שלום וקודם כל - תתחדשו

שלום וקודם כל - תתחדשו

הגעתי הנה במקרה, הצצתי והסתקרנתי. אני מאוד מתלבטת בנושא עבודה וכסף כרגע, בעוד חודש וחצי עומד להסתיים פרויקט שאני עובדת עליו. אני מתלבטת איפה פוטנציאל ההשתכרות הגבוה ביותר שלי כיום - כשכירה או כעצמאית. פרסתי בפריסה אוטומטית, אני חייבת לציין כי זאת הפעם הראשונה שלי בקלפי טארוט בכלל ולכן בחרתי אקראית חפיסה של קלפי ריידר. ואלו התוצאות: שוטה תשעה גביעים ארבעה מטבעות שטן קוסם ארבעה מטות ארבע חרבות שני מטבעות סיכום - מלכת הגביעים אחרי שקצת הסתקרנתי מהתוצאות והפריסה, עשיתי פריסה נוספת על אותה שאלה (אין לי מושג אם ואיזו משמעות יש לכך). ואלו התוצאות שיצאו: נזיר גלגל המזל חמישה מטות תשעה מטבעות נער המטבעות מרכבה שמונה מטבעות נער הגביעים סיכום - שבע חרבות האם תוכלו לתת לי פירוש לפריסות הללו? תודה, ושיהיה לכולנו יום מקסים,

batgalim

New member
הי יעל ../images/Emo13.gif

חשוב מאוד לציין מה היתה השאלה ובאיזו פריסה השתמשת? אם הפריסה היא פריסת שאלה - צריך להתאים את כמות המילים למספר הקלפים בפריסה... בנוסף, השאלה צריכה להיות ממוקדת לנושא אחד בלבד. לשאלתך - אם להיות עצמאית או שכירה, הייתי בוחרת בפריסה המאפשרת לבחור בין שתי אפשרויות - באתר של אורי רז תוכלי למצוא פריסת שאלה - תבחרי באפשרות של 6 קלפים, כשאת הקלף ה-7 תשאירי לאוטומט... תחליטי מראש בין האופציות, למשל - אופציה א' 3 הקלפים הראשונים - מייצגת את עבודתך כעצמאית, ואופציה ב' - 3 הקלפים האחרונים תייצג את עבודתך כשכירה. תכתבי לנו מה היו הקלפים לפי הסדר ומה האופציות, וכן את קלף הסיכום. בהצלחה.

תודה על ההכוונה - והנה ההמשך:

פרסתי פריסת שאלה, בחבילת קלפים מסוג ריידר (ככה נכתב באתר). השאלה שלי היתה: האם עדיף לי מבחינה כלכלית לחפש כיום עבודה כעצמאית או כשכירה? החלטתי לפני הפריסה ש-3 הקלפים הראשונים ייצגו את עבודתי כעצמאית ו-3 הקלפים האחרונים את עבודתי כשכירה. ואלו התוצאות (מימין לשמאל): כוכב שני מטות מלכת הגביעים שלושה מטות שלושה מטבעות הכוהן הגדול סיכום צדק מקווה שתוכלו לפענח עבורי את התשובה. המון תודה מראש,

blackcat2

New member
הי יעל

החלוקה לא נעשית כפי שעשית אותה אלא אחרת. קבוצה א' המיצגת עבודה כעצמאית- מלכת הגביעים כוכב 3 מטבעות את לא שקטה לחלוטין עם ההחלטה להפוך לעצמאית, אולם כל זה עשוי להשתנות מאחר ותיפתח בפניך תקופה אופטימית וטובה של עשייה. 3 המטבעות בולטים במיוחד מאחר ומדובר בקלף שהוא במהותו מקצועי והוא מדבר על מתן תמורה עבור עבודה מקצועית ועל הערכה מקצועית כך שאני תומכת נלהבת בהחלטה להפוך לעצמאית. קבוצה ב' המיצגת עבודה כשכירה- 3 מטות 2 מטות הכוהן הגדול מה שבולט לי לעין זה האופטימיות הגדולה שבקלף 3 המטות והצעד אחורה שאת תיאלצי לקחת (2 מטות) נוכח התמודדות עם משרה ממשית. מאד יכול להיות שמקום העבודה שתבחרי לעצמך לא יעורר בך ענין ומסגרתו תהיה דרקונית ונוקשה ולא תהלום את שאיפותיך ויכולותיך. קלף הצדק מתאר מצב נתון בו את נתבקשת להכריע בהתאם למה שעבר עליך ומה שאת מבקשת להשיג. מה את אומרת?

היי blackcat

קודם כל תודה על ההסבר. יש לי מספר דברים להגיד ומספר שאלות באותו הקשר: כרגע אני עובדת על פרויקט מהבית ונהנית משני העולמות - תשלום כשכירה ועבודה כעצמאית. הפרויקט עומד להסתיים בעוד חודש ואני יודעת שעבודה מהסוג הזה מאוד מתאימה לי. יחד עם זאת, את צודקת מאוד שאני לא שקטה בנוגע להפיכה לעצמאית, כי בכל זאת בעבודתי כיום יש את הבטחון המסויים שתהיה לי משכורת בסוף החודש. מה גם שאני מאוד מתלבטת בנוגע לתחום שאני רוצה לעסוק בו כעצמאית. את גם מתארת די במדוייק את החששות שלי מעבודה כשכירה, אחרי תפקידים מאוד גדולים שעשיתי, אני חוששת שכמעט כל תפקיד יהיה בגדר פשרה, ולא יהלום את כישוריי. מה גם שמסגרת של עצמאית הרבה יותר מתאימה לי מאשר מסגרת נוקשה של שעות ובוסים כשכירה. אם אני יכולה לשאול שתי שאלות באותו הקשר: אחת - השאלה שלי התייחסה בעיקר להיבט הכלכלי, איפה יהיה יותר פוטנציאל כלכלי, מה היית יכולה להגיד בעניין הזה? והשנייה - אני באמת במצב שאני צריכה להכריע, אבל מה הכוונה בהתאם למה שעבר עליי? אולי אם אני אומר שהייתי בעבר בדיוק באותו מצב (פעמיים) ובסופו של דבר חזרתי להיות שכירה, האם יש לכך קשר? תודה לכל תגובה,

blackcat2

New member
הי יעל

באם נעזוב רגע את הטארות ונחשוב לוגית. אם יש לך עבודה כשכירה המאפשרת לך לקבל שכר קבוע ובו בזמן את עובדת כעצמאית, אני חושבת שהשילוב הזה חשוב, עד שתראי ששפע ההזמנות אליך כעצמאית יגדלו באופן משמעותי ותראי, כי אין לך עוד את הצורך בעבודה כשכירה כרשת הצלה. אם העבודה כשכירה לא מעיקה עליך יתר על המידה אני לא רואה למה לא לשלב בין התחומים. מבחינת הפוטנציאל הכלכלי אני לא רואה למה לא לשמור על 2 המשרות בו זמנית. נראה כי הם חיים ביחד מאד יפה אז למה להכריע עכשיו בין האחד לאחר. למה לא להנות משניהם? קלף הצדק המתאר את מצבך הנוכחי יכול להדגיש כי את עדין מצויה בהליך מחשבתי לקראת הכרעה. הקלפים שהדגישו את מצבך כשכירה היו פחות טובים מהקבוצה האחרת אולם הם לא היו שליליים ועכשיו לאחר שתיארת את מצבך ניכר כי הם מתארים באופן מובהק את מצבך הנוכחי: חשש אך גם עונג גדול בעבודתך כעצמאית אל מול ענין ויכולת אולם תחושה בלתי מסופקת מעבודתך כשכירה. הקלפים שתיארו את עבודתך כשכירה אינם שליליים אלא מיצגים חיוב אולם גם בעיה שנובעת לטעמי מתחושה פנימית בלתי סגורה שבינך לבין עצמך. למה שלא תחשבי על זה עוד קצת ולא תכריעי בענין זה לכאן או לכאן. מה דעתך?

צוף3

New member
הי יעל ../images/Emo41.gif

אני מאוד מסכימה עם הפירוש של חתולה, ויש לי משהו קטן להוסיף: אחרי שקראתי את תגובך, הייתי ממליצה לך ללכת על האפשרות של עצמאית באם עלייך בכל זאת להכריע מבין השניים, מאחר ואופציית ה"שכירה" בהחלט מדברת על הליכה צעד אחד אחורנית בחזרה למקום דואלי ועל המשך של ההתלבטות בין שתי האפשרויות, ומעבר לכך על עבודה מאוד ממוסדת - מסגרת שכתבת שאיתה את פחות מסתדרת (שעות קבועות, בוס וכו'). על כל פנים, הפריסה בכללותה מעידה גם על כך שלא משנה באיזו אופציה תבחרי, אף אחת מהן אינה גרועה עבורך: אחת טובה, והשנייה טובה עוד יותר. בהצלחה! :)

הפרויקט שאני עובדת בו כשכירה מסתיים

בעוד חודש. ולכן הבחינה ההגיונית לא יכולה לעבוד כאן. אני נמצאת על פרשת דרכים אמיתית ועליי לבחור לאיזה כיוון אני הולכת. העבודה הזאת כשכירה-עצמאית נתנה לי פסק זמן של חודשיים להבין שמתאים לי לעבוד כעצמאית, הבעיה היא הבעיה הכלכלית - אין לי אפשרות לחפש את עצמי שנתיים ולבחון מה מתאים לי ואם זה משתלם כלכלית, כי אין לי גב כלכלי שיתמוך אם זה ייפול. אז ההגיון אומר ללכת להיות שכירה והלב אומר להיות עצמאית. התוצאה של הקלפים בעצם רק מבלבלת אותי עוד יותר. כי אם זה חיובי (קצת יותר) וההוא חיובי (קצת פחות) - אז אני חוזרת לאותה נקודת התלבטות. ואני חייבת להכריע בה ממש בימים הקרובים, כדי לדעת איפה להשקיע את המאמצים שלי בחיפוש עבודה או בהקמת עסק. אולי אני צריכה לחפש שאלה אחרת שתתמוך בהחלטה הזאת?

צוף3

New member
הי שוב ../images/Emo25.gif

אין טעם לנסח שוב שתי שאלות שהראשונה מדברת על הפוטנציאל שלך כעצמאית והשנייה כשכירה, משום שאת זה אנחנו כבר יודעות. אפשר לשאול: האם נכון לי מבחינה כלכלית להקים עסק כעצמאית בשלושת החודשים הקרובים? סיכום פריסת שאלה - 6 קלפים + קלף סיכום שיוצא אוטומטית. אני מניחה שזה יענה לנו על השאלה... (או מקווה לפחות!)

צוף יקרה, תודה על התשובה המהירה

וזה מה שיצא כששאלתי את השאלה: האם נכון לי מבחינה כלכלית להקים עסק עצמאי בשלושת החודשים הבאים? שישה מטבעות שלוש חרבות ארבעה מטות שבעה מטות קיסרית חמישה מטבעות סיכום - קוסם תודה!!!

צוף3

New member
ובכן יעלי... ../images/Emo132.gif

האם - 6 מטבעות נכון - 3 חרבות לי - 4 מטות מבחינה כלכלית - 7 מטות להקים עסק עצמאי - קיסרית בשלושת החודשים הבאים - 5 מטבעות סיכום - קוסם פריסה מאוד מרשימה שמבטאת בדיוק את החששות שלך. שוב בא לידי ביטוי הפוטנציאל האדיר שיש לך כעצמאית, אולם: לא בשלושת החודשים הבאים 5 מטבעות הוא הקלף שמבטא יותר מכל מצוקה וקושי כלכליים, וזהו הקלף שיוצא לך בעמדת השלושה חודשים הבאים, משמע - עיסוק כעצמאית מתאים לך מאוד ויביא אותך לידי הגשמה מלאה וסיפוק אישי, אולם בתקופה הקצובה עיסוק זה מסכן אותך מבחינה כלכלית ועלול להביא אותך לחוסר. בדיוק כפי שחששת. קלף הסיכום - הקוסם מעיד על כך שכל הקלפים בידייך, יש לך כרגע את האפשרות ותוכלי להפוך לעצמאית בלי מאמץ. למרות שמאוד מתאים, הזמן כרגע לא נכון - ולכן הישארי בעבודתך כשכירה לבינתיים ואל תבכני את מצבך הכלכלי. בפריסה יצא לך גם קלף 6 מטבעות שיכול להעיד על קבלת עזרה כלכלית(הלוואה, מימון וכו') מגורם שלישי. אולי באמת עם הזמן המצב ייאפשר לך לעזוב את עבודתך כשכירה ולהיות עצמאית, לבינתיים כפי שאמרתי שימרי על רשת הביטחון הכלכלית ונסי במקביל לפתח את התחום העצמאי, וכאן שוב משתלב הקוסם: נצלי את הביטחון בפרנסתך הקיימת כדי לבנות את עיסוקך השני בתקווה שיהפוך לעיקרי ביום מן הימים. מאוד אהבתי את הפריסה, גם אם היא מאכזבת בעבורך, כי היא משקפת את המצב לאשורו ונותנת עצה טובה מאוד (וגם חד משמעית מאוד). המון המון בהצלחה! :)

צוף, תודה רבה

על התשובה שלך למרות שהיא אכן מאכזבת. לצערי העבודה שלי כשכירה מסתיימת בקרוב, ולכן אתחיל במרץ לחפש עבודה חדשה. שוב תודה,

למעלה