שלום ומספר תהיות

ראם ערן

New member
שלום ומספר תהיות

שלום לחברי הפורום וברכות על הפורום החינני. יש לי מספר שאלות שאולי תוכלו לסייע לי בהן: 1) רצפת פרקט- מהם היתרונות והחסרונות? 2) קירות גבס: האם יש כזה דבר קירות לבנים המכוסים גבס? כמו כן האם קירות גבס באמת כה עדינים כך שכל מכה תפגע בהם ולא ניתן לתלות עליהם דברים כבדים? המון תודה ערן

פרקט וקירות גבס

שלום לכולם פרקט הוא חומר חדש יחסית בארץ. באירופה ואמריקה הוא וותיק מאוד. אבל גם תרבות הדיור שם שונה. הילדים ממש מאולפים ולא נוסעים על אופניים בבית ולא סקטים ואסור לגרוג דברים. לכל בעל פרקט יש מכונה שמנקה את הפרקט וכמובן שאין מושכים מיים. (באמריקה אין מגבים כמו אצלנו. וגם ברוב אירופה "מורחים " את המיים) הבתים שלנו פתוחים ומאווריים והשמש קופחת. התוצאה - צורך יותר תכוף לניקוי ושמש שמשנה את גוון העץ (רואים במיוחד כאשר משנים את הסידור של החדר) לעניות דעתי החומר עדיין לא מספיק בשימוש בייתי של המשפחה הישראלית הממוצעת כדי לקבוע יתרונות וחסרונות. חייתי בדירה שכורה באיטליה. חדר השינה היה עם פרקט. והוא היה ה-ר-ו-ס-!-! רק כי הדיירים המתחלפים לא שמרו עליו, לא טיפלו בו, וגררו את הרהיטים הכבדים שלהם וחרצו את המשטח. כולו היה "מוכתם" בתבניות הרהיטים השונים שעמדו עליו כל פעם... תחשבו ותשקלו עד כמה אתם יכולים ומוכנים לטפל ולטפח את הפרקט שלכם. קירות גבס: יש קירות שמצפים אותם בלוחות גבס לבן או ירוק(פתרון אפשרי לבעיות לחות בלתי פתירה בקיר). קיר גבס הוא עדין יותר אך יש דיבלים מיוחדים לתליה. הוא פחות חזק מקירות הבלוקים השונים אך נייד מאוד (מרכיבין על הריצוף) ומאפשר שינוי החלל הפנימי בקלות, בעלות נמוכה יחסית וללא כאב לב של ריצןף לא מתאים או חיתוכים מכוערים.

ראם ערן

New member
תודה../images/Emo141.gif ושאלת המשך

תודה על התשובה המפורטת. כפי שניחשת(?) אני מחפש דירה ולכן מברר. הייתי בדירה שנבנתה לפני מספר שנים בשכונה חדשה ונאמר לי שהקירות נבנו מראש באופן של קיר לבנים מחוסה גבס ולא כמלחמה ברטיבות כפי שציינת בתשובתך. האם יתכן ( הבנין נבנה ע"י חברת בניה "גד") כמו כן עג כמה הגבס עדין- הווה אומר: אם ילד עף עליו האם הילד יפגע או הקיר
תודה וסוף שבוע נעים ערן

אין לי מושג....

מעולם לא שמעתי על כזו שיטה. אשמח לשמוע עליה. אבל אם יש קיר מאחורי הגבס אז בוודאי אין בעיה של כח לקיר כי חודרין את הגבס ותולים בקיר... נראה לי. אולי תוכל לברר בחברה ולקבל מידע בנושא ולהשכיל גם אותנו? סופ"ש עליז ופורה

RachelBD

New member
קירות בשכבות

נתקלתי בשיטה זו לראשונה בבית שליויתי את הרחבתו ושיפוצו. הבית (כחלק מפרוייקט) נבנה במקור בסטנדרט בינוני, למעט העניין הזה, שבוודאי ייקר את בנייתו. הסתבר לי שיש כמה מניעים להשתמש בה - א. קבלת קיר יפה וחלק תוך בניה נקיה חלקית (קיר הבלוקים אינו מטויח, כמובן). ב. הגברת רמת הבידוד - בין קיר הבלוקים לפלטת הגבס הוכנס צמר סלעים. ג. העברת כל צנרת החשמל והתקשורת ואם אינני טועה גם חלק מצנרת המים בין 2 השכבות ללא צורך בחציבה, מה שמאפשר גמישות רבה במהלך העבודה ויתכן שהוא המניע החשוב מכולם. יכול להיות שקיימות סיבות נוספות שאינני מודעת להן... מכל מקום, היישום היה על קירות חיצוניים בלבד, רוב הקירות הפנימיים בוצעו בגבס בלבד והנותרים בבלוק בלבד.

BOLDER

New member
גבס במקום טיח...

ובכן, בתחילת שנות ה90 של המאה שעברה ניסו להחליף טיח רגיל בחיפוי גבס. הוא מורכב על פרופיל הנקרא אומגה ומרחק הגבס מהקיר הינו 3 ס"מ. חוזק של קיר הינו דבר יחסי. אם ילד יעוף על קיר גבס ויפגע בו בגופו הרי שלא יקרה כלום אך אם הילד יבעט בקיר בנעל- יש לך חור. באותה מידה גם בעיטה בטיח עם נעל תשאיר שקע בטיח או שפשוף נראה לעין. אז... בהצלחה קובי

למעלה