שלום, ומזל טוב:)

Dr_Compu

New member
שלום, ומזל טוב:)

רציתי לשאול איזה תרגילים (ביתיים, יענו בלי חדר כושר) אתם ממליצים כדי: א. להוריד שומן.... ב. שלב אחר כך, לפתח שרירים...אבל זה רק אחרי שירד השומן...:) דבר שני, אם זה משפיע, אני בן 16....אני לא יודע אם זה חשוב או לא.... תודה

דורון K

New member
אני לא ממש מבין....

אז אתה רוצה לרדת בשומן אבל לא לעבוד על השרירים בהתחלה-לדעתי זה דבר לא נכון,הרי כמה שיש לך יותר שריר ההוצאה האנרגטית שלך תהיה יותר גדולה! לגבי תרגילים להורדת שומן:פעילות אירובית(אופניים,ריצה וכו) בשילוב תזונה נכונה וגם פעילות על השרירים צריך לעזור לך להוריד שומן. בקשר לתוכנית אימונים לשרירים אשאיר לרמי(שטוב בזה) לענות לך,חוץ מזה שיש תוכניות אימונים במאמרי הפורום אם איני טועה.

Dr_Compu

New member
לא אמרתי שאיני רוצה שרירים....

אמרתי שתחילה הייתי רוצה תרגילים להורדת שומן... אם זה אותם תרגילים....אז סבבה :) אופניים....עוזר יותר להורדת שומן מאשר כפיפות בטן? סלחו לי על חוסר ההבנה :)

דורון K

New member
אין על מה ....

בכללי:פעילות אירובית כגון אופניים תעזור להורדת שומן הרבה יותר מכפיפות בטן,אתן דוגמא:האם אתה חושב שאם תעבוד על שרירי הזרוע-ירד לך שומן מהזרוע? אין דבר כזה הורדת שומן נקודתית-למרות שכל אלה שמוכרים כל מיני מכשירי בטן מנסים לגרום לך לחשוב כך...רכיבה על אופניים יגרום לך פשוט להוצאה אנרגטית גדולה בהרבה מכפיפות בטן-שומן מורידים על ידי הוצאת קלוריות גדולה יותר ממה שמכניסים-עניין של תרמודינימיקה. כל קילוגרם שריר שיתווסף לך יגרום לך להוצאה אנרגטית של כ-15 קלוריות יותר ליום,מה גם שאם אתה מעוניין לרדת במשקל אז אתה צריך לעבוד על השרירים על מנת לא לרדת בכוח השרירי(או לרדת כמה שפחות) ולא לחכות עד שתרד בשומן... בנוגע לגילך,אז אתה יכול לפתח שרירים וזה לא צריך לפגוע לך בגדילה,אבל רק לידע כללי גבר מגיע בצורה טבעית למירב כוחו השרירי בגיל 25 לערך, מקווה שעזרתי,ותרגיש חופשי לשאול שאלות נוספות!

סולחים ../images/Emo8.gif

תראה.. אתה צריך להבין 2 דברים בסיסיים: 1. כדי לשרוף (לחמצן) אנרגיה צריך לבצע פעילות אירובית (אופניים, ריצה, הליכה, סטפר, אליפטי). תצטרך עזרה של מבין עניין כדי להתאים את רמת הדופק שבה הגוף שלך ישרוף יותר שומנים מאשר אנרגיה זמינה (75% מהיכולת המקסימלית שלך). 2. ק"ג שריר שורף פי 3 אנרגיה מאשר ק"ג שומן. ככל שתעבוד יותר על חיזוק השרירים, תגדל ההוצאה האנרגטית שלך דבר שיזרז את תהליך ההרזיה. פעילות אירובית בשילוב עבודת משקולות תביא אותך לתוצאה מהר יותר. אגב, כפיפות בטן לא מורידות שומן. הן מחזקות את השרירים
שתורמים לניצול מואץ של אנרגיה
שמובילים להרזיה.

Dr_Compu

New member
תודה לשניכם....../images/Emo8.gif

עכשיו, לפי מה שהבנתי מדבריכם, כדי לקבל תוצאות מהירות ויעילות... אני צריך יותר לעבוד על אופני הכושר מאשר כפיפות בטן.... נכון? לא זוכר אם הזכרתי או לא, אז אני אזכיר שוב
אני מדבר על תרגילים ביתיים בלי חדר כושר, פשוט יש לי אופני כושר בבית, בגלל זה אני יכול להשתמש בהם....

אלי ו.

New member
ולא דיברנו על אוכל

תראה, שאלת שאלה וקיבלת תשובות אבל לא דיברנו על הנושא החשוב ביותר להורדת שומנים, אוכל. אם אתה חושב שאימונים בלבד יורידו את הבטן, מצפה לך הפתעה לא נעימה. הפיתרון הוא שילוב של אימונים ותזונה מתאימה. דרך אגב, בדיאטה חשוב גם לעסוק באימוני כח (שכיבות סמיכה, מתח, סקוואט, כפיפות בטן) בכדי למנוע איבוד שריר.

Dr_Compu

New member
אל דאגה, לא שכחנו

אבל נושא התזונה לא שייך לפורום זה.....

ronen222

New member
שייך ועוד איך שייך

70% מההצלחה בחדר כושר זוהי התזונה חברייה כדאי שתדעו

דורון K

New member
מאחר שתזונה וספורט קשורים...

אז תזונה כן קשורה לפורום זה. הסבר קטן על תזונה וירידה במשקל: בוא נניח(תיאורטית) ש-2200 קלוריות הם האיזון הקלורי שלך-זאת אומרת להישאר על אותו משקל אזי שאם אתה עולה על האופניים לכ-40 דקות וההוצאה האנרגטית שלך היא כ-400 קלוריות אזי שאם תכניס 2600 קלוריות תישאר על אותו משקל,אם תכניס 2000 קלוריות תירד במשקל ואז הגירעון הקלורי שלך יהיה של 600 קלוריות ואם תכניס 4000 קלוריות תעלה במשקל והפלוס הקלורי שלך יהיה 1400 קלוריות,צריך להקפיד שהגירעון הקלורי שלך לא יהיה גדול מדי על מנת שהגוף לא ישתמש בשריר כמקור אנרגיה(יש כמות מסוימת של שומן שאפשר להוציא ביום)-הבנת את ה-PICTURE? אם לא,תרגיש חופשי לשאול.

Dr_Compu

New member
הבנתי, ולמרות זאת אני שואל:

אך אני יודע את האיזון הקלורי שלי? ודבר שני...אני עדיין מחפש תרגילי כפיפות בטן, או אם אתה אומר שאופניים יותר טוב, שמשפיע הכי הרבה על הורדת הקלוריות... תודה רבה רבה רבה

כדי לדעת איזון קלורי תצטרך להתחיל

לספור קלוריות. מאחר וזו שיטה דיי מפגרת לטעמי, צא פשוט מנקודת הנחה שאם אתה ממשיך לאכול כרגיל אבל מוסיף פעילות גופנית אתה נמצא במינוס (הכל תלוי כמובן אם לאכול רגיל אצלך לא כולל 2 חפיסות שוקולד, ק"ג בורקס ו-2 שניצלים עם צ´יפס). אופנים לא בא על חשבון כפיפות בטן ולהפך. תתחיל בכפיפות רגילות. רגליים בפישוק על הרצפה, ידיים מאחורי העורף והרמה עד למצב שהשכמות מתנתקות בערך 30 מעלות מהרצפה (הראש "נעול" על נקודה בתקרה) ואז כיווץ ל- 2-3 שניות. אתה יכול להתחיל ב- 20 ניעות לכל צד (קדימה ולצדדים ס"הכ 90 ניעות בכל סט) בשלושה סטים ותעלה ככל שתרגיש שאתה מסוגל.

Dr_Compu

New member
תודה רבה רבה.....לכולם....

רציתי לשאול...בחודש האחרון התחלתי לעשות כל יום חמש דקות שכיבות שמיחה רגילות... על זמן, זה פחות יעל מאשר סטים כמו שאת הצעת?

שכיבות שמיכה !

התרגיל שהוצע לך הוא לבטן. שכיבות שמיכה נועדו לחזק בעיקר את שרירי החזה והיד אחורית. שרירי הבטן גם עובדים כמייצבים אבל בעצימות נמוכה יותר ! אם אתה רוצה לחזק את הבטן אז שכיבות שמיכה הם לא הפתרון, למרות שאפשר לבצע את שניהם !

Dr_Compu

New member
טעות שלי

אני נוהג להתבלבל בין השניים... :) ו..מה עדיף לפי זמן או לפי סטים?

זמן או סטים

המלצתי היא לפי מספר חזרות (לא נוח להסתכל כל הזמן על שעון). העיקר הוא ביצוע נכון של התרגיל ושתרגיש עבודה על השריר. בהצלחה !

Dr_Compu

New member
תודה רבה רבה רבה

לכל העונים... :) הבטחה שלי, בקרוב עוד שאלות.. :))

דורון K

New member
איזון קלורי...

תלוי בדברים הבאים: 1)משקל הרכב גוף(שומן לעומת שריר). 2)גנטיקה-3 טיפוסים מרכזיים:אקטומורפ-חילוף חומרים מהיר,רקמת שריר נמוכה, מזומורפ-רקמת שומן בינונית או נמוכה,רקמת שריר בינונית,אקטומורפ-מישהו כמו שחקן פוטבול-רקמת שומן גבוהה,רקמת שריר גבוהה. 3)מזון-לאכול כל 4 שעות מאיץ חילוף חומרים בניגוד לדיאטות מרובות וחוסר במזון. 4)פעילות ספורטיבית-שגורמת להוצאה אנרגטית גדולה יותר במנוחה. איני יכול להעריך את קצב חילוף החומרים שלך מבלי שאין לי מידע זה עליך,המלצתי לך היא לראות תזונאי ספורט לשם התאמת תזונה אישית.

למעלה