אל תמתינו ותזמינו מדביר לבצע הדברה סביב הבית. אמיר שוצמן

תודה, אמיר. ובנוסף, הביובים טופלו

זאת על פי מייל שקבלתי הבוקר בנושא - הביובים בשטח הציבורי של הבתים הנ'ל זכו לטיפול נוסף ע"י התברואן.

תמר 110

New member
שלום אמיר,

ראשית, תודה על תגובתך. שנית, מקור החולדות הוא עקב בנייה בכל חלקי העיר והפיכת האדמה ושינוים בצינורות ולכן, אני חושבת שעיריית רעננה כן צריכה לסייע לנו בטיפול בנושא. מאחר והטיפול צריך להיות לאורך כל השנה (עד "להרגעת" הבנייה בעיר), אולי יש מקום לשיתוף בין העירייה והוועדים בנושא המימון. (את הפניה לראש העיר עשתה שכנתי שבמרפסת ביתה היתה החולדה - אבל כולנו, דיירי 47-48 ביחד בנושא). ושוב תודה וחג שמח

a r t h e m i s

New member
הפתרון הכי פשוט

לטפח 2-3 חתולי רחוב באזור הבניין\הבית. הם כבר יעשו את עבודת התברואנים..

בבקשה, המידע עבר למוקד.

בעתיד, אני מציעה לפנות לדורון דרך המייל שלו, או לשוצמן במייל, אני בטוחה שהדברים יטופלו טוב. מניסיוני, בכל אופן.

כאחד שנחשד מטעם על ידי אחת הגולשות

אני שואל אותכם. לא להתפעל מתפקוד העירייה. המנכ"ל בכבודו ובעצמו מגיב ומטפל, התברואן, מנהל המוקד שאני לא אזכיר את שמו בכדי לא לקבל שוב על הראש. אז נכון... אני משוחד... ואני מטעם... ואני אוהב פשוט אוהב להודות לאנשים שעושים ופועלים. חנוכה שמח.

למעלה