שלום! ושאלה על שומנים:

שולה78

New member
שלום! ושאלה על שומנים:

שלום לכם אני פעם ראשונה בפורום זה ולכן לא בטוחה שזו שאלה מתאימה אבל אנסה בכל זאת... אני מורגלת לאפות עם שמן (בעיקר עוגות) ומעדיפה שמן על פני חמאה.מרגרינה לפעמים בגלל הטעם ובעיקר כי חשבתי שזה עדיף בריאותית. בכל מקרה, לאחרונה גיליתי שאולי עדיף דווקא לאפות עם חמאה או מרגרינה מאשר עם שמן כי שמן שמתחמם לא בריא אף יותר. האם זה נכון? יש למישהו הסבר על כך? תודה
 

שולה78

New member
לא עונה לי על השאלה...

ואולי אני לא מבינה את הנקרא.. יתכן מעודף שמן? שווה בדיקה...
 

אלי ו.

New member
תשובה

שמן עדיף בויכוח בין חמאה ומרגרינה, שהוא ויכוח בין נבילה וטריפה ארגון רופאי הלב האמריקאי מעדיף חמאה רכה על פני מרגרינה.
 

tezao

New member
ולמה לא עונה? עונה בריבוע

קיבלת תשובה שהכי טוב זה שמן, השני הכי טוב זו חמאה ואחכ מרגרינה
 

שולה78

New member
אדון בריבוע שלום רב!

ברור ששמן טוב ובריא יותר השאלה היתה אם יש אמת בכך ששמן שחומם מאוד (למשל, באפיה) כבר פחות בריא ובמצב כזה עדיף מוקשים. כמו כן ביקשתי הסבר כלשהו על ההגיון מאחורי התשובה קפיש?
 

m0sh3

New member
בעקרון,

מייצרים מרגרינה משמן צמחי מוקשה. זה די קשה לעשות את התהליך הזה [הוא נקרא הידרוגנציה], זה התהליך שהופך את השמן ל"לא בריא", במעבדה עושים אותו עם קטליזטורים ובתנאים מאוד קיצוניים. אני חושב שכדאי לך להשתמש בשמנים.
 

אלי ו.

New member
באפיה בד"כ לא מגיעים לטמפרטורת העישון

של השמן ולכן אין בעיה. טמפרטורת העישון של שמן קנולה היא בסביבות ה 220 מעלות צלסיוס. הבעיה היא יותר בטיגון ממושך בטמפרטורות גבוהות ובמיוחד בטיגונים חוזרים של השמן (בעיקר נפוץ במטבחים מסחריים). מסקנה, בהודעה הקודמת שלי.
 
למעלה