שלום ולילה טוב

chenby

New member
שלום ולילה טוב

רק הערב גיליתי את הפורום הזה, ונראה לי שזה בדיוק מה שחיפשתי. קוראים לי חן, אני בת 28 רווקה, עובדת במקום מסויים כבר שנה וחצי. לפני חודשיים התפטרתי , ואחרי שיחה עם המנכ"ל הוא ביקש ממני להישאר, והעלה לי את השכר לשעה ונתן לי הבטחות והחלטתי להישאר עוד קצת, עד שיתייצב ויבנה מחלקה חדשה ואז אני אוכל להמשיך הלאה. עברו חודשיים, ואני רוויה מהמקום הזה, אני מרגישה תקועה בו מאוד מאוד, האנשים שם, מי שחבר שלי חבר שלי, אבל זה מקום שעיקר האוכלוסיה שלו מורכבת מחיילים משוחררים ותחום וסגנון חיים שמיציתי אותו...(חיי לילה) בתחילת החודש התפטרתי ואמרתי לבוס שלי שדי, וסוף החודש אני עוזבת. אני שולחת קורות חיים (עדכנתי אותם לאחרונה) ואני קיבלתי כמה הצעות - יש לציין שהייתי בראיון באיזו חברה והם מבחינתם כבר רצו שאחתום על חוזה... אבל העבודה לא ממש מעניינת אותי והשכר גם לא מדהים אז אמרתי להם תודה על ההזדמנות וסירבתי בנימוס. יום חמישי הקרוב יש לי מיונים - מרכז הערכה למקום - התחייבות לשנה, עבודה שאני מכירה, אני מעוניינת בה בשביל הכסף בלבד. אני בתקופה קשה מאוד עם עצמי. מרגישה תקיעות. החלום שלי זה לעבוד בערוץ הספורט, או במשהו שקשור לכדורגל - וכתיבה...למדתי קופירייטינג ומעולם לא עשיתי עם זה כלום, בגלל פחד, עצלות,תקיעות, אפילו לא עשיתי תיק עבודות בשביל ללכת איתו לראיונות עבודה במשרדי פרסום. למדתי לפני כן רפואה משלימה כמה שנים ועבדתי בתחום ואני מטפלת מצויינת, אבל גם את התחום הזה מיציתי - בספא בוודאות - טיפולים פרטיים אני לא שוללת - אבל מיטת הטיפולים שלי לא אצלי כרגע, יש לי את כל התירוצים ללמה לא, ואני טיפוס כל כך חיובי, וחייכן, ושירותי, אני מלאה במודעות,כל תקופת התקיעות ברור לי איפה אני נמצאת, וברור לי שאין לי מושג איך אני מוציאה את עצמי מזה. אני לא סגורה על עצמי, אני רוצה משרת יום, 9-17 ללא סופי שבוע, אני רוצה משכורת סבבה, לא מחפשת להיות עשירה אבל הרבה זמן לא עשיתי או קניתי משהו בשביל עצמי (מאז שקניתי את המחשב שלי באוקטובר שעבר למעשה) המצב הכספי שלי לא משהו בכלל, ועייפתי. אני מבקשת כל עזרה שאוכל לקבל על מנת לפקוח עיניים להבין מה אני עושה לא בסדר, ומה אני עושה כן בסדר, ואיך אני מביאה את עצמי למקום שאני אוכל להיות שמחה ומסופקת בו ואפילו מאושרת בו - גם אם זה לא יהיה ערוץ הספורט בינתיים (אם בכלל). סליחה על הנאום הארוך, אני באמת כל כך רוצה שינוי. אני גרה בתל אביב, אני מתה לעזוב, ואני לא ניידת. לא ברור לי כלום לגבי עצמי - איפה אני רוצה לחיות, איפה אני רוצה לעבוד, ואני כבר לא מושכת אליי שפע בגלל זה. לא גברים, לא חלון הזדמנויות ולא התרגשויות גדולות או קטנות. עזרה בבקשה. תודה מראש חן.

הזדמנות צמיחה

שלום חן, "הנאום" כמו שקראת לו, בדגש על ארוך אני מניח שהתכוונת, נשמע לי כהתחלה של לשים המון דברים על השולחן כדי לעשות סדר. יש לי תחושה שרק התחלת להביא את הדברים ומאחורי כל משפט שנאמר יש עוד הרבה שלא זכה מבחינתך לתשומת לב ולניסוח. זאת רק אמירת פתיחה שבה נגעת קלות, ריפרפת על פני הדברים ועכשיו הזמן להקשיב לאט יותר ולעומק.למה שבין השיטין, לחוויות, רגשות, משאלות, קשיים, כוחות . . . וכו' כדי לראות מה את "עושה לא בסדר" כמו שאת מעידה על התחושה שלך, צריך להיכנס לתהליך. זה לא יהיה נכון כרגע לנסות ולשאול עוד כדי למקד אותך ובוודאי שזה לא מתאים להציע "פתרונות". חשוב שתנסי למצוא איש מקצוע שתרגישי אותו מתאים ויחד להתחיל להתניע. זה לא משבר אבל זה אות ברור שנדרש תהליך סדור. זאת הזדמנות צמיחה וחשוב לקחת אותה נכון בהצלחה אמיר דרור על פרשת דרכים מאמר מומלץ

orenbarkai

New member
תכנית פעולה ../images/Emo150.gif

תשמעי - אני מזהה שמקום העבודה "תקע" אותך ודרדר אותך למצב של אנרגיה נמוכה. הצעות פרקטיות: 1. קחי יום חופש (או שבוע) בו תעשי את הדברים שאת אוהבת. קבלי מסאז' בעצמך, שבי בים ותקראי ספר, פגשי חברות. כל אותם דברים שעושים לך כיף. 2. אם החלטת איזה סוג עבודה את רוצה (קופירייטינג, תסריטאות או משהו אחר), השלב הבא זה ללכת לשם ולשאול "מה אני צריכה לעשות בשביל לעבוד כאן?". את התשובה תקבלי מהר מאד, ואם לא תמיד תוכלי לשאול אנשים שקשורים לתחום. ברגע שאת יודעת, תכיני תכנית עאם מספר שלבים שקצובים בזמן למשל : שלב 1 - שיחות עם 5 אנשים הקשורים לתחום כדי להבין מה חסר שלב 2 - בניית תיק עבודות שלב 3 - חיפוש עבודה דרך האינטרנט, חברים, מודעות בעיתונים וסתם חוצפה (להתקשר למקומות עבודה ולבקש לדבר עם אחד המנהלים, להציג את עצמך ולבקש לעבוד). והכי חשוב Just do it!!!!

הצעה

בוקר טוב אורן אשמח אם תקרא את "הודעת המנהל" ותגיד לי מה אתה חושב עליה יום טוב אמיר

orenbarkai

New member
לא הבנתי את הבקשה

אבל בכל זאת דעתי היא שהמשתתפים גם מחפשים "פתרונות", וכן יש מקום להציע פעולות שמעודדות צמיחה. השלב הבא אחרי ההקשבה הוא ההצעה - ונטייתי בד"כ היא להציע דברים פשוטים שלמדתי מניסיונם של אחרים ושלי. היוזמה יפה ומאחל לך בהצלחה בהמשך ניהול הפורום.

מסביר

שלום אורן כוונת שאלתי היתה לבדוק איך אתה מבין את ההפרדה בין הקשבה ל"עצות מעשיות" אני יודע ומכיר כמה חשוב לאנשים התכל'ס אבל מסתבר שעל פי רוב בלי באמת להכיר אנחנו לא ממש יודעים לומר עצה אישית ומשמעותית ולא רק זה אלא שבאופן פרדוקסאלי, שאלות והקשבה עושים שירות לא פחות טוב. לידיעתך הפורום הזה הוא כבר בן 4 שנים. מעולם לא היה ולא ניסה להיות הכיכר המרכזית אבל היו לו התרומות שלו. שיהיה גם לך בהצלחה אמיר דרור

למעלה