שלום ושאלה

Mנטה

New member
שלום ושאלה

לא מזמן התחלתי להתעניין בציפורים וכך הגיע לידי המדריך החדש של מפה. יום אחד ישבתי בגינה בעיר וראיתי ציפור גדולה, בגודל של עורב גדול, שהכנפיים שלה שחורות עם נצנוצים כחולים ועל הלחי יש לה כתם לבן, כל הבעת הגוף שלה, התנוחה ואופן ההליכה דמו לעורב, אבל כשהיא עפה, הזנב שלה נפרש כמו אצל התורים והצוצלות במן מניפה לבנה שהסתתרה בזמן שהיא עמדה. לא הצלחתי להבין איזה ציפור זאת. זה היה בערך לפני חודש ואמרו לי שזה עורבני, אבל היא ממש לא היתה צבעונית כמו התמונות של העורבני שראיתי עד עכשיו. למישהו יש רעיון ?

Mנטה

New member
וואי , כן, נדמה לי שזה זה !

תודה תודה תודה ! חידה של כמה שבועות נפתרה
הוא ממשפחת העורבים ?

זה דווקא עקעק זנבתן

האמת ציפיתי שהיא תגיד שזה לא זה. אני יודעת שהיו פעם כמה בגולן ולא היו בטוחים שהם פליטי תרבות בכלל. אז גם הם כבר התנחלו בארץ? (סליחה על הבורות, ככה זה כשלא גרים במרכז).

netbird

New member
נכון

לפי מפות התפוצה של שניהם, סביר יותר שזהו הזנבתן.

Mנטה

New member
לפי מדריך מפה, אין עקעק כחול בארץ

והוא גם לא דומה לציפור שראיתי, הזנב שלו מחודד והזנב של הציפור שאני ראיתי יונתי משהו. הכתמים הלבנים אינם מתחת לכנפיים (כמו בעקעק) ויש גם אחד על הלחי. הציפור שאתם נתתם פה יותר דומה, אבל אולי עדין זה לא זה. מוזר.

יש לו זנב יונתי, פשוט בתמונה הוא

לא בתעופה. ובקשר למגדיר: יש כל מיני מינים פולשים, כאלה שברחו מהשבי והתבססו בארץ (דררות, מיינות וכד'), יכול להיות שגם עקעק הוא ביניהם (אני בכל-אופן לא נתקלתי אבל כמו שכתבתי בהודעה הקודמת אני יודעת שראו כמה בגולן לפני משהו כמו חצי שנה ואין לי מושג לאן זה התפתח).

למעלה