שלום וערב טוב לכולם

oshkvarek

New member
שלום וערב טוב לכולם

הורי נוסעים לשמחתי (סוף סוף) לבודפשט ביום חמישי. הטיול הוא מאורגן כך שאין בעיה של ביקורים במקומות המסורתיים. אבל בשבת יום חופשי ורציתי להציע להם כמה מקומות נחמדים ואולי לא בהכרח תיירותיים אבל שיהיו בתוך העיר. כשהייתי זכור לי שביקרנו במסעדה מגניבה אני לא זוכרת את שמה אבל זאת מסעדה שמחקה את ימי הביניים, אוכלים עם סינרים על שולחנות עץ ארוכים ובלי סכו"ם האם מישהו זוכר יודע את שמה? ואף כתובת תועיל מאוד. כל הצעה אחרת תתקבל בשמחה ותודה מראש :)

תמי 80

New member
קוראים לה סרנסלוט או משהו כזה...

קוראים לה סרנסלוט או משהו כזה... אף פעם לא הייתי בה אבל שמעתי עליה המון.

kropacsek

New member
הראו את המסעדה גם אצל בוקששתר

אפרופו בוקששתר, אולי לא סיפרתי לכם אבל הוא נתן לי פעם השראה גדולה, ומעשה שהיה כך היה: יש לי סבתא אחת שתהיה בריאה בת 91, היא עשתה בזמנו את ה-ALMAS PITE הכי טעים בעולם (למי שלא מכיר-מדובר בעוגת תפוחים שטוחה בין שתי שכבות בצק דקות) אבל מאז היא שכחה איך עושים את זה ובכלל נעשתה סנילית לחלוטין. אולי בחיים אני כבר לא אטעם כזאת עוגת תפוחים טובה אבל את המתכונים של הסבתא השנייה (עד 120) אני לא מוכן לאבד. לפני שנתיים-שלוש, לקחתי מצלמת וידאו, פיניתי לי יומיים והוריתי לה לראות את התכנית של בוקששתר כמה פעמים כדי שתראה "איך מבשלים מול מצלמה". מה אגיד לכם, מעבר לערך הקולינרי של הסרט (כרוב ממולא, מסרקי אגוזים - DIOS KIFLI, נודלי, סילבש גומבוץ ועוד) זה אחד הסרטים המשעשים ביותר שראיתי. מדי כמה דקות אני צריך להזכיר לה לדבר בשפה אחת ולא לערבב שלוש שפות, חוצמזה היא החליפה את הגרדרובה כמה פעמים בין הצילומים. אבל מעל לכל - המתכונים יישמרו לנצח. כל מה שחסר לי עכשיו זה החוש והנסיון שהיא רכשה במשך עשרות השנים. בתיאבון

בנניטה

New member
רעיון מקסים

חבל שאני כבר איחרתי את הרכבת עם הסבתא שלי (היא חא היתה הונגריה, אבל אני מתגעגעת לאוכל שלה)

reuven4u

New member
sir lancellot

יכול להיות שיש לי טעות כתיב. זה נמצא קרוב ל-nyugati ברחוב צדדי (לא מהקטנים), אם באים מכיוון הduna בצד ימין. טעים מאוד (אני צמחויני) אכלתי שם כמה פעמים אני מת על ה- makos guba שלהם ממממממממממממממממממממממממ

תמי 80

New member
יש טיול שמשלב ביקור במסעדה

יש טיול ושייט על הדנובה שבסופו אוכלים במסעדה, אני יכולה לברר פרטים אם תרצה.

oshkvarek

New member
חברים תודה לכולכם על התשובות

הזריזות ובינתיים התקשרו מארגני הטיול וכבר אמרו להם שמתכוונים לקחת אותם למסעדה הזו וגם שיט על הדנובה יהיה להם בטיול היום הם נוסעים אני מקווה שיהיה בסדר אני מתרגשת בשביל אמא שלי, שההורים שלהם ז"ל שניהם מקומרנו והיא פעם ראשונה בהונגריה ואמרה לי לפני שנסעה: "אני כ"כ מתרגשת ואני כ"כ רוצה לספר להורים שלי שאני נוסעת להונגריה"

למעלה