שלום, ומזל טוב לפורום החדש...

Neta558

New member
שלום, ומזל טוב לפורום החדש...

לפני כמה שנים חשפו בפני את נפלאותיה של שפת האספרנטו. בחטיבה השתעשענו בלימוד עצמי של כמה מילים וביטויים, אך לא המשכנו משם. עכשיו משהתפנה לי זמן רב, אני שוקלת ללמוד את השפה כמו שצריך. האם תוכלו להמליץ על דרך יעילה ללמוד? האם קורס מודרך, האם למידה עצמית מאתר או ספר, האם לימוד קבוצתי? מה לדעתכם עדיף? כמו כן, אשמח לשמוע איך אתם למדתם וכמה זמן לקח לכם לשלוט בשפה.

לימוד אספרנטו../images/Emo24.gif

טוב, אז קודם כל נטע - מזל טוב על החלטתך ה"אמיצה". את יכולה למצוא קורס אספרנטו ברשת - זה מופיע בכתוביות שלנו למעלה (קצת אחרי המסיבת סילבסטר...) חוץ מזה אני מפנה אותך להודעה בפורום שדיברה על קורס פרונטלי באספרנטו. הקורס יערך בת"א. הבנתי שאת מאזור י-ם (לפי הכרטיס שלך - לא כן?) אם תרצי נוכל לסייע לך בדרכים אחרות ללמוד, נוכל אולי לקשר אותך למועדון אספרנטו שנפגש ופועל בי-ם (אחת לחודש למיטב ידיעתי). לגבי השאלה, איך עדיף ללמוד? זה תלוי בך... בהעדפותיך האישיות. אפשר ללמוד ברשת, אפשר לקבל CD-Rom עם לומדה, אפשר ללמוד בקורס בהתכתבות. אפשר ללמוד מספרים, ואפשר בקורס פרונטלי. בכל אופן אם תבחרי בדרך לימוד אינדיבידואלית, אז נוכל למצוא לך מישהו שיוכל לעזור לך, לכוון אותך, ולענות על שאלות. בברכת יום טוב וירוק, ערן.

האם אספרנטו כ"כ קלה ללימוד?

בשביל מוכשרים בשפות אולי כן. יותר מאשר קלה, ניתן להגדיר את הא-ו כשפה שיטתית,ללא יוצאים מן הכלל בדקדוק היסודי, אם כי לא מושלמת. היפה שבדבר הוא כי מה שלכאורה ניתן לראות כחיסרון (זהות בין מלה מורכבת ומלה שורשית, מה שקרוי בבלשנות הומונים), נוצל ע"י אנשים מוכשרים למשחקי מלים מצחיקים שמוסיפים פלפל לשפה. ישנה גם טענה שא-ו היא שפה הגיונית. אך אין לראות הגיון זה כהגיון מתמטי,כאילו השפה מורכבת ממשוואות של מלים ומשפטים.זה היה מצריך להסתכל כל הזמן במילון או בספר דקדוק, מה שאין כן במציאות,שבה השפה (אספרנטו)זורמת וביטויים חדשים נוצרים כל הזמן,בבלי משים.ההגיון של א-ו היא הגיון מעשי, כמו בכל שפה, אלא שמספר הכללים המועט שיש לציית להם הם פשוטים ועקביים וההגיון הבריא קובע אם ביטוי הופך לשימושי. כמובן קיימת גם מסורת מצטברת של 115 שנים, שנותנת לשפה המשכיות וחיות. תמיד לרשותכם, יובל אבני.

avielss

New member
תפסתי אותך במילה!!!!!!!

קראתי שאספרנטו היא השפה החמישית שלך במידה וארצה ללמוד אותה היא תהיה גם החמישית שלי וזה מבלבל בטירוף וזאת הבעיה . אני אף פעם לא יודע איזו מילה לקוחה מאיזו שפה לדוגמא:סלוטו-סלוט-(סלו כפי שמבטאים ) הצרפתית או משפט שירוק עולה כתב לאחד הגולשים Vi estas invitata al nia forumo VI-VOUS הצרפתי ESTAS INVITADA AL -הספרדי NIA FORUMO אתה מבין?" איך אני לא אתבלבל בדיבור מקווה שתבין את השאלה....

בלימוד אספרנטו יש להתייחס לשפה בכבו

כל שפה שיודעים לפני שמתחילים בלימוד א-ו יכולה לעזור, בתנאי שמתייחסים לאספרנטו לא כאל משחק אינטלקטואלי או תערובת של שפות, אלא כאל שפה לכל דבר. במשך הלימוד, זיהוי מקורה של מלה יכול לעזור, אבל גם להפריע. אוצר המלים של א-ו מתבססת על השפות הלטיניות (60%),גרמנית ואנגלית (30%) והשאר מלים סלביות (רוסית,פולנית). גם יידיש השפיעה. אבל התחביר של א-ו היא בהחלט סלבית ומבנה העומק של השפה (למביני דבר) היא שונה מרוב שפות אירופה ודומה יותר לשפות כמו תורכית, הונגרית, פינית, יפנית, קוראנית וסוואהילי.לדעתי, כדי ללמוד אספרנטו היטב (דיבור שוטף, יכולת להנות משירה וספרות [גם בלשית ומדע בדיוני]) דרושות כ-4 שנים. למעשה הלימוד נמשך כל החיים. אבל גם אחרי קורס אינטנסיבי של שבועיים אפשר ללהג בהנאה. האתגר גדול, אבל התמורה לא תסולא בפז.בהצלחה מיובל.

תגובה ל AVIELSS

כתבת שאינך יכול לדעת מאיזו שפה נלקחו המילים השונות באספרנטו.ובכן, אין זה משנה בכלל. כאשר אתה לומד אספרנטו, אתה לומד מילים, וזה לא צריך לשנות עבורך אם המילה שלמדת הגיעה מצרפתית או גרמנית או רוסית וכו´. לאחר שד"ר זמנהוף יצר את המילה, לומדי השפה מקבלים אותה כעובדה מוגמרת. מקור המילה יכול לעניין אטימולוגים, בלשנים (אולי...) ושאר סקרנים. אבל למי שלומד אספרנטו אין זה משנה. אגב, רוב המילים באספרנטו נמצאות (בצורה זהה או דומה) בד"כ בכמה שפות אירופיות, כלומר ביותר משפה אחת . למשל: KOLBASO- נקניק. אני יודע שזה קיים בכמה שפות סלביות וכנראה שזה נלקח משם. דוגמא נוספת: יין: VINO. מילה זו קיימת (בצורה זו בדיוק או בצורה קרובה: VIN, WINE ועוד)ברוב השפות האירופיות. ואם ביין עסקינן,אז "לחיים"! !JE VIVO

זה באמת לא משנה

אני מסכים לגמרי עם יוסי, גם לפי נסיוני האישי, שידיעת מקורה של מלה בכל שפה נלמדת, לא מוסיפה ולא גוררת ממהירות וקלות הלמידה.

sagxulo

New member
לימוד אספרנטו

שלום לך. אני מחבר ה-CD "חלון לאספרנטו" המכיל גם קורס בסיסי לאספרנטו ב-17 ספות + עברית. אם אתה מעוניין לקבל את ה-CD ללא תשלום, ואם תרצה, גם לקבל בחינם בדאור אלקטרוני תיקון התרגילים והנחיות, נא כתוב אלי לכתובת: [email protected] Gxis la revido sagxulo

Bonvenon ברוך הבא ../images/Emo24.gif

ברוך בואך לפורום שלנו. אני חושב שעבור ה-CD שלך כדאי לפתוח למעלה הודעה חדשה. כמו כן אתה מוזמן גם לשים מודעה בלוח המודעות שלנו - יש בפורום גם לוח מודעות. ואם אפשר להפריד את המצגת בפתיחת הקורס ולשלוח אותה כקובץ PP נפרד, אני חושב שאפשר יהיה לפרסם את זה כאן (בתנאי שזה לא גדול מידי) Via amike Eran

EldadoS

New member
CD "חלון לאספרנטו" - קורס בסיסי!

אפשר לשלוח אימייל אל: [email protected] כדי לקבל את הדיסק - ובו קורס לאספרנטו, בעברית! ראו הודעה של sagxulo בעניין זה. Bonshancon! אלדד

Human Nature

New member
שלום ומזל טוב על הפורום החדש!

מאז ומתמיד אני מתעניין בשפות, וממש אוהב ללמוד אותן (אני לומד במסלול ערבית בבית-ספר שלי). רציתי לדעת האם יש בית-ספר בארץ (או בעולם) שמלמד אספרנטו כחלק משיעורי הבחירה? כלומר, האם קיימת בחינת בגרות על אספרנטו?

עד כמה שידוע לי

בבתי ספר תיכונים אין את האפשרות הזאת (לפחות לא בארץ) אבל מה שכן ידוע לי שיש קורס בחירה בטכניון שהוא האספרנטו.

חי חי וקיים!!! ../images/Emo188.gif

קיים בארץ בי"ס כזה, ואני עצמי, למדתי אספרנטו בבי"ס כזה!!! בטכניון יש קורס בחירה באספרנטו, חוץ מזה אני לימדתי פעם אספרנטו בעבר, בקורס בחירה בחטיבת ביניים בארץ. וביקרתי גם ביפן בשני מוסדות שכאלה (בטוקיו) אבל על כך בפעם אחרת... בברכת חלומות ירוקים, ירוקקקק עולההההה

למעלה